5


Translate

21 Μαρ 2018

Συνεργάτης Ερντογάν: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε και την Ιερουσαλήμ»! (βίντεο)

Ποιο Αιγαίο και ποιος Έβρος. Οι Τούρκοι τώρα ονειρεύονται να φτάσουν μέχρι την Ιερουσαλήμ προκειμένου να ανασυστήσουν την οθωμανική τους αυτοκρατορία.
Τα πρόσφατα εδαφικά τους κέρδη στη βόρεια Συρία, η κατάληψη της Αφρίν, οι απειλές για επέκταση μέχρι την  Μάνπιτζ αλλά και το βόρειο Ιράκ και η έλλειψη σοβαρής
αντίδρασης από τις ΗΠΑ φαίνεται πως τους έχουν «ανοίξει τη όρεξη» για περαιτέρω περιπέτειες.
Έτσι ο κυβερνήτης του Ερντογάν στην επαρχία Kιρσεχίρ (η αρχαία ελληνική Μωκισσός) της Τουρκίας δήλωσε σε ανοικτή ομιλία ότι σύντομα τα τουρκικά στρατεύματα θα φτάσουν μέχρι κι την Ιερουσαλήμ.
«Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε τη Μανμπίτζ, τη Μοσούλη και την Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Νεκάτσι Σεντούρκ,
Ο Σεντούρκ μάλιστα σήκωσε ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους το σπαθί Ζουλφικάρ, που αποτελεί αναπαράσταση του σπαθιού του Αλί, που είναι ένα σημαντικό σύμβολο για τους Αλαουίτες.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε τελετή νεολαίας, με αφορμή την επέτειο των θυμάτων από την επίθεση στην Καλλίπολη το 1915.
Για να δώσουν μάλιστα συμβολική σημασία οι Τούρκοι φρόντισαν να καταλάβουν -ουσιαστικά αμαχητί- την πόλη της Αφρίν στην 103η επέτειο της μάχης του Τσανάκκαλε.
Η επαρχία του Kιρσεχίρ βρίσκεται 140 χλμ. νοτιοανατολικά από την Άγκυρα και οι σχέσεις του Σεντούρκ, με τον Ερντογάν θεωρούνται και είναι πολύ στενές.


.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου