5


Translate

5 Αυγ 2018

Ινδονησία: Τουλάχιστον 37 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ

Νωρίτερα ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα που θα έφθαναν το μισό μέτρο, η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά τον σεισμό - Η υπηρεσία διαχείρησης καταστροφών της χώρας κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από τη θάλασσα και τις παραλίες 
Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στον σεισμό των 7 βαθμών που συγκλόνισε νωρίτερα
σήμερα το νότιο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας σπέρνοντας τον πανικό στο πλήθος των τουριστών του νησιού αυτού ανατολικά του Μπαλί, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Αγκούνγκ Πραμούζα, ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών της Ματαράμ, της μεγαλύτερης πόλης του νησιού, δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 37.

Νωρίτερα, η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε χερσαία περιοχή, στη νήσο Λομπόκ, αν και οι αρχικές πληροφορίες το τοποθετούσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του. Το εστιακό βάθος του ήταν 10 χιλιόμετρα.
Πριν από μια εβδομάδα, σεισμός 6,4 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στο Λομπόκ και εγκλώβισε προσωρινά εκατοντάδες τουρίστες στις πλαγιές ενός ηφαιστείου.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες στα διεθνή αεροδρόμια του Μπαλί και του Λομπόκ πανικοβλήθηκαν και ότι σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές στα κτίρια, αλλά δεν επηρεάστηκε η λειτουργία τους.
Ο σεισμός έγινε αισθητός για μερικά δευτερόλεπτα στο Μπαλί, όπου οι άνθρωποι βγήκαν έξω από σπίτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους.
«Πηγαίνετε σε ένα μέρος που βρίσκεται σε ύψωμα, ενώ παραμένετε ήρεμοι και μην πανικοβάλλεστε», δήλωσε σε τοπική τηλεόραση η επικεφαλής της ινδονησιακής μετεωρολογικής υπηρεσίας Dwikorita Karnawati.
Η υπηρεσία διαχείρησης καταστροφών της χώρας κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από τη θάλασσα και τις παραλίες. Ωστόσο, η προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα που θα έφθαναν το μισό μέτρο, η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά τον σεισμό, ήρθη γρήγορα.



lombok
Η νήσος Λόμποκ βρίσκεται δίπλα στο πασίγνωστο Μπαλί


bali-seismos3


bali-seismos2


indon_09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου