5


Translate

22 Αυγ 2018

"Χρυσή" ισοπαλία στο "Ντα Λουζ" για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ απέσπασε χρυσή ισοπαλία 1-1 από την Μπενφίκα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη την Τρίτη στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, κι έτσι έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει -για πρώτη φορά στην ιστορία του- την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης στον αγώνα ρεβάνς, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα.

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Πίζι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ μέρους, (σε μία αυστηρή απόφαση του Μάζιτς), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 76΄ με τον Ουάρντα.
Ο επαναληπτικός αγώνας, στον οποίο η ομάδα του Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για να κουνηθεί το... σεντόνι στην Τούμπα, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου.
Η πορτογαλική ομάδα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας πολύ τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ειδικότερα στο δεκάλεπτο 23'- 33' αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν. Αυτή η υπεροχή όμως των γηπεδούχων δεν μεταφράστηκε σε κάποιο γκολ, μέχρι τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν οι «αετοί» της Λισαβόνας άνοιξαν το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πίζι.
Πιο συγκεκριμένα ο Σέρβος ρέφερι Μάζιτς έδειξε την... άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Γκέντσον από τον Μαουρίτσιο, δίνοντας την ευκαιρία στους «αετούς» της Λισαβόνας να προηγηθούν, σε μία πάντως απόφαση που κρίνεται αυστηρή.
Γενικά όμως ο ΠΑΟΚ έδωσε... δικαιώματα στα 45 λεπτά που προηγήθηκαν, καθώς δεν μπόρεσε να επιβάλει δικό του ρυθμό, έχοντας πάντως ως ελαφρυντικό ότι απέναντί του είχε μία ομάδα με μεγάλο ταλέντο.
Μόλις στο 6' από λάθος στην άμυνα των «ασπρόμαυρων», ο Γκέντσον σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στην πρώτη καλή φάση για τον «δικέφαλο» του Βορρά στο παιχνίδι ένα μακρινό σουτ του Κάνιας, στο 14' έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Από το 20λεπτο η Μπενφίκα απόκτησε πλήρη έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μοναδικές ευκαιρίες για γκολ.
Στο 23΄η μπάλα μετά το σουτ του Πίζι από το ύψος του πέναλτι, έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το ψηλοκρεμαστό σουτ του Πίζι «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη και έφυγε άουτ.
Μάλιστα ο ίδιος παίκτης που ήταν πηγή κινδύνων για την άμυνα του ΠΑΟΚ, λίγο αργότερα αφού ξεπέρασε την αντίσταση δυο αντιπάλων του, σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε θετικά.
Στο 30' νέα κεφαλιά πάλι από τον Πίζι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 32΄ σημειώθηκε διπλή επέμβαση του γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων» σε σουτ του ίδιου παίκτη, με τον Έλληνα πορτιέρο να μπλοκάρει τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Στην επανάληψη μετά το αρχικό 15λεπτο ο ΠΑΟΚ βρήκε τους ρυθμούς του και σε αυτό συνετέλεσε η είσοδος του Ουάρντα ο οποίος ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας τους, ενώ από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και απογοήτευσης.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά στο διάστημα αυτό άρχισε να επισκέπτεται την εστία του Βλαχοδήμου και στο 76' πέτυχε την ισοφάριση με γωνιακό πλασέ του Ουάρντα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, κεφαλιά του Βαρέλα στο οριζόντιο δοκάρι και σουτ του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού του.

Οι γηπεδούχοι με την ισοφάριση πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο 86' και τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Φερέιρα απέκρουσε σωτήρια ο Πασχαλάκης, ενώ στην δεύτερη από καλή θέση το σουτ του Φελίξ, πέρασε άουτ.
Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 1-1
Γκολ: 45+1' πεν. Πίζι (Μπενφίκα), 76' Ουάρντα (ΠΑΟΚ)
Κίτρινες: Ζέντσον (Μπενφίκα), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Αλμέιδα (Μπενφίκα)
Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (65' Ράφα Σίλβα), Πίζι (79' Φέλιξ), Σέρβι (79' Σεφέροβιτς), Φερέιρα.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (52' Ουάρντα), Πέλκας, Ζαμπά (81' Σακχοφ), Πρίγιοβιτς (88’ Ακπόμ)
Τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες των play offs:
Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 1-1

Ερυθρός Αστέρας - Σάλτσμπουργκ 0-0

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Αϊντχόφεν 2-3
To πρόγραμμα της Τετάρτης:
22.00 Γιούνγκ Μπόις - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (COSMOTE SPORT 3)

22.00 Βίντι - ΑΕΚ (COSMOTE SPORT 1)

22.00 Άγιαξ - Ντιναμό Κιέβου (COSMOTE SPORT 2)

 

 
.
πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου