5


Translate

30 Ιουν 2018

Η Α.Μέρκελ ανακοίνωσε ότι ο Α.Τσίπρας συμφώνησε να δεχθεί «αποθήκευση» μεταναστών από Γερμανία σε ελληνικό έδαφος!

Από δύο πλευρές θα δέχεται πλέον παράνομους μετανάστες η Ελλάδα: Από τη μια η Τουρκία και απο την άλλη η Γερμανία, χωρίς πλέον να μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη, καθώς όταν θα εντοπίζονται θα επιστρέφονται πάλι πίσω.
«Η Ελλάδα συμφώνησε να δεχθεί πίσω όλους τους "πρόσφυγες" (ουσιαστικά παράνομους μετανάστες)  που για οποιανδήποτε λόγο βρεθούν σε γερμανικό έδαφος»,
ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας  Ανγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters.Επειδή όμως η Ελλάδα είναι χώρα άφιξης στην ΕΕ, απο εδώ και πέρα όποιος  παράνομος μετανάστης θα μπαίνει (ανενόχλητος) στη "χώρα" δε θα έχει πιθανότητες να φύγει, καθώς θα επιστρέφεται πίσω.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο καταυλισμό, μουσουλμάνων κυρίως, παράνομων μεταναστών, κάτι που άλλωστε  επιδίωκε και από την αρχή η κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε πως ενημέρωσε τους κυβερνητικούς της εταίρους για τις διμερείς συμφωνίες που σύναψε με άλλες χώρες.
Σύμφωνα με το Spiegel, οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν τις επόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια θα τεθούν αμέσως σε ισχύ.
Η Ανγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό είναι «το σωστό βήμα στη σωστή κατεύθυνση», προσθέτοντας ωστόσο πως το σχέδιο για «πλατφόρμες αποβίβασης» μπορεί να προχωρήσει μόνο αν συμφωνήσουν και τρίτες χώρες και εμπλακεί ο ΟΗΕ.
Ας σημειωθεί ότι υπήρξε τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Γερμανίας - Ισπανίας στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία σφράγισε την τριμερή συμφωνία.
Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ συζήτησαν, ξεχωριστά, για τη συνεργασία και τον συντονισμό στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών (sic).
Βάσει της συμφωνίας με την Ελλάδα, επιστρέφουν όλοι όσοι είναι στην Γερμανία τώρα, καθώς η πρώτη χώρα καταγραφής τους ήταν η Ελλάδα.
Η χώρα μας δεν κερδίζει περαιτέρω χρηματοδότηση για τα hot spots στα νησιά και την ενδοχώρα, σε αντίθεση με την Ισπανία που θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση και την Τουρκία που, εκτός από τα 3 επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ, παραμένει χώρα – κλειδί για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος.
Φυσικά την εξέλιξη την είχε αποκαλύψει το pronews.gr εγώ και τρεις εβδομάδες περίπου.
Είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο δημιουργία hot spots κλειστού χαρακτήρα σε αραιοκατοικημένα η ακατοίκητα Ελληνικά νησιά, στα οποία – σύμφωνα με τους Γερμανούς συντάκτες – θα συγκεντρώνονται οι παράνομοι μετανάστες και θα ζουν εκεί υπό ελεγχόμενες συνθήκες, μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου κλπ.
Το ίδιο σχέδιο προβλέπει την διάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών για να υπάρξουν πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης στα συγκεκριμένα κέντρα και διοχέτευση κονδυλίων στα κράτη που θα τα φιλοξενούν.
Οι εμπνευστές του σχεδίου υποστηρίζουν ότι έτσι δεν θα παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι απολύτως σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές.
Από την άλλη πλευρά όμως ο έλεγχος των όσων μένουν εκεί και το γεγονός ότι θα πρόκειται για κλειστά κέντρα διαμονής θα λειτουργεί ως στοιχείο αποτροπής και αποθάρρυνσης όλων εκείνων που θα θελήσουν να έρθουν, με αποτέλεσμα την μείωση των μεταναστευτικών ροών.
Στο σχέδιο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα έχει περισσότερα από 3.500 νησιά και βραχονησίδες. Από αυτά κατοικούνται λιγότερα από 200, εκ των οποίων μόνο τα 78 έχουν περισσότερους από 100 μόνιμους κατοίκους και μόλις 53 πάνω από 1.000.
Συνεπώς υπάρχουν σχεδόν 3.300 νησιά για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα».
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου