5


Translate

16 Μαΐ 2020

Βουδιστής μοναχός ο οποίος πέθανε το 1927, είναι “ζωντανός”

"Η εκταφή του σώματος του λάμα Hambo Itigelova πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2002, σε ένα νεκροταφείο στη ρωσική πόλη Ulan Ude. Ο άνθρωπος πέθανε και θάφτηκε το 1927 και η εκταφή διεξήχθη με τη συμμετοχή συγγενών του, εκπρόσωπων της κυβέρνησης και εμπειρογνωμόνων. "
Αυτή η πληροφορία εμφανίστηκε στα ρωσικά
μέσα ενημέρωσης και αφορούσε τον Λάμα Buryat , του οποίου το σώμα είχε εκταφεί στις αρχές του 21ου αιώνα. Ο τάφος περιείχε ένα ξύλινο κλουβί μέσα στο οποίο ένας βουδιστής λάμα κάθεται στη στάση του λωτού. Το σώμα του είχε διατηρηθεί, σαν να είχε μουμιοποιηθεί. Η μουμιοποίηση όμως δεν έχει γίνει ποτέ. Οι μύες ήταν μαλακοί όπως και το δέρμα , και οι αρθρώσεις ήταν εύκαμπτες. Το σώμα ήταν ντυμένο με μια ρόμπα από μετάξι.
Ο Λάμα Hambo Itigelov υπήρξε πραγματικό πρόσωπο, που είναι γνωστό στην ιστορία της Ρωσίας. Σπούδασε στο Aninsky Datsan (βουδιστικό πανεπιστήμιο στην Buryatia, σήμερα είναι ερείπια) και αποφοίτησε από την ιατρική και τη φιλοσοφία (με ειδίκευση στη φύση του κενού). Επιπλέον, έγραψε μια εγκυκλοπαίδεια της φαρμακολογίας.
Το 1911 ο Itigelov έγινε Hambo Lama (επικεφαλής της βουδιστικής εκκλησίας στη Ρωσία). Κατά τα έτη 1913-1917 συμμετείχε σε κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονταν από τον τσάρο. Είχε προσκληθεί στην 300η επέτειο της δυναστείας των Ρομανόφ, άνοιξε το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι στην Αγία Πετρούπολη, ο Τσάρος Νικόλαος II του απένειμε τον Μάρτη του 1917 το βραβείο του Αγίου Stanislaus.
Κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Itigelov ίδρυσε μια οργάνωση που ονομάστηκε "Buryat Brothers". Βοήθησε το στρατό με χρήματα και τρόφιμα, εκτός των ενδυμάτων και των φαρμάκων. Έχτισε πολλά νοσοκομεία όπου βουδιστές ιατροί βοηθούσαν τους τραυματισμένους στρατιώτες. Γι'αυτό βραβεύτηκε με το βραβείο της Αγίας Άννας αλλά και άλλα βραβεία.

Το 1926 ο Itigelov προέτρεψε τους βουδιστές μοναχούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, δεδομένου ότι «η κόκκινη διδασκαλία ερχόταν» (ο ίδιος δεν έφυγε ποτέ από τη Ρωσία).Το 1927, όταν ήταν 75 ετών, είπε στους Λάμας να ξεκινήσουν διαλογισμό, επειδή ήταν έτοιμος να πεθάνει. Οι Λάμας δεν θέλησαν να ξεκινήσουν το διαλογισμό, επειδή ο Itigelov ήταν ακόμα ζωντανός. Ο Itigelov στη συνέχεια άρχισε να διαλογίζεται μόνος, οι λάμας τον ακολούθησαν και σύντομα πέθανε.
Ο Itigelov είχε αφήσει διαθήκη με την οποία ζητούσε να ταφεί όπως πέθανε, στη στάση του λωτού, σε ένα κουτί κέδρου στο παραδοσιακό νεκροταφείο.Έτσι συνέβη. Στη διαθήκη του ζήτησε επίσης από τους μοναχούς να τον ξεθάψουν μετά από μερικά χρόνια. (Δηλαδή, ήξερε ότι το σώμα του θα ήταν καλά διατηρημένο).

Αυτό έγινε το 1955 και το 1973, αλλά οι βουδιστές μοναχοί απέφυγαν να το κάνουν γνωστό, επειδή το κομμουνιστικό καθεστώς ήταν ενάντια σε κάθε είδους θρησκεία. Όταν το 2002 το σώμα τελικά εκτάφηκε και μεταφέρθηκε στο μοναστήρι Ivolginsky Datsan (έδρα των σημερινών Lamas Hambo), μελετήθηκε σε βάθος από τους μοναχούς και, το πιο σημαντικό, από επιστήμονες και παθολόγους.
Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά με το σώμα αναφέρει το εξής: πολύ καλή κατάσταση, χωρίς οποιαδήποτε σημάδια φθοράς, με πλήρεις μύες και εσωτερικό ιστό, μαλακές αρθρώσεις και δέρμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το σώμα δεν είχε ποτέ ταριχευθεί ή μουμιοποιηθεί.
Το σώμα είναι τώρα εκτεθειμένο στον αέρα, σε επαφή με άλλους ανθρώπους, χωρίς κανένα περιορισμό ως προς τη θερμοκρασία και την υγρασία. Κανείς δεν ξέρει πώς ο Itigelov διατηρείται σε αυτή την κατάσταση.
Αν και υπάρχουν παρόμοιες ιστορίες σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι το μόνο καλά τεκμηριωμένο και επιβεβαιωμένο κρούσμα ενός αθάνατου σώματος. Η Ταρίχευση και η μουμιοποίηση είναι γνωστές σε διαφορετικούς πολιτισμούς - Chinchorro, αιγυπτιακές μούμιες, χριστιανοί άγιοι, κομμουνιστές ηγέτες, κλπ. Μερικά από τα πτώματα βρέθηκαν σε κρύο έδαφος, ωστόσο, όταν εκτέθηκαν σε οξυγόνο, μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν καταστράφηκαν.
Σε βουδιστικά κείμενα γράφτηκαν τέτοια πράγματα, αλλά δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αυτό ίσχυε μέχρι τώρα Ακόμα και αρκετά χρόνια μετά την εκταφή του σώματος ο Itigelovo δεν παρουσιάζει σημεία φθοράς. Ο Itigelov είπε πριν πεθάνει, ότι άφησε ένα μήνυμα προς όλους τους λαούς της Γης. Αυτό το μήνυμα δεν περιέχει λέξεις. Είναι στο χέρι μας να το καταλάβουμε.
 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου