5


Translate

21 Μαρ 2018

Πλειστηριασμοί: Τα ΜΑΤ τραυμάτισαν δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ (Βιντεο & Φωτο)

Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών
Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε στο μάτι από χημικά που έριξαν αστυνομικοί - Το περιστατικό έγινε στη συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι 
Σοβαρό τραυματισμό στο μάτι προκάλεσαν χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ
σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της έντασης που επικράτησε στη συγκέντρωση των πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.
Από τη ρίψη χημικών, ο Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε στο μάτι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να το καλύψει με επίδεσμο.
Αμέσως μετά, πήγε στους άνδρες των ΜΑΤ, ζητώντας να ενημερωθεί για τα στοιχεία τους, χωρίς ωστόσο να παίρνει απάντηση. 
Η ένταση ξεκίνησε όταν αντιπροσωπεία του κινήματος ζήτησε να ανέβει στο συμβολαιογραφικό γραφείο, που διεξαγόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. Οι αστυνομικοί, που φρουρούσαν από νωρίς το χώρο, απέκλεισαν την είσοδο, γεγονός που οδήγησε σε επεισόδια. 
.



Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών
Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.
Η ένταση ξεκίνησε όταν αντιπροσωπεία θέλησε να ανέβει στο συμβολαιογραφείο και οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν. Υπήρξαν σπρωξίματα, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Μάλιστα, ένας από τους διαδηλωτές προσπάθησε να ξεφουσκώσει τα λάστιχα της κλούβας της αστυνομίας.
 Το «Κίνημα δεν πληρώνω», η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πιστοί στο ραντεβού τους βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το γραφείο της συμβολαιογράφου στο οποίο σήμερα πρόκειται να πλειστηριάσουν μεταξύ άλλων δύο ακίνητα στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα πρόκειται για ένα ακίνητο για χρέος 50000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 48000 ευρώ και ένα οικόπεδο για χρέος ύψους 40000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 40000 ευρώ.

Παρών στη συγκέντρωση είναι και ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιάννης Πρωτονοτάριος είναι καθηγητής στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείο από το 1987.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν  υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α' Αθήνας, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΛΑΕ: Δεν θα σας «περάσει»
«Μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που γίνονται σήμερα υπενθυμίζουμε, βρίσκεται σε αναστολή πλειστηριασμός α' κατοικίας για διαμέρισμα 91,9 τ.μ. (σε αναστολή και όχι ματαίωση!)» τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της.

Συνεχίζοντας η ΛΑΕ τονίζει «επειδή ο εντολοδόχος των τραπεζών, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς, κ. Γιώργος Ρούσκας παραπληροφορεί, επισυνάπτουμε τα δημόσια έγγραφα που καταμαρτυρούν ότι οι εν λόγω δύο πλειστηριασμοί αφορούν: ημιυπόγειο (48 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, το επιτασσόμενο ποσό στις 50.000 ευρώ και τη συνολική απαίτηση στις 233.629 ευρώ και οικόπεδο 500 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ και το επιτασσόμενο ποσό στις 40.000 ευρώ».
Καταλήγοντας η ΛΑΕ προσθέτει: «Έχουμε, κ. Ρούσκα, διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο συμφέρον. Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι οι ζωές και η υπεράσπιση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Για εσάς δημόσιο συμφέρον είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών. Δεν θα σας περάσει!».
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:
.
Παρών και ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του Αλέξη Τσίπρα .
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου