5


Translate

27 Ιουν 2018

Πουλήθηκε η βίλα του Κωστόπουλου στην Φιλοθέη

Ο αντιπρόεδρος της Jumbo Ευάγγελος Παπαευαγγέλου είναι ο νέος ιδιοκτήτης της εντυπωσιακής κατοικίας του πρώην εκδότη, την οποία έχασε μετά την κατάρρευση της IMAKO 
Ένας πρώην «παιχνιδάς» και δεξί χέρι του Απόστολου Βακάκη στην Jumbo είναι εδώ και τρεις εβδομάδες ο νέος ιδιοκτήτης της εκπληκτικής κατοικίας του Πέτρου Κωστόπουλου, στην Φιλοθέη.
villa01
Πρόκειται για το σπίτι που κατοικούσε μαζί με την οικογένειά του ο πρώην ισχυρός εκδότης, το οποίο πέρασε στα χέρια χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, μετά την χρεωκοπία της ΙΜΑΚΟ.

papaevagelou02
Ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου
Ο άνθρωπος που την αγόρασε καταβάλλοντας ένα τίμημα που άγγιξε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ-για την ακρίβεια κατέβαλλε τέσσερα εκατομμύρια εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ-είναι ο Ευάγγελος Παπευαγγέλου, αντπρόεδρος της Jumbo και στενότατος συνεργάτης του Απόστολου Βακάκη. Ο "σκιώδης mr. Jumbo" ένας άνθρωπος που μπορεί να μην έχει το μεγάλο ποσοστό της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών που ο Απόστολος Βακάκης έχει (αποτελεί μικρομέτοχο με μονοψήφιο μερίδιο) όμως αποτελεί το alter ego  του ανθρώπου που άλλαξε τη ροή της ιστορίας στο εγχώριο λιανεμπόριο.
Κανείς δεν ξέρει αν η αγορά έγινε για να μεταπωληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο-φιλέτο στην Φιλοθέη σε υψηλότερη τιμή, η αν ο νέος ιδιοκτήτης του, το προορίζει για οικογενειακή χρήση, αν και πληροφορίες μιλάνε για ένα περιουσιακό στοιχείο που μάλλον θα πάει στις δύο του κόρες.
Παντρεμένος με Μυκονιάτισα και πατέρας δύο κοριτσιών, ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου είναι στην Jumbo από το 1995 και πριν από έξι χρόνια χρόνια έκανε συνδικαιούχους τις κόρες του σε κοινές επενδυτικές μερίδες, μοιράζοντας στην κάθε μία 1.971.727 μετοχές από την προσωπική επενδυτική του μερίδα.
villa02
Πρόκειται για έναν χαμηλών τόνων buisinesman που σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, με θητεία χρόνων στον κλάδο αφού ως φοιτητής, δούλευε στο εργοστάσιο παχνιδιών Fino, του θείου του Χρήστου Παπαευαγγέλου.Όταν ο τελευταίος πεθαίνει το 1972, κληροδοτεί το εργοστάσιο στον αγαπημένο του ανηψιό, ο οποίος θα το κρατήσει μέχρι τα τέλη της περίπου της δεκαετίας του '80.
Τότε θα το αγοράσει ο Απόστολος Βακάκης και ο Ευάγγελλος Παπαευαγγέλου θα πορευτεί μαζί του στην νεοσύστατη τότε Jumbo, χωρίς να φύγει από δίπλα του. Γνωστό είναι στην επιχειρηματική πιάτσα πως ο κ. Παπαευαγγέλου αποτελεί τη θεσμική όψη της εταιρείας και τον άνθρωπο που καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα, οργώνει όλη την επικράτεια για να παρουσιάζεται στην αγορά η Jumbo όπως τη γνωρίζουμε.

villa03
Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Βακάκης είναι το στρατηγικό μυαλό, εκείνος που ρίχνει τις ιδέες, τις οποίες αργότερα εφαρμόζει ο κ. Παπαευαγγέλου. Άνθρωπος σοβαρός, δίχως εξάρσεις, ο αντιπρόεδρος της Jumbo μπορεί να εμπλακεί σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας, είτε πρόκειται για αδειοδοτήσεις από τα υπουργεία και Δήμους, είτε για την εκπροσώπηση της στα επιμελητήρια. Η σχέση του με τον "δύσκολο" Απόστολο Βακάκη είναι αρμονική και μακροχρόνια και οι δύο συνεργάζονται ανέφελα εδώ και χρόνια.
Αν και ο ίδιος μένει στα βόρεια προάστια, δεν διάγει προκλητικό βίο, για το λόγο αυτό - σύμφωνα με πηγές - του είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί το θόρυβο που προκάλεσε με την αγορά της οικίας Κωστόπουλου.
Όπως πάντως και να έχει, πλέον είναι εκείνος που κατέχει τα κλειδιά για μια εκπληκτική κατοικία που εκτείνεται σε 1250 τ.μ. στην οποία έχουν δοθεί μυθικά πάρτι από το ζεύγος Κωστόπουλος-Μπαλατσινού, όταν όλα κυλούσαν ιδανικά στην ζωή τους.
villa04
Μετά την χρεωκοπία της ΙΜΑΚΟ έμειναν για λίγους μήνες ακόμη, μέχρι την στιγμή που η τράπεζα αποφάσισε να το πουλήσει με αρχική τιμή άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Η κατοικία δεν βγήκε ποτέ σε πλειστηριασμό και ανήκε στο stock των ακινήτων της τράπεζας μέχρι την στιγμή που άρχισε να το διαπραγματεύεται ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου.
Κατάφερε ως άριστος διαπραγματευτής να ρίξει και την αρχική τιμή για ένα σπίτι που έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία, η οποία δεν είχε happy end για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της. 
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου