Translate

r

22 Αυγ 2018

Λεμονάτες πατατούλες λαδορίγανη με μουστάρδα στον φούρνο

Υπάρχει κανείς που να μην λατρεύει τις πατάτες, ειδικά αυτές του φούρνου; Η Αργυρώ Μπαραμπαρίγου μάς δίνει στο argiro.gr μια τέλεια συνταγή για υπέροχες πατάτες λαδορίγανη με μουστάρδα. Πραγματικά θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, αφού είναι τόσο νόστιμες που δεν θα μπορέσετε να τους αντισταθείτε.
Η Αργυρώ μάς συμβουλεύει πάντως να χρησιμοποιήσουμε πατάτες βιολογικής καλλιέργειας, καθώς πρόκειται να τις καταναλώσουμε με τη φλούδα τους. Προηγουμένως πρέπει να τις τρίψουμε και να τις πλύνουμε πάρα πολύ καλά.
Υλικά Συνταγής:
1½ κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με τη φλούδα τους (κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας)
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θρούμπι ή θυμάρι
1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ζουμερά λεμόνια(το χυμό)
1 ζουμερό πορτοκάλι(το χυμό)
1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή κρέατος ή νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε μικρές πατατούλες νέας σοδειάς. Θα τις πλύνουμε σχολαστικά και θα τρίψουμε καλά τη φλούδα τους γιατί θα μαγειρευτούν με αυτή. Τις κόβουμε στη μέση και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ζωμό (ή νερό), ολόκληρο το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τις ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε γύρω από το χείλος του ταψιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ μέχρι να μελώσουν μέχρι μέσα και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
πηγή: argiro.gr