5


Translate

11 Φεβ 2019

«Σολομονική»: Η «Μαύρη Βίβλος» του Σολομώντος

Ένα από τα, γνωστά, βιβλία «Μαύρης Μαγείας», είναι το βιβλίο τού βασιλέως Σολομώντος.
Είναι χειρόγραφο που αναλύει τον Μυστικισμό, και περιέχει εκτελέσιμες μεθόδους γιά ξόρκια, επικλήσεις πνευμάτων, καθώς και τρόπους γιά το πώς θα «εξουσιάσει», κάποιος, το «Κακό»!
Αυτά, είναι λίγα, από τα όσα υπάρχουν μέσα στο χειρόγραφο, και είναι όλα, όσα χρησιμοποίησε ο Σολομών, γιά να «κατακτήσει», και να παραμείνει στην εξουσία.
Η Ιστορία θέλει τον βασιλιά να χρησιμοποίησε «δαιμονικές δυνάμεις», από τις οποίες «κατελείφθει» (possession), στη συνέχεια!
Κατά τον μύθο, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, γεμάτος σοφία, και μεγάλη πίστη προς τον Θεό. Έτσι, τού ζήτησε να τού παράξει, ο Θεός, όλη την σοφία Του, γιά να μπορέσει να διοικήσει το βασίλειό του με αρμονία, και «ισορροπία». Ο Θεός δεν τού αρνήθηκε την Χάρι, και τού έστειλε έναν αρχάγγελο, γιά να τον βοηθήσει. Ο αρχάγγελος, με τη σειρά του, τού έδωσε ένα δαχτυλίδι, με το οποίο θα μπορούσε να «υποτάξει» όλες τις «σκοτεινές/δαιμονικές δυνάμεις»!
Μέρα με τη μέρα, οι γνώσεις του προς τα «απόκρυφα», αλλά και την «Τέχνη τής Μαγείας», μεγάλωναν, και, λόγω αυτού, ο Σολομών αποφάσισε να καταγράψει ότι γνώριζε.
Οι «δυνάμεις» του μεγάλωναν, και η «τέχνη» του, ‘πάνω: στα ξόρκια, τις γητείες, και: τις επικλήσεις, είχαν γίνει ένα καθημερινό «φαινόμενο».
Σήμερα, έχει κυκλοφορήσει σε βιβλίο, με τίτλο: «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ».

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη: Το 1ο μέρος, «μιλάει» γιά την ιστορία τής συγγραφής, και την θεωρία, ενώ, στο 2οκεφάλαιο, «περνάμε» στο πρακτικό μέρος, και στην πρακτική εξάσκηση.
Αποτελείται από πέντε κεφάλαια:
Κεφάλαιο 1ο:
«ΓΗΤΕΙΑ» (GOETIA).
«Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΗΤΕΙΑΣ» (ARS GOETIA).
Εδώ, μαθαίνει τις δυνάμεις 72 δαιμόνων, και το πώς να τούς «δαμάσει».
Αξίζει να σημειωθεί πως, ο κάθε δαίμονας, «κατέχει» την δική του «λεγεώνα δαιμόνων», που, όλοι μαζί, στο σύνολό τους, ξεπερνούν τούς 16.000.000 δαίμονες!
Διδάσκεται η προετοιμασία τών τελετών, καθώς δίνονται και οδηγίες γιά το μέρος, και την κατάλληλη ώρα, που θα είναι καλύτερα γιά την επίκληση.
Κεφάλαιο 2ο:
«Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΗΤΕΙΑΣ» (ARS THEURGIA GOETIA).
Εδώ, μαθαίνεται η επίκλησις 31 «πνευμάτων», όπου, ο ασκούμενος, θα μπορεί να τα «εξημερώσει», και να τα κάνει να εκτελούν τις διαταγές του!
Κεφάλαιο 3ο:
«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» (ARS PAULINA).
Στην «τέχνη» αυτή, γίνονται λεπτομερείς αναφορές στα ονόματα «αγγέλων» και «δαιμόνων».
Δίνονται, επίσης, οι ώρες, και οι συντεταγμένες, γιά συναντήσεις «υπερφυσικών παρουσιών», καθώς και: αστρολογικοί χάρτες, αριθμοί, και: συντεταγμένες τής Σελήνης, γιά να γίνονται, τα «τελετουργικά», με επιτυχία.
Κεφάλαιο 4ο:
«ΚΗΡΥΚΟΣ ΠΙΝΑΞ» (ARS ALMADEL).
Ο «Κήρυκος Πίναξ» είναι ένα πινάκιο με μυστικιστικά «σύμβολα προστασίας», σε περίπτωση επίκλησης «δαιμόνων».
Κεφάλαιο 5ο:
«H TEXNH TOY KAKOY» (ARS NOTORIA).
Στο τελευταίο, αυτό, κεφάλαιο, συναντάμε: «Μαγεία», «Μαύρη Μαγεία», και: «Ξόρκια».
Αυτό, όμως, που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως, στο τέλος τού βιβλίου, ο Σολομών έχει την προετοιμασία «προστασίας», και «αντίδρασης», σε περίπτωση κινδύνων τών επικλήσεων.
Σε αντίθεση με άλλα βιβλία, που, η «προστασία», βρίσκεται, πάντοτε, στην αρχή.
Ερευνητές θέλουν να το έκανε, αυτό, ο Σολομών, γιά να ξεκινήσει ο ασκούμενος την ανάγνωση από το τέλος προς την αρχή!
Ένα ερώτημα που, μάλλον, δεν θα απαντηθεί ποτέ…
Τα αντίγραφα χειρόγραφα βρίσκονται: στα μεγάλα μουσεία, στις βιβλιοθήκες τής Ευρώπης, και: σε πολλές, ιδιωτικές, συλλογές, σ’ ολόκληρον τον κόσμο. Υπάρχουν χειρόγραφα σε διάφορες μορφές, και παραλλαγές, και σε διάφορες γλώσσες: λατινική, ελληνική, ιταλική, αγγλική, γαλλική, γερμανική.
Το πρωτότυπο πρέπει να ήταν γραμμένο στα εβραϊκά. Μέχρι και σήμερα, δεν έχει βρεθεί!
Υπάρχουν «τιμητικοί» ναοί στο όνομα τού Σολομώντος. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ανήκουν σε δαιμονολάτρεις, ή, ότι είναι «ενεργειακά πεδία δύναμης», γιά την άσκηση τής Μαγείας.
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου