Διαλύεται ο κυβερνητικός σχηματισμός πλέον. Τα απόνερα των Πρεσπών καταστρέφουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους πολίτες να τους στρέφουν πλέον την πλάτη.

Το σημαντικό σε αυτή την δημοσκόπηση είναι το εξής. Ελαβε χώρα από Μέσο το οποίο ξεκάθαρα είναι φιλικά διακείμενο προς ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση. Αυτό τα λέει όλα πλέον.

Ούτε τα ΜΜΕ που έχουν συμπάθεια προς τους Κυβερνητικούς δεν μπορούν πλέον να αποκρύψουν την πραγματικότητα. 
Η δημοσκόπηση της Αlco και του Kontra, η οποία παραδοσιακά καταγράφει μικρές διαφορές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει και αυτή πλέον άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Συγκεκριμένα καταγράφει διαφορά 7,2 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας όταν η προηγούμενη μέτρηση πριν από ένα μήνα την έφερνε στις 5,5 μονάδες.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 19,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,9% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 6%.
Η δημοσκόπηση που έγινε αμέσως μετά την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες, δείχνει ότι οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε διαδικασία αποσύνθεσης καθώς λαμβάνουν ποσοστό 1,2%, πολύ μακρία από τον στόχο του 3% που θα τους επιτρέψει να μπουν στην επόμενη βουλή.
Αντίθετα, οριακό είναι το ποσοστό που συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων η οποία εμφανίζεται στο 2,9%.
Η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων που ανεβάζει τη διαφορά στις 7,2 μονάδες:




Καταγραφη4444
Η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Μάιο:



Κontra555
Η σημερινή δημοσκόπηση ερχεται μια μερα μετα την χθεσινη, όπου έδειξε περίτρανα πως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πλέον έχουν εξαϋλωθεί.
πηγη
μονταζ teo