5


Translate

4 Ιουλ 2018

Μουντιάλ 2018: Ντελίριο για την Αγγλία που έσπασε την κατάρα των πέναλτι

Ήρωας για τα «τρία λιοντάρια» στο Μουντιάλ της Ρωσίας ο Τζόρνταν Πίκφορντ - «Σοκ, θαύμα, απίστευτο» σχολιάζουν οι βρετανικές εφημερίδες - Τα κλάματα του Λίνεκερ
Ντελίριο επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Βρετανία όχι μόνο για την πρόκριση στους 8 του Μουντιάλ της Ρωσίας αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε καθώς η Αγγλία έσπασε την κατάρα των πέναλτι που την κυνηγούσε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Όταν ο Τζόρνταν Πίκφορν απέκρουσε το πέναλτι του Μπάκα και ο Έρικ Ντάιερ σκόραρε από τα 11 βήματα για να γράψει το τελικό 4-3 στα πέναλτι απέναντι στην Κολομβία (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) η Βρετανία ξέσπασε για την «κατάρα» με τους απανταχού Άγγλους να πιστεύουν ότι πλέον ο δρόμος για τον τελικό της 15ης Ιουλίου και ένα νέο παγκόσμιο τίτλο είναι ανοιχτός.

Στους ανακουφισμένους θα πρέπει κανείς να εντάξει και τον προπονητή της ομάδας Γκάρεθ Σάουθγκειτ ο οποίος εξιλεώθηκε για την προσωπική του αποτυχία στον ημιτελικό του Euro '96 κόντρα στη Γερμανία όταν επί βρετανικού εδάφους είχε αστοχήσει με αποτέλεσμα τα «πάντσερ» να βρεθούν στον τελικό της τότε διοργάνωσης.
Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι η λέξη «κατάρα» είναι υπερβολική ας θυμηθούν ότι μέχρι το βράδυ της Τρίτης τα «τρία λιοντάρια» είχαν πανηγυρίσει ΜΟΝΟ μία φορά σε επτά απόπειρές τους στη ρώσικη ρουλέτα μεγάλων διοργανώσεων.
Είχαν 0/3 σε επίπεδο Μουντιάλ. Αποκλεισμό στα πέναλτι το 1990 από τη Γερμανία στα ημιτελικά, αποκλεισμό στα πέναλτι το 1998 από την Αργεντινή στους «16», αποκλεισμό στα πέναλτι το 2006 από την Πορτογαλία στους «8»!
Τραγικό ήταν το ποσοστό και σε EURO καθώς μόνο στους «8» του 1996 κόντρα στην Ισπανία είχαν πανηγυρίσει σε πέναλτι οι Άγγλοι. Στις άλλες τρεις προσπάθειές τους σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είχαν γυρίσει σπίτι με κατεβασμένο κεφάλι.
Σοκ, θαύμα, απίστευτο λένε οι βρετανικές εφημερίδες
Ενδεικτικό του πώς αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης είναι ότι η πρόκριση και ο τρόπος με τον οποίο επετεύχθη έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες με χαρακτηρισμούς όπως «σοκ» ή «θαύμα».
«Επιτέλους, η Αγγλία κέρδισε στα πέναλτι, φέρτε μας τη Σουηδία» γράφει η Mirror. «Χαρά και ανακούφιση καθώς η Αγγλία έσπασε την κατάρα των πέναλτι» γράφει ο Guardian. «Ναι μπορούμε» ο τίτλος που επέλεξ η εφημερίδα Sport θυμίζοντας την ατάκα Ομπάμα.
«Δεν αμφιβάλαμε ποτέ» τονίζει η Metro με την Sun να κάνει λογοπαίγνιο με τη φράση «χέρι του Θεού» που είχε χρησιμοποιηθεί για τον Μαραντόνα, γράφοντας «το χέρι του Τζορντ» και επιλέγοντας για πρωτοσέλιδο ένα καρέ με τον ήρωα Πίκφορντ. «Η Αγγλία στους 8 (και στα πέναλτι!)» σχολιάζουν οι Times ενώ για «θαύμα» κάνει λόγο η Daily Mail.
Για «παγκόσμιο σοκ... η Αγγλία νίκησε στα πέναλτι» κάνει λόγο τέλος ο Telegraph.



newspaper-brit-1
newspaper-brit-2
newspaper-brit-3
newspaper-brit-4
newspaper-brit-5
newspaper-brit-6
newspaper-brit-7
newspaper-brit-8
Την ρέλα σε όλο το Νησί για τη μεγάλη πρόκριση των «τριών λιονταριών» στα προημιτελικά του Μουντιάλ επί της Κολομβίας επιβεβαίωσε και ο Γκάρι Λίνεκερ που εξέφρασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη χαρά του!
«F@ck mε, κλαίω! Ναι, ναι ναι» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο παλαίμαχος επιθετικός.
Ο ήρωας Πίκφορντ
Πέρυσι το καλοκαίρι ήταν ένα άπειρο παιδάκι που έπεφτε στα βαθιά της Premier League.
Και σήμερα -ούτε ένα χρόνο μετά- είναι ο νέος… εθνικός ήρωας της Αγγλίας! Ο τερματοφύλακας που ξόρκισε τη μεγαλύτερη κατάρα του ποδοσφαίρου της χώρας.
Ο άνθρωπος στο όνομα του οποίου θα καταναλωθούν χιλιάδες λίτρα μπύρας από σήμερα μέχρι και… ποιος ξέρει πότε!
Παρόλο που ο Χάρι Κέιν ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο (κερδίζοντας και εκτελώντας το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν τα «λιοντάρια» επί της Κολομβίας) η μοίρα είχε επιλέξει διαφορετικό πρωταγωνιστή.
Αφού προσπέρασε λοιπόν το άσχημο παιχνίδι που του έπαιξε (μιας και από δική του μεγάλη απόκρουση προήλθε το κόρνερ που έφερε την ισοφάριση) ο Τζόρνταν Πίκφορντ έγινε ο λυτρωτής ενός ολόκληρου έθνους.
Τι κι αν είδε λοιπόν τις πρώτες εκτελέσεις των Κολομβιανών να καταλήγουν στα δίχτυα του; Τι κι να χρειάστηκε τη συνεργασία του… δοκαριού του στο σουτ του Ουρίμπε; Όταν έπρεπε φώναξε παρών!
Και σηκώνοντας ένα μεγαλοπρεπές «Stop» στον Μπάκα, ξόρκισε τα φαντάσματα και διατήρησε ολοζώντανο το όνειρο της κούπας!
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου