5


Translate

4 Ιουλ 2018

Ρωσικές δυνάμεις απλώνονται στα σύνορα με Ισραήλ/Ιορδανία: Ο Νετανιάχου ζήτησε να δει Πούτιν και ο Λίμπερμαν συνομιλεί με Σοιγκού!

Ραγδαίες αλλά και άσχημες εξελίξεις έχουμε στο μέτωπο της Συρίας, του Ιράν και του Ισραήλ. Εσπευσμένα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, ζήτησε να δει ξανά τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ συνομίλησε με τον Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σ.Σοιγκού και ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ με
τους ομολόγους του σε Ρωσία και ΗΠΑ.

Ολα αυτά τη στιγμή που εισήλθαν ρωσικές δυνάμεις στη Νότια Συρία στα σύνορα με Ισραήλ και Ιορδανία με τον συριακό λαό να ξεσπά σε πανηγυρισμούς!
Σε ύψιστη ετοιμοτητα έθεσε το Ισραήλ τις δυνάμεις του μετά την ολική όπως φαίνεται κατάρρευση των αμυντικών γραμμών των «μετριοπαθών» ισλαμιστών.
Το Ισραήλ πάντως έχει ήδη «ζεστάνει» μηχανές στην περιοχή…
Ο Μ.Νετανιάχου σε μια συνάντηση που χαρακτηρίζεται κρίσιμη, θα δει τον Β.Πούτιν την Τετάρτη μετά την συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Σύνοδο του Ελσίνκι. Η συνάντηση θεωρείται κομβικής σημασίας για την περιοχή.

Ο πρωθυπουργός, Μ.Νετανιάχου, θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, την επόμενη βδομάδα, την Τετάρτη 11 του μήνα στην Μόσχα ανέφεραν ισραηλινές πηγές.
Η συνάντηση θα γίνει εν μέσω της αστραπιαίας προέλασης του συριακού Στρατού στα σύνορα με Ισραήλ και Ιορδανία.
Ο Μ.Νετανάχιου συγκάλεσε πολεμικό συμβούλιο όπου αναλύθηκε η κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί στην Συρία.
Είπε σχετικά:
«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα μας, θα παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε, δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο στα εδάφη μας».
«Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Λευκό Οίκο και το Κρεμλίνο για το ζήτημα αυτό, όπως είναι ο Υπουργός Άμυνας, Α.Λίμπερμαν, και ο Αρχηγός των δυνάμεων IDF, Gadi Eisenkot, με τους ομολόγους του σε ΗΠΑ και Ρωσία».
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Α.Λίμπερμαν, συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογο του, Σ.Σοιγκού.
Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές τονίστηκε στην Ρωσία πως «το Ισραήλ θα δράσει άμεσα εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας του Ιράν και της Χεζμπολάχ να παραμείνουν και να εγκατασταθούν στην Συρία»
«Λίμπερμαν και Σοιγκού συζήτησαν την κατάσταση στην Συρία και ειδικά τις εξελίξεις στα νότια της χώρας όπως και τις προσπάθειες του Ιράν να εγκαθιδρύσει σταθμούς δυνάμεων σε συριακό έδαφος» ανέφερε η ανακοίνωση.
Η ανησυχία πλέον επεκτείνεται διότι το Ισραήλ δεν πιστεύει μόνο, πως ανάμεσα στους χιλιάδες στρατιώτες του συριακού Στρατού βρίσκονται και δυνάμεις της Χεζμπολάχ-Ιρανοί Φρουροί με την ανάλογη στολή αλλά μετά και την είσοδο ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή τα πράγματα περιπλέκονται.
Θα στείλει νέες ενισχύσεις η Ρωσία ή θα σταματήσει στις δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας; Από τα βίντεο φαίνεται πως πρόκειται για ρωσικές ειδικές δυνάμεις με τεθωρακισμένα και άλλα «καλούδια» ….
Ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν και στην πόλη Bushra Al-Sham, την στρατηγικής σημασίας πόλη, που «βλέπει» βόρεια στην Ιορδανία και δυτικά στην Al-Sweida ενώ υπάρχει και η ανάλογη ανάπτυξη ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων στην περιοχή…
Δείτε Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου