5


Translate

8 Δεκ 2017

Ξεκίνησαν τα προεόρτια ενός μεγάλου πολέμου: Το σχέδιο Ισραήλ για εξαφάνιση Παλαιστινίων και του ελληνορθόδοξου στοιχείου

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ;


Πόλεμος οδοφραγμάτων και νέα ιντιφάντα ξεκίνησε στην λωρίδα της Γάζα η οποία έχει χαρακτηριστεί κλειστή στρατιωτική περιοχή από τον ισραηλινό στρατό που προσπαθεί να συγκρατήσει την οργή των χιλιάδων Παλαιστινίων μετά την απόφαση
Τραμπ να  αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα .

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική όχθη, όταν δυνάμεις των Ισραηλινών συγκρούστηκαν με Παλαιστίνιους διαδηλωτές, μετά την κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 300.

Εποικιστική επίθεση από το Ισραήλ και εξαφανίζουν Παλαιστινίους και Ελληνορθόδοξο στοιχείο. Aυτό είναι το σχέδιο Ισραήλ για οριστική «επίλυση» του ζητήματος. Και ο μεγάλος πόλεμος πλησιάζει όλο και πιο πολύ…
.
Την ίδια στιγμή ο Λευκός οίκος γιορτάζει την εβραϊκή γιορτή Χανουκά με όλες τις τιμές παρουσίας όλης της προεδρικής οικογενείας σε ένδειξη συμπαράστασης στο Ισραήλ.  
Με επιβεβαιωμένη την δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ που αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, η ισραηλινή κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να χτίσει περίπου 14.000 οικιστικές μονάδες στην πόλη, με περίπου 6.000 από αυτές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχή που υπάρχει η περιουσία του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου και των Παλαιστινίων .
Η κίνηση αυτή από μόνη της συνιστά πόλεμο, έναν  πόλεμο με ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τροπή .
Στο πλαίσιο του σχεδίου, που προωθήθηκε από τον υπουργό Στέγασης και Κατασκευών Yoav Galant (Kulanu), προγραμματίζονται 5.000 οικιστικές μονάδες για την περιοχή Atarot, βόρεια της Ιερουσαλήμ και λίγο έξω από τη Ramallah και άλλες 1.000 οικιστικές μονάδες για τις Εβραϊκές γειτονιές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ Pisgat Zeev, Hadashot .
Αυτά θα είναι τα πρώτα μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια που προτάθηκαν σε σχέση με την Πράσινη Γραμμή εδώ και δύο δεκαετίες.
Στη Δυτική Ιερουσαλήμ, θα χτιστούν 3.000 διαμερίσματα στη γειτονιά του Katamon και 5.000 σε Rehes Lavan, μια πλαγιά που συνορεύει με την Πράσινη Γραμμή στα νότια της πόλης, μεταξύ του Moshav Ora και της γειτονιάς Givat Masuah, κοντά στον Βιβλικό Ζωολογικό Κήπο. Η περιοχή Rehes Lavan θα είναι μια εντελώς νέα γειτονιά.
«Μετά την ιστορική διακήρυξη του Προέδρου Τραμπ , σκοπεύω να προωθήσω και να ενισχύσω την οικοδόμηση στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο Galant.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο δήμος της Ιερουσαλήμ αρνήθηκε ότι σχεδίαζε να χτίσει μια νέα γειτονιά στο Atarot.
Το Atarot είναι ο τόπος μιας μεγάλης βιομηχανικής ζώνης, όπου η πόλη άνοιξε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης το 2015.
Έχει επίσης ένα αεροδρόμιο που σταμάτησε να λειτουργεί το 2001, μετά την εκδήλωση της δεύτερης Ιντιφάντα.
Το αεροδρόμιο χτίστηκε από τους Βρετανούς σε έκταση απαλλοτριωμένη πάνω σε ένα εβραϊκό χωριό και ολοκληρώθηκε το 1936. Το εβραϊκό χωριό Atarot καταστράφηκε στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1948.
Την ίδια στιγμή ένας υψηλόβαθμος Ιρανός κληρικός κάλεσε κατά τη διάρκεια της σημερινής προσευχής της Παρασκευής  τους Παλαιστινίους να ξεσηκωθούν  ενάντια στο Ισραήλ, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους
Ο Αγιατολάχ Αχμάντ Χατάμι, ένας υπερ-συντηρητικός και βασικός ηγέτης των κυριότερων εβδομαδιαίων μουσουλμανικών προσευχών, δήλωσε ότι ο Τράμπ είχε συνειδητοποιήσει ότι τα έτη ειρηνευτικών προσπαθειών μη αναγνώρισης  την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, είναι χαμένος χρόνος για αυτό και προκαλεί νέα ένταση στην περιοχή.
Τα σχέδια για «εποικισμό» της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από την ισραηλινή κυβέρνηση θα φέρει πόλεμο με Χαμάς, Τζιχάντ, και Χεζμπολάχ ενώ όλες αυτές οι οργανώσεις θα «τραβήξουν» και τους Ιρανούς ( που είναι στην Συρία) σε κάτι πολύ μεγάλο ,του οποίου η μορφή θα είναι ακόμα πιο φοβερή .
Δείτε τι γίνετε σε Υεμένη, Αίγυπτο, Τουρκία, Λίβανο, Ιράν, Αφγανιστάν, Ινδία, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Μαλαισία, Ιορδανία.
.
.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου