5


Translate

3 Δεκ 2017

Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα έψαξαν τη νίκη, έχασαν ευκαιρίες, αλλά έμειναν στο 1-1 στο «AEL FC Arena» όπως και πέρσι στο ίδιο γήπεδο, αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες. Ναζλίδης με πέναλτι (5') και Κόντε (55') τα γκολ.
 Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα κοντραρίστηκαν στο AEL FC Arena σε αυτό το ματς της 13ης αγωνιστικής έχοντας αμφότερες ως στόχο να...
ξεκολλήσουν! Η μεν ΑΕΛ από τις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογίας, ο δε ΠΑΣ από τα τρία σερί ματς χωρίς νίκη που τον έφεραν το τελευταίο διάστημα κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Από τα πρώτα λεπτά του, το ματς πήρε γρήγορα καλό ρυθμό, αφού πέρα από το «τρίποντο», τίποτα λιγότερο δεν βόλευε τις δύο ομάδες.
Το παιχνίδι μάλιστα... άναψε νωρίς νωρίς, αφού μόλις στο 4ο λεπτό η Λάρισα κέρδισε πέναλτι. Ο Μπέριος τράβηξε και ανέτρεψε τον Ναζλίδη, ο ίδιος το εκτέλεσε στο 5' και νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0. Πέρα από το γκολ, η ΑΕΛ γενικότερα μπήκε καλύτερα στο ματς και κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο, αναγκάζοντας τον ΠΑΣ να «ψάχνεται» για κάμποση ώρα στον αγωνιστικό χώρο.
Η πρώτη αντίδραση των Ηπειρωτών ήρθε στο 14', όταν χάθηκε η ευκαιρία μετά από σέντρα του Γαρουφαλιά και παράλληλο γύρισμα του Ναδάλες που πέρασε χωρίς κανείς να τη σπρώξει στα δίχτυα του Μπόζοβιτς που δεν θα μπορούσε να επέμβει. Από αυτό το σημείο και μετά ο ΠΑΣ «ανέβηκε», κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε σταδιακά να γίνεται το «αφεντικό» του αγώνα. Παρότι όμως η ομάδα του Πετράκη δεν βρήκε όσες ευκαιρίες θα ήθελε, είχε ακόμη μια κλασική φάση για γκολ στο 26'. Μετά από ωραία επίθεση, ο Ναδάλες έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπόζοβιτς έσωσε το πλασέ του Γιάκου από το ύψος του πέναλτι.
Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου 45λεπτου ήταν το μακρινό σουτ του Λεοζίνιο στο 36' που έδιωξε σε κόρνερ ο Βελλίδης. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς είχε μεν πολύ καλό ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, αλλά χωρίς φάσεις στις δύο περιοχές.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, δηλαδή με γκολ στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία. Η διαφορά ήταν ότι αυτό φυσικά το έβαλε ο ΠΑΣ! Οι Γιαννιώτες βρίσκονταν σταθερά σε θέση επίθεσης στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης και στο 55' βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Μπόζοβιτς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σολτάνι πήρε την κεφαλιά, ο Τζημόπουλος έκανε «τσαφ» από κοντά και η μπάλα στρώθηκε στον Κόντε που την έσπρωξε απλά στα δίχτυα από το ένα μέτρο για το 1-1. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Ισπανού!
Από εκεί και μετά, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις κλασικές ευκαιρίες για το «διπλό», όμως ο Μπόζοβιτς έσωσε το σουτ του Σολτάνι στο 74' και λίγα λεπτά μετά, Ναδάλες και Κόντε αστόχησαν στο 81' και το 84' αντίστοιχα. Μοναδική καλή φάση για την ΑΕΛ στο διάστημα αυτό ήταν το σουτ του Ζίζιτς από το ύψος της περιοχής, λίγο άουτ, στο 61'. Τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον ρυθμό να πέφτει και τα φάουλ και τα νεύρα να αυξάνονται όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε του.
Το ταμείο του αγώνα
Οι δύο ομάδες είχαν σαν στόχο τη νίκη, την έψαξαν καθεμιά με τον τρόπο και τις δυνατότητές τις, όμως τελικά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε για καμία από τις δύο πλευρές. Μοιραία, η γηπεδούχος ΑΕΛ αρκείται σε έναν βαθμό μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, ώστε να φτάσει έτσι τους 14 βαθμούς και να συνεχίσει «αγκαζέ» στη βαθμολογία με τους Αγρινιώτες. Αντίστοιχα, ο ΠΑΣ, αρκείται στο τρίτο σερί 1-1 στο πρωτάθλημα, μένοντας μακριά από τα «τρίποντα» για 4 αγωνιστικές αλλά ξεπερνώντας και πάλι τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.
Αυτοί που έκριναν το ματς
Όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Κόντε. Ήταν αυτός που ισοφάρισε για τον ΠΑΣ και ήταν επίσης αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να δώσει στην ομάδα του τη νίκη. Σπουδαίες και οι επεμβάσεις του Μπόζοβιτς για την ΑΕΛ πάντως, κράτησαν έστω αυτό το 1-1.
Ο χειρότερος του αγώνα
Μπορεί να μην είναι ο χειρότερος συνολικά, όμως η γκάφα του αγώνα ανήκει στον Μπέριο που έκανε το πέναλτι στο 4' και άλλαξε τη ροή του αγώνα εις βάρος της ομάδας του.
Ο έλεγχος των διαιτητών
Τα λάθη δεν έλειψαν από τη διαιτησία του αγώνα, χωρίς όμως να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα, κυρίως σε αποφάσεις φάουλ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λάρισα (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (82' Μασούρας), Ντέλετιτς (73' Περόνε), Ναζλίδης, Λεοζίνιο (87' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σολτάνι (80' Μπέτρα), Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος (90+1 Σκόνδρας), Πέδρο Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς (51' Τζημόπουλος), Μπέριος.
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γιώργος Κελαζογλου (Χαλκιδικής)
Τέταρτος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου