5


Translate

23 Αυγ 2018

Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, 3-1 την Μπέρνλι με δύο γκολ του Φορτούνη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και είχε και μία ασίστ, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε την Πέμπτη με 3-1 σκορ της Μπέρνλι στο «Καραϊσκάκη», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League, αποκτώντας έτσι προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.
Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Πειραιά, καθώς άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό.
Σκόρερ του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 απέναντι στους Άγγλους.
Πάντως στο 33' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με ευστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γουντ, το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής του ματς σε βάρος στον Καμαρά. Πιο συγκεκριμένα ο παίκτης των Πειραιωτών έπεσε άτσαλα πάνω στον Γουντ, με τον Βίντσιτς να δείχνει δίχως δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» μετά το 1-1 και για τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου 45λεπτου έβγαλαν εκνευρισμό στο παιχνίδι τους κι έτσι δεν είχαν καθαρό μυαλό για να απειλήσουν την εστία του γκολκίπερ της αγγλικής ομάδας.
Βέβαια νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 31' ο Ολυμπιακός διαμαρτυρηθηκε δίκαια για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στον Ποντένσε στο 31', όταν ο Λονγκ με το δεξί του χέρι απώθησε τον παίκτη της ελληνικής ομάδας.
Εν συνεχεια οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι και στη φάση του 44ου λεπτού για χέρι μετά το γύρισμα του Φορτούνη, ωστόσο το ριπλέι έδειξε πως ο παίκτης των Άγγλων είχε κολλημένο το χέρι του πίσω από τον κορμό του.
Στo δεύτερο ημίχρονο πάντως ο Ολυμπιακός, αφήνοντας τα νεύρα στα αποδυτήρια, έβαλε την μπάλα κάτω και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, καταφέρνοντας να φτάσει στην επίτευξη ακόμη δύο γκολ μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.
Στο 48' από το φάουλ του Φορτούνη, ο Μπουχαλάκης έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή της Μπέρνλι, νικώντας τον Χίτον, ενώ στο 59' ο Καμαρά εξιλεώθηκε για το λάθος του στο πέναλτι που καταλογίστηκε στο 32', καθώς κέρδισε πέναλτι και παράλληλα την αποβολή του Γκίμπσον.
Πιο συγκεκριμένα ο παίκτης των Άγγλων απέκρουσε σαν... τερματοφύλακας την μπάλα στο σουτ του Αφρικανού, με αποτέλεσμα ο ρέφερι να δείξει την άσπρη βούλα, αποβάλλοντας παράλληλα τον Γκίμπσον.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο οποίος δεν λάθεψε από τα 11 βήματα και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1
Γκολ: 19', 60' πεν. Φορτούνης (Ολυμπιακός), 33' πεν. Γουντ (Μπέρνλι), 48' Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός)
Κίτρινες: Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Χριστοδουλόπουλος (Ολυμπιακός), Γκούντμουντσον (Μπέρνλι), Γουόρντ (Μπέρνλι), Γκίμπσον (Μπέρνλι), Τέιλορ (Mπέρνλι)
Κόκκινες: 59' Γκίμπσον (Μπέρνλι)
Δοκάρια:
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ομάρ, Βούκοβιτς, Μιράντα, Τσιμίκας - Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλoς (84' Ανσαριφάλντ), Φορτούνης, Ποντένσε, Γκερέρο
Μπέρνλι:
Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκούντμουνσον (76' Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62' Ταρκόβσκι), Χένρικ, Γκίμπσον, Γουορντ (66' Λένον), Μπάρντσλεί, Λονγκ

 

 
 
 



 
 





πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου