5


Translate

27 Ιουν 2018

Μουντιάλ 2018: Κι όμως, στο τέλος έχασε η Γερμανία - Πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός από τη φάση των ομίλων!

Με την Σουηδία να κερδίζει 3-0 το Μεξικό, οι Νοτιοκορεάτες «σόκαραν» με 2-0 τους παγκόσμιους πρωταθλητές, πετώντας τους εκτός διοργάνωσης - Πήγε στο VAR ο διαιτητής και για τα δύο γκολ των Κορεατών, κράτησε εννέα λεπτά καθυστερήσεις - Την πρωτιά στον 6ο όμιλο κατέκτησαν οι Σκανδιναβοί και πέρασαν μαζί με το Μεξικό στους «16»
Νότια Κορέα-Γερμανία 2-0
Και στο τέλος αποκλείστηκαν...

οι Γερμανοί! Η Νότια Κορέα έκανε το «μπαμ» στο φινάλε του ομίλου, νίκησε με 2-0 τη «νασιονάλμανσαφτ» και την άφησε εκτός συνέχειας Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Πριν το παιχνίδι, λίγοι θα πίστευαν, όχι πως η Γερμανία θα χάσει από τη Νότια Κορέα, σε ένα παιχνίδι τόσο κρίσιμο και οριακό, αλλά έστω ότι θα δυσκολευτεί χαρακτηριστικά να νικήσει. Οι περισσότεροι «λοξοκοιτούσαν» την αναμέτρηση της Σουηδίας με το Μεξικό, περιμένοντας τα «σπουδαία» από κει. Φευ! Τελικά, σπουδαιότερο κι από το 3-0 των Σκανδιναβών επί της ομάδας του Οσόριο ήταν το 2-0 της χώρας της Άπω Ανατολής, με τους Γερμανούς να φεύγουν από το γήπεδο ταπεινωμένοι, αφού για πρώτη φορά με τρόπο διεξαγωγής που περιλαμβάνει ομίλους, αποκλείστηκαν!
Ήδη από το ξεκίνημα, οι Γερμανοί πήραν τα «ηνία» κι έψαξαν το γκολ που χρειάζονταν, αλλά κυρίως θα έπαιρνε αρκετό άγχος από τις «πλάτες» τους, ειδικά σε περίπτωση που δεν άκουγαν ευχάριστα νέα από το Εκατέρινμπουργκ.
Στο 14’ η κούρσα του Γκορέτσκα από δεξιά είχε προϋποθέσεις να βγάλει τον Βέρνερ σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά ο Κιμ παρενέβη σωτήρια στο γύρισμα του πρώτου, διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ το ίδιο έκανε δυο λεπτά αργότερα ο Λι στη σέντρα του Έκτορ από αριστερά.
Στο 19’ ήταν η σειρά των Νοτιοκορεατών να απειλήσουν και μάλιστα σοβαρά. Ο Γιούνγκ εκτέλεσε με δύναμη και φάλτσα απευθείας φάουλ, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Νόιερ και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια από τον τερματοφύλακα της Μπάγερν Μονάχου, ώστε να μην εκμεταλλευτεί το λάθος ο Σον πάνω στη γραμμή.
Ο άσος της Τότεναμ «τρόμαξε» την άμυνα της «νασιονάλμανσαφτ» και στο 25’, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.
Η κατοχή ήταν στο 68% για τα «πάντσερ», που έβλεπαν τον Βέρνερ να αργεί στις επιλογές του και τον Οζίλ κλεισμένο από παντού κι αδύναμο να απειλήσει. Έτσι το σφύριγμα της διακοπής για το ημίχρονο οδήγησε τους Γερμανούς δίχως γκολ στα αποδυτήρια και διατήρησε τον αγωνιώδη χαρακτήρα στο παιχνίδι.
Η Γερμανία δεν πήρε το προβάδισμα στο ημίχρονο, όπως και σε κανένα άλλο παιχνίδι του ομίλου. Αυτό είχε να συμβεί στα «πάντσερ» από το 1986 και τους έστειλε δυσοίωνο μήνυμα ενόψει της συνέχειας, που ήταν εφιάλτική. Εντούτοις, η ομάδα του Λεβ μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Γκορέτσκα, που μετά τη σέντρα του Κίμιχ από δεξιά έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, όμως ο Τζο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ!
Στο 51' ο Βέρνερ σούταρε στην κίνηση μετά τη σέντρα του Έκτορ και έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, ενώ ακριβώς εκείνη τη στιγμή η Σουηδία έπαιρνε το προβάδισμα κόντρα στο Μεξικό κι έβαζε για τα… καλά τους Γερμανους στην «πρίζα»! Ο Λεβ ανέλαβε δράση, περνώντας στο παιχνίδι τον Γκόμεζ, όμως γκολ μπήκε στο… άλλο παιχνίδι, αφού οι Σκανδιναβοί έκαναν το 2-0 κόντρα στους Μεξικανούς!
Πλέον τα «πάντσερ» ήθελαν ένα γκολ για να προκριθούν και να αφήσουν εκτός συνέχειας τους «Tri», αυτό όμως έμοιαζε απαιτητική αποστολή. Ο αρνητικός Γκορέτσκα έδωσε τη θέση του στον νωθρό Μίλερ (63’) και η Κορέα έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Σον (66’), που δεν σούταρε την κατάλληλη στιγμή, σηκώνοντας ωστόσο από το κάθισμά τους τους 41,835 που παρακολουθούσαν το «θρίλερ» της Kazan Arena!
Στο 87’ ο Χούμελς με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έχασε την τελευταία σπουδαία ευκαιρία για τη Γερμανία, πριν το θρίλερ γίνει… δράμα! Στο 91’ ο Κιμ σούταρε από κοντά, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, πριν επέμβει το… VAR, που έδειξε λάθος του Κρόος, από τον οποίο και προήλθε η πάσα, για να μετρήσει κανονικά!
Πλέον οι Γερμανοί έπρεπε να αποδεχθούν τη μοίρα τους, παρά το ότι ο Νόιερ ανέβηκε στα… ορεινά του γηπέδου και στην αντίπαλη περιοχή, μήπως και γίνει το «θαύμα». Αντίθετα, σε μια κόντρα, σε κενή εστία, ο Σον εκμεταλλεύτηκε το κενό και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που χάρισε στους Ασιάτες μια αξέχαστη νίκη και άφησε εκτός ομίλων τη Γερμανία, για πρώτη φορά στα χρονικά!
*Για πρώτη φορά η Γερμανία δέχεται δυο γκολ στις καθυστερήσεις παιχνιδιού του Μουντιάλ!
* H Γερμανία γίνεται η τρίτη συνεχόμενη πρωταθλήτρια κόσμου, που αποκλείεται στην αμέσως επόμενη διοργάνωση από τους ομίλους, μετά την Ιταλία (2010) και την Ισπανία (2014).
* Αυτός ήταν ο πρώτος αποκλεισμός των «πάντσερ» από την πρώτη φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 1938!
* Μόλις 2 από τα 72 σουτ των Γερμανών σε αυτό το Μουντιάλ κατέληξαν στα δίχτυα, σε ένα ποσοστό ευστοχίας 3%!
Οι συνθέσεις:
Νότια Κορέα: Γιο, Γ. Λι, Γιουν, Χονγκ, Κιμ, Γιανγκ, Κου (56’ Χουάνγκ), Γιουνγκ, Γ. Σ. Λι, Μουν (69’ Τζου), Σον
Γερμανία: Νόιερ, Έκτορ (78’ Μπραντ), Χούμελς, Σίλε, Κίμιχ, Κεντίρα (58’ Γκόμεζ), Κροος, Εζίλ, Γκορέτσκα (63’ Μίλερ), Βέρνερ, Ρόις
.
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου