5


Translate

7 Δεκ 2017

Καιρός – Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πότε θα «χτυπήσει» και σε ποιες περιοχές

Φθινοπωρινός θα είναι αύριο, Παρασκευή (07/12/2017) ο καιρός σε όλη τη χώρα, ωστόσο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να «χτυπήσει» νέα κακοκαιρία.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),
στην Αττική την Παρασκευή, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς βαθμιαία στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 κα βαθμιαία τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (09/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Κυριακή (10/12) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και το πρωί στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. Παγετός κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά
pentapostagma.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου