5


Translate

27 Ιουν 2018

Πλημμύρες-εφιάλτης σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα - Ποτάμια και πάλι οι δρόμοι (Βιντεο & Φωτο)

Η «Νεφέλη» επαναφέρει τις μνήμες από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στη Δυτική Αττική - Φερτά υλικά κατεβάζει ο χείμαρρος της Θήβας  - Επι ποδός οι κάτοικοι-  Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην παλαιά εθνική οδό - ΝΔ: «Ντροπή για την κυβέρνηση και τη Ρένα Δούρου»  
Μνήμες από τη μεγάλη καταστροφή του Νοεμβρίου ξύπνησε η νεροποντή
που χτύπησε την Αττική και ειδική την πολύπαθη περιοχή της Μάνδρας.
.
,



Πολλοί δρόμοι σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων.
Η Τροχαία έκλεισε το ρεύμα προς Θήβα  στην παλαιά εθνική οδό λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης,  ενώ κλειστό είναι και το αριστερό ρεύμα  κυκλοφορίας στην Αθηνών Κορίνθου, από λάσπες και λιμνάζοντα νερά, με τον παρακείμενο χείμαρρο να εξακολουθεί να κατεβάζει ορμητικά νερά. 

mandra_mesa
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην π.ε.ο Αθηνών - Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην π.ε.ο Αθηνών - Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Στον κόμβο της Μάνδρας υπήρξαν και πολλοί οδηγοί των οποίων τα αυτοκίνητα  είχαν παγιδευτεί  από τα λιμνάζοντα νερά και εγκλωβίστηκαν εκεί. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβήσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν.
Την ίδια στιγμή, πολλοί καταστηματάρχες στη Νέα Πέραμο αλλά και τη Μάνδρα έτρεχαν για να προλάβουν τα χειρότερα, καλώντας μάλιστα την πυροσβεστική.

mandra_mesa2
Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ η πυροσβεστική δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις και μέχρι αργά το βράδυ είχε πραγματοποίησει 45 αντλήσεις υδάτων.
Η αγωνία των κατοίκων βρίσκεται στο ζενίθ καθώς οι δρόμοι κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονταν στην περιοχή αλλά και πολλά φερτά υλικά από τον χείμαρρο της Θήβας.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής δήλωναν αγανακτησμένοι από τις νέες πλημμύρες και προσπαθούσαν με σκούπες και με ότι μέσα διέθεταν να βγάλουν τις λάσπες από τα πλημμυρισμένα καταστήματά τους και να ανοίξουν τα φρεάτια.

mandra_mesa3
Όπως είναι γνωστό από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στη Δυτική Αττική είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι. 
mandra_mesa4
mandra_mesa5
mandra_mesa6
mandra_mesa7
mandra_mesa8
mandra_mesa9
mandra_mesa10
Η "Νεφέλη" εδώ και μερικές ώρες πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας και οι μετεωρολόγοι αλλά και η γενική γραμματεία προστασίας του πολίτη είχαν προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου