5


Translate

29 Ιουν 2018

Δυναμική η διαδήλωση για τη Μακεδονία στη Σπάρτη! – Ηχηρό μήνυμα κατά της συμφωνίας (Εικόνες)

Με συνθήματα όπως «Ελλάς-Ελλάς, ή ταν ή επί τας», «σάς το φωνάζει η Σπάρτη και όλη η Λακωνία, κάτω τα χέρια απ’ τη Μακεδονία», τραγούδια όπως το «Μακεδονία ξακουστή», με σημαίες και πανό ανά χείρας όπου αναγράφονταν φράσεις όπως «Λακωνία: Οι Θερμοπύλες της Μακεδονίας», εκατοντάδες Σπαρτιάτες, αλλά και πολίτες από διάφορες περιοχές της Λακωνίας, διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/6) στη Σπάρτη ενάντια στη συμφωνία για τη Μακεδονία.


Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 7:30΄ το απόγευμα μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, από όπου ξεκίνησε η ειρηνική πορεία των διαδηλωτών και μέσω της οδού  Κ. Παλαιολόγου, η πομπή κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Απλοί πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Λακωνίας για τη Μακεδονία,  διατράνωσαν την αντίθεσή τους με πάθος, ένταση και πατριωτικό φρόνημα ενάντια στο περιεχόμενο της συμφωνίας, απαιτώντας την απόσυρσή της.
Σε σχετική ανακοίνωση, η Συντονική Επιτροπή Λακωνίας τόνιζε τα εξής: «Καλούμε όλους τους Σπαρτιάτες σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας και αντίδρασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας». Πρόσθετε δε τα εξής: «Όλοι μαζί με τις Ελληνικές σημαίες, τα πανό μας και τη φωνή μας να φωνάξουμε δυνατά να ακουσθεί στην Κυβέρνηση ότι οι Σπαρτιάτες και Λάκωνες: Δεν συμφωνούμε. Δεν παραδίδουμε. Δεν αποδεχόμαστε. Οποιαδήποτε συμφωνία αλλοιώσεως της ιστορίας, της εθνότητας και της γλώσσας μας. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου