5


Translate

18 Μαρ 2018

Κάτι περίεργο συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην Αφρίν – Οι Τούρκοι πήραν την πόλη αμαχητί – Μυστηριώδης εξαφάνιση Κούρδων

Γιατί το λέμε αυτό; Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι η παντελής απουσία των Κούρδων, γεγονός που γεννά ερωτήματα για το εάν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την μεσολάβηση των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ ή Ρωσίας)
να τραβηχτούν ανατολικά του Ευφράτη,
το οποίο είναι και πάγιο τουρκικό αίτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Masdar News αλλά και φωτογραφίες που αναρτούνται στο Twitter, στη βορειοδυτική Συρία αμαχητί.
Το Al Masdar News μεταδίδει ότι οι Κούρδοι μαχητές εγκατέλειψαν την πόλη και μαζί τους έφυγε και ο κουρδικός άμαχος πληθυσμός. Σύμφωνα με το Al Masdar News, οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην πόλη από νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά και προέλασαν δίχως αντίσταση μέσα στην πόλη ώσπου συναντήθηκαν στο κέντρο της.
«Η πόλη εγκαταλείφτηκε δίχως αντίσταση», τονίζει το Al Masdar News και προσθέτει ότι «παρά τα όσα λέγονταν το προηγούμενο διάστημα από Κούρδους μαχητές και παραστρατιωτικές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη και την περιοχή ότι θα πολεμούσαν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος, στην πραγματικότητα την εγκατέλειψαν δίχως αντίσταση».
Αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Αφρίν και οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) υποχωρούν προς τις κυβερνητικές γραμμές σε μακριές φάλαγγες οχημάτων.
Προφανώς και σε αυτή την εξέλιξη της μάχης της Αφρίν κάτι δεν «κολλάει». Οι Κούρδοι έχουν αποδείξει σε δεκάδες μάχες ότι μόνο δειλοί δεν είναι. Εχουν κονιορτοποίησει και έχουν τσακίσει το ηθικό των Τούρκων.
Προφανώς και θα έχουμε τις απαντήσεις μας σύντομα.
Ερντογάν: Πήραμε την πόλη στις 08.30 το πρωί της Κυριακής
Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», με στόχο να διώξει από την περιοχή τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
«Το κέντρο της πόλης Εφρίν είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από τις 8.30 το πρωί», ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του.
Παρά το γεγονός ότι οι Κούρδοι, και ειδικά το YPG, είναι στενοί σύμμαχοι της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ στη Συρία, και φέρουν σημαντικό μερίδιο στην κατατρόπωση του ISIS στο συριακό έδαφος, η διεθνής κοινότητα, και πιο συγκεκριμένα oι ΗΠΑ και η Γαλλία, περιορίζονται στο να ζητούν από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, αρνούμενοι να παρέμβουν ανοικτά υπέρ των συμμάχων τους των Κούρδων.
Είναι γεγονός ότι η τουρκική εισβολή στη Συρία και η προσπάθεια εκκαθάρισης των Κούρδων, με τη δικαιολογία της εξάλειψης τρομοκρατών, προκάλεσε σοβαρή αιμορραγία, σε απώλειες στρατιωτών και υλικού.
Οι Κούρδοι αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται δύσκολος αντίπαλος για την κυβέρνηση Ερντογάν και τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε σε μια άνετη επέλαση και σύντομη ολοκλήρωση της επιχείρησης.
“Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται”, στην Αφρίν, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν. Αυτό λέει η σημερινή ανακοίνωση.
Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να τελειώνει με τους Κούρδους όσο το δυνατόν γρηγορότερα διότι βλέπει πλέον τις αντιδράσεις να πολλαπλασιάζονται. Οι Αμερικανοί επιτελείς πνέουν μένεα κατά των Τούρκων που κινούνται ανεξέλεγκτα ανάμεσα στα δικά τους σχέδια στην περιοχή τα οποία αφορούν τον Άσαντ και την εξουσία του.
Το πρόβλημα όμως για τους Τούρκους είναι οι νεκροί στρατιώτες, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς και αυτό δεν το αντέχει η δοκιμαζόμενη τουρκική κοινωνία ..η οποία δεν θέλει και πολύ για να εκραγεί, παρά την φίμωση των ΜΜΕ .
Κάποιοι μιλούν για σενάριο τύπου Ιράν από την δύση εντός Τουρκίας πολύ σύντομα , για αυτό και ο Ερντογάν…βιάζεται….
Προσωρινά ο Τούρκος πρόεδρος κερδίζει αυτό που θέλει …αλλά στην ουσία εισέρχεται στον..… «λάκκο με τα φίδια» , κάτι που σημάνει πολύ σύντομα και το δικό του τέλος .








Δείτε βίντεο με παλαιότερες επιθέσεις Κούρδων:  
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου