5


Translate

1 Δεκ 2017

Γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Κέρκυρα – Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το νησί (εικόνες)

Προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, όπου καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και οι άνεμοι
ξεπερνούν ακόμη και τα 8 Μποφόρ.

Στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε αργά το απόγευμα από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης. Σώθηκε από πολίτες έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.
Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως στο βόρειο συγκρότημα, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απομακρύνει κλώνους δέντρων που είχαν πέσει.
Παράλληλα, ζημιές υπέστη ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στη Γαρίτσα, όταν κλωνάρι δέντρου έπεσε στην οροφή του ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και όλες οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Χωρίς ρεύμα εξακολουθούν και παραμένουν αρκετές περιοχές σε κοινότητες της περιφέρειας της Κέρκυρας, καθώς πολλές είναι οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ συνοικίες του νοτίου συγκροτήματος δεν έχουν ρεύμα από τις πρωινές ώρες.
Επίσης προβλήματα υπήρξαν και στο νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ σχολείο που αναμενόταν να ανοίξει μετά τη λήξη κατάληψης, τελικά δεν λειτούργησε λόγω των νερών που είχαν πλημμυρίσει το κτίριο.
Πλημμύρισε σχολείο

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό Πετάλεια στο όρος Παντοκράτορας, η βροχή έσπασε» ρεκόρ για το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης, το οποίο σημειώθηκε στην Πετάλεια σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, όπου έπεσαν σχεδόν σε 24 ώρες πάνω από 100 χιλιοστά βροχής.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούει από χθες η Πολιτική Προστασία της Κέρκυρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για την επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών.
Προβλήματα έχει προκαλέσει από χθες η κακοκαιρία και στην Ήπειρο

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων από π έχουν κινηθεί πέντε μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τα πιο σοβαρά προβλήματα από πτώση βράχων εντοπίζονται στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Άρτας και Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας.

Εν τω μεταξύ δέντρο έπεσε σε δάσος με αποτέλεσμα να κόψει καλώδιο της ΔΕΗ.
Στο σημείο προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς ενώ άμεσα κινήθηκαν τόσο η Πυροσβεστική όσο και συνεργείο της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της βλάβης.
Οι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρο στα Καλάβρυτα
Οι πολύ δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες βράδυ στα Καλάβρυτα, προκάλεσαν πτώση δέντρου. Το δέντρο έπεσε από αυλή σπιτιού διπλανού σπιτιού σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Συνεργείο του Δήμου έσπευσε στο σημείο, όπως και Δασαρχείο για το κόψιμο και την περισυλλογή του δέντρου.
Μετ’ εμποδίων οι θαλάσσιες συγκοινωνίες
Οι ισχυροί νοτιάδες που κατά τόπους φθάνουν και τα 9 Μποφόρ προκάλεσαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Το πρωί ακυρώθηκαν δρομολόγια των υδροπτέρυγων από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό, ενώ έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα.
Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του υδροπτέρυγου από Αλόνησο για Βόλο ενώ τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Λευκίμη-Ηγουμενίτσα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κακοκαιρία μέχρι και την Κυριακή
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα από αύριο θα επηρεάσουν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

Την Κυριακή, τις πρωινές ώρες θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Μέχρι και την Κυριακή τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο, πιθανώς 9 μποφόρ.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου