5


Translate

8 Ιουλ 2018

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ιαπωνία: Στους 81 οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Άλλοι 130 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και σχεδόν 2.000 χρειάζονται άμεσης βοήθειας καθώς είναι αποκλεισμένοι - Τουλάχιστον 44 άτομα αγνοούνται 
Ο απολογισμός των νεκρών από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιαπωνία αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες και ήδη ανέρχεται σε 81, καθώς εκτεταμένες πλημμύρες έχουν υποχρεώσει εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ
περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν ορισμένες περιοχές για τουλάχιστον άλλη μια ημέρα.

Σε ορισμένα τμήματα της δυτικής Ιαπωνίας έπεσε τρεις φορές περισσότερο νερό απ' ό,τι θεωρείται φυσιολογικό για τον Ιούλιο.

Περισσότερο έχει πληγεί η πόλη Κουρασίκι της δυτικής Ιαπωνίας, με πληθυσμό μόλις 500.000 κατοίκους. Περίπου 130 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και 2.000 κάτοικοι της πόλης παραμένουν αποκλεισμένοι με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απομακρύνουν με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και βάρκες.
«Δεν είχαμε δει ποτέ τέτοια βροχή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».


Αυτός είναι ο υψηλότερος απολογισμός θυμάτων από κακοκαιρία μετά το 2014.
japan_floods2
Τουλάχιστον 44 είναι αγνοούμενοι, μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι ένα εννιάχρονο αγόρι που πιστεύεται ότι παγιδεύτηκε στο σπίτι του από κατολίσθηση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις άλλους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένας 80χρονος άνδρας.
Περισσότερο έχει πληγεί η πόλη Κουρασίκι της δυτικής Ιαπωνίας, με πληθυσμό μόλις 500.000 κατοίκους. Περίπου 130 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και 1.850 κάτοικοι της πόλης παραμένουν αποκλεισμένοι με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απομακρύνουν με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και βάρκες.
Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε ένα κέντρο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στο γραφείο του πρωθυπουργού και περίπου 54.000 διασώστες του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν αποσταλεί σε περιοχές στη νοτιοδυτική και τη δυτική Ιαπωνία.
«Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη πολλών ανθρώπων και άλλοι έχουν ανάγκη βοήθειας, κάνουμε κούρσα με τον χρόνο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

japan_floods3
Έκτακτες προειδοποιήσεις για σφοδρές βροχοπτώσεις παραμένουν σε ισχύ σε τρεις νομαρχίες. Τριακόσια χιλιοστά βροχής προβλέπεται να πέσουν το πρωί της Δευτέρας σε τμήματα του νησιού Σικόκου.
Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει εντολές να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ανάλογη σύσταση έχει γίνει σε 2,3 εκατομμύρια άλλους. Προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις έχουν εκδοθεί στο ένα τέταρτο των νομαρχιών της χώρας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου