5


Translate

21 Μαρ 2018

Η Ρωσία απείλησε ευθέως τα Σκόπια – Η θανάσιμη προειδοποίηση έβγαλε στρατό να φυλάει τους Βουλευτές…

Η Μόσχα επίσημα απείλησε ευθέως τα Σκόπια ότι εφόσον εισέλθουν στην Βορειοατλαντική συμμαχία, αυτόματα θα υπάρξουν «αρνητικότατες συνέπειες στην περιοχή όσο και στις  διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία σχετικά με την περιφερειακή ασφάλεια», αναφέρει ο σκοπιανός τύπος .
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος  υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνταρ Γκρουσκό στη συνάντηση του στο
υπουργείου των Εξωτερικών με τον πρέσβη της πΓΔΜ στη Ρωσία Γκόκι Καριάνοφ.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε  ότι Γκρούσκο και Καριάνοφ επιβεβαίωσαν την προθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα με  αμοιβαίο ενδιαφέρον, αλλά πρόκειται για ευχή και τίποτε άλλο.
Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ, έπειτα από τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της χώρας με τον Σκοπιανό πρεσβευτή στη Μόσχα, εξέδωσε μια σπάνια θανάσιμη προειδοποίηση για το γειτονικό κρατίδιο η οποία ανέφερε:
«Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις θέσεις τους για την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων. Η ρωσική πλευρά υπογράμμισε πως τα σχέδια εισόδου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (!) στο ΝΑΤΟ ενδεχομένως να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».
Ταυτόχρονα, έγινε γνωστή η παρουσία στρατιωτών έξω από σπίτια κυβερνητικών βουλευτών για να προφυλάξουν τις οικογένειες τους.
«Ποιος έστειλε το στρατό, αντίθετα με το Σύνταγμα και του νόμους να φυλάνε βουλευτές, στην ουσία κατά του λαού;» αναφέρει σκοπιανό δημοσίευμα.
Το κείμενο αναφέρεται σε στρατιωτική φρουρά στην οικία του βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος – SDSM, Ντάλιμπορ Μπογκντανόφσκι, στο δήμο της Σόπιστας.
«Ποιος διέταξε το στρατό, καταχρηστικά, πέρα από το συνταγματικό και νομικό πλαίσιο να ασκήσει υπηρεσία έξω από το σπίτι του βουλευτή Ντάλιμπορ Μπογκντανόφσκι;» σημειώνει το δημοσίευμα.
Ποιος έβαλε το στρατό σε μια κατάσταση που είναι εναντίον του ίδιου του λαού του; Και γιατί αυτή η επιμονή να βγάλει τον στρατό στους δρόμους σε μια εποχή ειρήνης;», ρωτάει ο συντάκτης.
Τις τελευταίες ημέρες έγιναν αρκετές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης σε οικίες βουλευτών της κυβέρνησης, φωνάζοντας «προδότης», τόσο στην πόλη των Σκοπίων όσο και στο Μοναστήρι, μάλιστα έκαψαν και το αυτοκίνητο μιας βουλευτή του SDSM.
Ολοι φοβούνται εξέγερση η οποία θα είναι και υποκινούμενη. Οι Μεγάλες Δυνάμεις σφάζονται πάνω από το τεχνητό κρατίδιο.
Την ίδια στιγμή η σκοπιανή εφημερίδα Vecer αναφέρει ότι από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, οι αξιωματούχοι της ΕΕ και του  ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μαζί με δεκάδες έγκυρα μέσα μαζικής ενημέρωσης και εμπειρογνώμονες από την  Ευρώπη ήξεραν και  ανακοίνωναν ότι την άνοιξη του 2018,  η ΠΓΔΜ θα επιλύσει τη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα, και από αυτό το καλοκαίρι η χώρα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.
Ο Αλί Αχμέτι όμως και τα αλβανικά κόμματα που είναι «προσηλωμένα στην βία» είναι σε αναβρασμό για το γεγονός ότι  ο Σκοπιανός Πρόεδρος Ιβάνοφ δεν υπέγραψε τον νόμο για την αλβανική γλώσσα.
Υπάρχει  έντονος αναβρασμός στο αλβανικό στοιχείο και οι διεθνοτικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ έντονες και τόσο άσχημες από τον πόλεμο του 2001 και μετά, αναφέρει το σκοπιανό άρθρο .
Ο πρόεδρος όμως του VMRO DPMNE, Χρίσταν Μίκκοσκι, ανακοίνωσε ότι αν ο πρόεδρος της χώρας κάνει δεκτό το αίτημα των Αλβανών θα ξεκινήσει ο ίδιος μαζικές  διαδηλώσεις και  διαμαρτυρίες τον Μάιο.
Ως εκ τούτου έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κλίμα μέσα στο εσωτερικό της πολιτικής σκηνής των Σκοπίων και μια δραματική  ατμόσφαιρα η οποία είναι άγνωστο που θα καταλήξει .
Πληροφορίες όμως από αλβανικά ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα «προσανατολίζονται» στα σχέδια της δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» , του κράτους των Τσάμηδων και γενικά της δημιουργίας μιας κατάστασης στην περιοχή μας,  η οποία θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω.
Αλβανοί και εθνικιστές Σκοπιανοί υποκινούμενοι από την Ρωσία θα βάλουν «φωτιά στο μαγαζί» με το όνομα ΠΓΔΜ και ενδεχομένως θα προκαλέσουν «έκρηξη» σε όλες τις όμορες χώρες που φιλοξενούν το αλβανικό στοιχείο όπως την Σερβία , το Μαυροβούνιο ( ήδη έχουμε αντιδράσεις Αλβανών) , επεκτείνοντας την ανησυχία σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ που έχουν φωτογραφίες παραστρατιωτικών ομάδων, οι  Σκοπιανοί ετοιμάζονται και εκπαιδεύονται σε ειδικά στρατόπεδα στην ανατολική ΠΓΔΜ γι’ αυτό που έρχεται στην χώρα τους ενάντια στο αλβανικό στοιχείο.
Οι ίδιοι απειλούν με πόλεμο οποιονδήποτε θίξει τα συμφέροντα των «Μακεδόνων» ειδικά οι Αλβανοί αλλά και οι Έλληνες λόγω της πρόσφατης διαδικασίας για την ονομασία της χώρας την οποία αρνούνται κατηγορηματικά αναφέρουν.
Η σκοπιανή αστυνομία αρνείται την ύπαρξη αυτών των ομάδων, αλλά ανεπίσημα οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες μέλη των παραστρατιωτικών αυτών ομάδων θα ενεργοποιηθούν άμεσα εφόσον σχηματιστεί μια «αντι-μακεδονική κυβέρνηση».
Υπάρχει λοιπόν  κανένας λόγος ή κέρδος,  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα σε αυτόν το γενικό χαμό , να προχωρά τώρα  στην αποστολή προτάσεων στα Σκόπια  σχετικά με την  ονομασία,  σε ένα υπό  πιθανή διάλυση κρατίδιο ,απεμπολώντας ταυτόχρονα πανίσχυρα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ;
Ποιο θα είναι το ελληνικό κέρδος ;
Η οικονομία  μας κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα ανακάμψει …τα εθνικά λάθη όμως στα ζητήματα που αφορούν την χώρα θα μας ακολουθούν μια ζωή όλους .


.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου