5


Translate

4 Ιουλ 2018

“Πυρ” Ισραηλινών κατά Τουρκίας: “Είναι μέλος του ΝΑΤΟ μόνο στα χαρτιά” – Διθυραμβικά σχόλια για την ΠΑ – Κατρακύλησε η λίρα

Σαρωτικά είναι τα χτυπήματα στην τουρκική οικονομία. Η λίρα κατρακυλά, με τον Ερντογάν να βρίσκεται σε απόγνωση. Τώρα ας κάνει όνειρα για αγορές οπλικών συστημάτων. Σε λίγο δεν θα έχει χρήματα για να θρέψει τους πολίτες του. Αυτά να τα βλέπουν και ορισμένοι στην Αθήνα, που νομίζουν ότι η Αγκυρα είναι γίγαντας.

Η Τουρκία είναι μία τελειωμένη υπόθεση.
Η Ρωσία την οδηγεί στο λάκκο και οι ΗΠΑ την δουλεύουν με τα F-35. Οπότε όσοι φωνασκούν, ειδικά κάποια ΜΜΕ περί ισχυρής Τουρκίας και πως η Αγκυρα τα πήρε όλα, ας το ξανασκεφτούν. Η γεωπολιτική θέλει γνώση.
Κατρακυλά η λίρα
Νέα επίσημα στοιχεία για την οικονομία της χώρας, τα οποία μόνο θετικά δεν είναι, εξέδωσαν σήμερα οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτά, σε υψηλό 14 ετών ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της λίρας, ασκώντας πιέσεις στην Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων αυτό τον μήνα.
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 15,39% σε ετήσια βάση, που είναι το υψηλότερο επίπεδο σε ετήσια βάση από το 2004, όταν εφαρμόστηκε μια νέα μέθοδος υπολογισμού των αυξήσεων των τιμών. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,61% -σχεδόν διπλάσιος από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters.
Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (CBRT) έχει αυξήσει τα βασικά της επιτόκια κατά σχεδόν 500 μονάδες βάσης από τον Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τη φετινή βουτιά της λίρας κατά 18%, παρά την αντίθεση του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα υψηλότερα επιτόκια. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής συνεδριάζει και πάλι στις 24 Ιουλίου.
Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε πρόσκαιρα στις 4,6973 λίρες ανά δολάριο από τις 4,6215 αμέσως πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Στις 12:55 ώρα Ελλάδας, διαμορφώθηκε στις 4,6740 λίρες ανά δολάριο.
Το Ισραήλ στέλνει μήνυμα-φωτιά στην Αγκυρα
Οταν ισραηλινά think tank ομιλούν, τότε όλοι θα πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τις εκθέσεις τους. Πίσω από κάθε κείμενο, κρύβονται οι μυστικές υπηρεσίες και η κυβέρνηση του Ισραήλ. Το μήνυμα που στέλνει το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat είναι ξεκάθαρο.
Το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat στο Τελ Αβίβ (BESA) παρακολουθεί τις περίεργες σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ, της Ουάσιγκτον και της Τουρκίας. Ένα έγγραφο του BESA, το οποίο συντάχθηκε από τον Burak Bekdil, αρθρογράφο με έδρα την Άγκυρα, καταγράφει όλους τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν πρέπει να θεωρείται μέλος του ΝΑΤΟ.
Τον Δεκέμβριο του 2017, η Άγκυρα ανακοίνωσε επισήμως ότι θα αποκτήσει δύο ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 . Η Τουρκία συζητά επίσης με την Eurosam, μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία, την ανάπτυξη και τη συμπαραγωγή ενός παρόμοιου συστήματος . Αλλά αυτό δύσκολα καθησυχάζει τις δυτικές πρωτεύουσες όπου οι πολιτικοί αναρωτιούνται τώρα, μεταξύ άλλων, πως ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ θα λειτουργήσει ταυτόχρονα ένα ρωσικής κατασκευής σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας και θα διαθέτει και F-35 Joint Strike Fighters.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Bekdil, “η Τουρκία και η Συρία πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση τον Απρίλιο του 2009 – την πρώτη του είδους μεταξύ ενός μέλους του ΝΑΤΟ και ενός εκπαιδευμένου και εξοπλισμένου από τη Ρωσία κράτους .
Τον Σεπτέμβριο του 2010, τουρκικά και κινεζικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο! Το 2011, ο Ερντογάν είχε εναντιωθεί στην επίθεση κατά του Καντάφι”.
Η μελέτη υπογραμμίζει το γεγονός ότι “στην αρχή του 2015 η Τουρκία ήταν ύποπτη για συστηματική και παράνομη υποκίνηση διάφορων τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του ISIS, στον οποίο έδινε όπλα.
Ενώ ο πρωταρχικός στόχος της Δύσης ήταν η καταπολέμηση του ISIS, ο Ερντογάν προσπάθησε να ανατρέψει τον Πρόεδρο της Συριακής Μπασάρ Ασάντ και να εγκαταστήσει στη θέση του ένα σουνιτικό, φιλοτουρκικό, ισλαμικό καθεστώς.
Τον Ιανουάριο του 2018, η ετήσια έκθεση Freedom in the World, η οποία καταρτίστηκε από την αμερικανική ΜΚΟ Freedom House, χαρακτήρισε την Τουρκία ως “μη δημοκρατική χώρα“ για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η σειρά εκθέσεων της το 1999.
Επίσης, τον Ιανουάριο, η Παγκόσμια Έκθεση Δικαιοσύνης, ένας ανεξάρτητος οργανισμός που επιδιώκει να προωθήσει το κράτος δικαίου σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι η Τουρκία έπεσε στην 101η θέση από 113 χώρες στον δείκτη για το κράτος δικαίου!
Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει ξανά και ξανά ότι η Τουρκία γίνεται μια «σημαντική αντιδυτική» δύναμη η οποία χτίζει μια ισχυρή πολεμική μηχανή. Πρόσφατα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής με τους αρχηγούς της Ελλάδας και της Κύπρου, δύο χώρες που είναι εχθροί της Τουρκίας. 
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε κοινά ασκήσεις με την ελληνική αεροπορία και υπάρχουν και άλλοι «δίαυλοι συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών”.
Το Τελ-Αβίβ λοιπόν με το βαρύ πυροβολικό του κονιορτοποιεί τα όνειρα των Τούρκων. Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε και την ειδική μνεία για την Ελληνική ΠΑ. Είπαμε, τίποτα δεν γράφετε τυχαία.
Όπως έχουμε αναφέρει, τα δύο τουρκικά F-35 (18-0001 & 18-0002) φέρουν λογισμικό Block 2Α, το οποίο σημαίνει τα δύο stealth μαχητικά δεν θα έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε επιχειρήσεις μάχης, καθώς το εν λόγω λογισμικό είναι καθαρά για εκπαίδευση πιλότων. Να σημειωθέι ότι η Τουρκία, δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει το εγκατεστημένο λογισμικό των F-35.
Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την Τουρκία καθώς άρθρο φιλοξενείται και στην εφημερίδα Χουριέτ. F-35 με περιορισμούς και χωρίς τα απαραίτητα updates για το λογισμικό που είναι το Α και το Ω στη λειτουργία του, το καθιστά επί της ουσίας άχρηστο.
Τα αμερικανικά F-35, αν και εφόσον διέλθουν το «σκόπελο» της Γερουσίας και ξεκινήσουν να μετασταθμεύουν γύρω στο 2020 σε τουρκικά αεροδρόμια της ενδοχώρας , θα διαφέρουν σημαντικά από τη βασική έκδοση (ΗΠΑ) και θα είναι στην πραγματικότητα εντελώς ακατάλληλα για πολεμικές αποστολές .
Αυτά για να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά ορισμένων… έγκυρων αναλυτών στην Ελλάδα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου