5


Translate

2 Δεκ 2017

Μπλεξίματα για το Μητροπολίτη Άνθιμο που ξέχασε να δηλώσει περίπου 460.000 ευρώ...ΕΛΑ ΡΕ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗ...ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΑ ΜΟΥ....ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ...ΚΟΥΦΑΛΑ ΕΦΟΡΙΑ...!!!

Είναι θλιβερό να απασχολούν ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί στο να μοιράζουν όλη μέρα αγάπη, με γήινα πράγματα όπως η Εφορία…
Μπλεξίματα με εφορίες και δικαστήρια έχει μπροστά του ο Μητροπολίτης Άνθιμος, αφού κάπου στο μακρινό 2004 ξέχασε να δηλώσει εισοδήματα και ΦΠΑ αξίας 460,000 ευρώ.

Η υποθεση αφορά τη διαχείριση ενός ιδρύματος με την ονομασία “Ορθόδοξο Ίδρυμα Παιδείας και Πολιτισμού”, που τώρα πλέον έχει καταργηθεί. Το ίδρυμα, παρά την ονομασία του, είχε δραστηριότητες που αφορούσαν ξενοδοχειακές υπηρεσίες (;).
Αρχικά ο Μητροπολίτης δεν απολογήθηκε για την υπόθεση μιας και η εμπλοκή του θεωρήθηκε “τυπική”, αφού ήταν απλά πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος…
Χωρίς να έχουν βρεθεί ποτέ βιβλία, η εκτίμηση του κατηγορητηρίου είναι πως η μη απόδοση φόρου φτάνει τα 181.314 ευρώ για το 2004 και 105.347 ευρώ για το 2005, ενώ η μη ακριβής απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 104.452 το 2004 και 81.695 το 2005.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ίδρυμα καταργήθηκε το 2005 ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου και πρόταση του Μητροπολίτη Άνθιμου και συστάθηκε το «Εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς». Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι και πάλι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και στις τάξεις του λειτουργεί η ΊΔΙΑ ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία ελπίζουμε να κόβει αποδείξεις αυτή τη φορά.
Αυτό είναι το δεύτερο πλήγμα που δέχεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγο διάστημα, αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αναβληθηκε η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ.
spasmenoparathyro
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου