5


Translate

13 Ιουλ 2018

Ρωσικό ΥΠΕΞ για έκδοση Mr Bitcoin: Επιδείνωση στη σχέση με Ελλάδα λόγω εξωτερικών πιέσεων

Η Ρωσία δε θα αγνοήσει την απόφαση της Ελλάδας να εκδώσει τον Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστό και ως «Mr Bitcoin» στη Γαλλία, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και συμπληρώνει ότι η κίνηση αυτή θα επιδεινώσει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις,
«λόγω εξωτερικών πιέσεων», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας με αφορμή την απόφαση έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία.
Μετά τη μη φιλική ενέργεια απέλασης των Ρώσων διπλωματών, σήμερα αποφασίστηκε η έκδοση του Ρώσου πολίτη Βίνικ στη Γαλλία, συμπληρώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ και συνεχίζει: «Τα βήματα αυτά γίνονται παρά το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο συνεργασίας μας στον τομέα της νομικής συνδρομής σε αστικές και ποινικές υποθέσεις».
Έξοδος του Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ απο τον Άρειο Πάγο, Δεκέμβριος 2017
© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
«Το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για την έκδοση του Βίνικ στη χώρα καταγωγής αγνοήθηκε παρότι αναμφίβολα θα όφειλε να έχει προτεραιότητα», αναφέρει το υπουργείο. Νωρίτερα, σήμερα, το Συμβούλιο Εφετών της Θεσσαλονίκης είχε κάνει αποδεκτό το αίτημα έκδοσης του Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin» στη Γαλλία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου