5


Translate

29 Αυγ 2018

Καμία ντροπή δεν είναι επάγγελμα.

“Οι προβοκάτορες δεν είναι στο δρόμο, είναι στα κανάλια” είχα πει κάποτε. Ένας από τους πλέον γνωστούς προβοκάτορες είναι ο Δήμος Βερύκιος.
Γνωστός σ' όλους - μεταξύ άλλων - για τις αρλούμπες του, τα ψέματα του, το μίσος του στις χήρες και τη λατρεία στ' αφεντικό.
Ο Δήμος είναι τυχερός. Κάνει μια δουλειά που του αρέσει. Γλείφει τον εργοδότη του, βρίζει, λέει ότι του κατέβει, και κάνει προβοκάτσιες.
Αλλά τις προβοκάτσιες δεν τις κάνει μόνο επειδή πληρώνεται. Τις κάνει και από χόμπι, από ευχαρίστηση. Χαρά κι εργασία δηλαδή.
Μια τέτοια προβοκάτσια ήταν η προσβολή στην Παναγία. Θα μου πείτε “με τόσες χριστοπαναγίες που ακούγονται καθημερινά...” Ε όχι!
Εγώ είμαι άθεος, πιστεύω στον διαλεκτικό υλισμό. Δεν θα κάνω όμως το μεγάλο λάθος να προσβάλω έναν άνθρωπο, που έζησε χιλιάδες χρόνια πριν, που δεν έβλαψε κανένα και που καμία σχέση δεν έχει με τα όσα λέει το ιερατείο.
Γιατί; Γιατί θέλω να κάνω τον πιστό να σκεφτεί, δεν έχω σκοπό να τον εξαγριώσω. Η προβοκάτσια όμως είναι η δόλια ενέργεια, που γίνεται από κάποιους τύπους, που παρουσιάζονται αντίθετοι μ' αυτό που είναι πραγματικά. Απώτερος σκοπός αυτών που διενεργούν προβοκάτσια, είναι είτε η γενικότερη υιοθέτηση κάποιων ψευδών απόψεων, που μπορεί να βλάψουν κάποιον ή κάποιους μέχρι και παρότρυνση ή υποκίνηση σε ενέργειες εκδίκησης.
Συγκεκριμένα: Σκοπός του Βερύκιου ήταν η δημιουργία εντυπώσεων κατά των άθεων. Έπειτα, ως “μετανοούσα Μαγδαληνή” θα ζητούσε, όπως έκανε, γονατιστός συγχώρεση, ενώ ο κλήρος θα έδειχνε συγκατάβαση και έλεος προς τον αμαρτωλό! Στο μεταξύ θα έκαναν το κομμάτι τους και κάποια ακροδεξιά κομματόσκυλα, όπως ο Αμβρόσιος, ο οποίος θα έκανε τον “κακό μπάτσο”, ρόλο που τον ξέρει τέλεια.
Ο Βερύκιος δεν είναι άθεος. Πιστεύει στο θεό, που πιστεύουν οι παπάδες, οι πλούσιοι, οι αδίστακτοι και πολλοί άλλοι. Ο “θεός” αυτός υπάρχει πράγματι και λέγεται “χρήμα”, “παράς”, “φράγκα”, “ευρώ”, “λεφτά”.
Τέτοιες πρακτικές είναι ξεπερασμένες. Τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες φυσικά γυρίζουν εναντίον εκείνου που τις κάνει.
Προσωπικά δεν τα βάζω με τον Ιησού, τη Μαριάμ, τα βάζω με την υποκρισία, τη διαφθορά, το μίσος των συγχρόνων εκμεταλλευτών και εμπόρων ελπίδας.
Το Βερύκιο δεν τον μάθαμε σήμερα. Τον ξέρουμε, δεν μας αφορά, αν θα τον αφορίσουν η όχι. Η όλη υπόθεση είναι θέατρο χωρίς θεατές. Άθλια παράσταση μεταξύ τους για να δείξουν πως είναι κάλοι, έχουν ακόμα δύναμη κλπ.
Τρίχες! Αν είναι φιλάνθρωποι, να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη. Αν είναι “καλοί”, να σταματήσουν τα κηρύγματα μίσους, ν' αγκαλιάσουν, να αγαπήσουν όλους τους ανθρώπους, όπως έλεγε ο Ναζωραίος.
Μην ξεχνάμε πως το ιερατείο της εποχής σταύρωσε τον Ιησού. Περισσότερο κι από τον άθλιο Βερύκιο κοροϊδεύουν τον Ιησού, τη Μαριάμ και όλους τους αγίους οι παπάδες. Με τις πράξεις των υποκριτών, των αδίστακτων, των διεφθαρμένων δήθεν εκπροσώπων του Θεού, βλασφημείται το όνομα Του, όπως έλεγε ο Απόστολος Παύλος.
Οι καιροί έχουν πλέον αλλάξει. Η λογική υπερισχύει του φόβου. Παρόμοιες πράξεις ενορχηστρωμένες από τους ίδιους δείχνουν πανικό. Η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια τους, γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται πολύ καλά το μεγάλο χάσμα μεταξύ λόγων και έργων. Κατανοεί επίσης πως αφορισμοί, απειλές, ύβρεις δεν έχουν καμία δύναμη στο λόγο ενός ιερέα. Αντίθετα η οργή ενός που αδικείται είναι πιο ισχυρή από κάθε μαγεία, δεισιδαιμονία ή θρησκεία.
Όπως λέει η παροιμία “Φωνή λαού, οργή Θεού”. Αν είναι έτσι, τότε ο Θεός είναι εξαγριωμένος με τους παπάδες.
Να υπενθυμίσω τέλος, πως ο Ιησούς τους μόνους που έδειρε ήταν κάποιοι έμποροι οι οποίοι θησαύριζαν εις βάρος των πιστών.
Σήμερα θα έκαναν μήνυση στο Χριστό για βιαιοπραγία, καταστροφή περιουσίας, διατάραξη ειρήνης, και πολλά άλλα, το παπαδαριό θα μίλαγε για Άθεο, Αναρχικό, ο οποίος δε σεβάστηκε τον ιερό χώρο του Ναού, ενώ ο Βερύκιος θα Τον κατηγορούσε από τα κανάλια, πως τάχα “έβλαπτε το εμπόριο, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τον τουρισμό”!
Κάθε εποχή έχει τους Φαρισαίους της... 
πηγη tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου