5


Translate

14 Δεκ 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ (SPOT)

Όλες και όλοι στη μάχη - Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται
Την μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη δίνουν με αποφασιστικότητα σωματεία, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα
που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Το απεργιακό μήνυμα, η σημασία της προετοιμασίας και της οργάνωσης της επιτυχίας της απεργίας φθάνουν σε κάθε τόπο δουλειάς, συζητιούνται πλατιά σε εργοστάσια, εργοτάξια, βιοτεχνίες, μαγαζιά, σχολές, σχολεία, υπηρεσίες, σε πόλεις και σε χωριά.
Με τη συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να πουν «Φτάνει πια!» στην εργασιακή κόλαση που διαμορφώνουν παλιά και νέα μόνιμα μέτρα, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης και στις βλέψεις των εργοδοτών για περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, δυναμώνοντας το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία».
Προετοιμάζουν, παράλληλα, τα επόμενα βήματά τους, στην κατεύθυνση της αντεπίθεσης, με σκοπό να γίνει η απεργία αφετηρία για να βρεθεί ακόμα πιο δυναμικά στο προσκήνιο η πάλη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για να μην αμείβεται κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 ευρώ, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Με τους εργαζόμενους θα «συναντηθούν» στις απεργιακές συγκεντρώσεις οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Επιπλέον έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις για την Αθήνα και τον Πειραιά.
Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλούν το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής. Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνουν Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.
«Στις 14 Δεκέμβρη κλειστά σχολεία και όλοι οι μαθητές στο δρόμο με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όλο το λαό», είναι το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας μπροστά στην απεργία. Οι μαθητές δίνουν ραντεβού αύριο στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (δημαρχείο Αθήνας).
Στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Ομόνοιας και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απευθύνει στους απόστρατους η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).
«Απεργία 14 Δεκέμβρη. Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται». «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία», «Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, τη ζωή με τα ψίχουλα» θα βροντοφωνάξουν χιλιάδες απεργοί εκείνη την ημέρα κάτω από τα μπλοκ και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, θέτοντας στο προσκήνιο το πλαίσιο διεκδικήσεων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Με αγωνιστικές παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, πικετοφορίες, εξορμήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, σωματεία, συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα, Λαϊκές Επιτροπές, Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Γυναικείοι Σύλλογοι, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι έχουν ριχτεί στη μάχη της απεργίας και στο να αποτελέσει σοβαρή παρακαταθήκη και βήμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που δυναμώνει.
Με την καθημερινή δράση ενάντια στις απολύσεις, στην απληρωσιά, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό αυταρχισμό, «τσαλακώνουν» το αφήγημα της κυβέρνησης περί «δίκαιης ανάπτυξης», την ώρα που ο προϋπολογισμός, που βρίσκεται στη Βουλή, «δείχνει τα δόντια του», τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα «Εργασιακά» με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες,  την ώρα που η κυβέρνηση «ρετουσάρει» την τροπολογία για το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία.
«Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη! Να δώσουμε μαχητική - αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού» είναι το καθημερινό μαζικό κάλεσμα μπροστά στην απεργία με κεντρικά αιτήματα, την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, 751 κατώτερο μισθό - κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις. Κάτω τα χέρια από την απεργία. Απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Με σχέδιο, αποφασιστικότητα, με αγωνιστική διάθεση, «όλα τα σφυριά βαράνε» για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό το απεργιακό μήνυμα να φτάσει παντού. Κανείς για δουλειά εκείνη την ημέρα. Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα. 
Με το ΠΑΜΕ.
902.gr/
μονταζ  teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου