5


Translate

6 Αυγ 2018

Προσπάθησε να σωθεί αλλά τον πρόδωσε η καρδιά του έξω από το κλειστό Κέντρο Υγείας

Ο άτυχος άντρας ένιωσε αδιαθεσία καθώς ταξίδευε και έψαξε απεγνωσμένα για Κέντρο Υγείας αλλά όταν το βρήκε ήταν κλειστό!
Αγωνιώδης αναζήτηση με τραγικό τέλος, είχε η περιπέτεια ενός 42χρονου το απόγευμα της Κυριακής στην Εθνική Οδό. Ο άτυχος άνδρας
που ταξίδευε μόνος του με προορισμό την Καρδίτσα, ένιωσε αδιαθεσία και μπήκε στα Καμένα Βούρλα αναζητώντας το Κέντρο Υγείας.
Όταν έφτασε στη διασταύρωση προς Καινούριο όπου βρίσκεται το κλειστό Κέντρο Υγείας - «φάντασμα» όπως το έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα η ΠΟΕΔΗΝ - της περιοχής απελπισμένος σταμάτησε διερχόμενο οδηγό ζητώντας βοήθεια. Ο τελευταίος κάλεσε άμεσα την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όταν όμως έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο ο 42χρονος ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Με τις σειρήνες να ουρλιάζουν το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το Νοσοκομείο Λαμίας την ίδια ώρα που γινόντουσαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν, ενώ άλλο ασθενοφόρο με γιατρό έφευγε από Λαμία για να συντομεύσουν το χρόνο με το μηχάνημα σωτηρίας. Τελικά παρά τις προσπάθειες των διασωστών ο 42χρονος κατέληξε, φέρνοντας με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη λειτουργίας του «σύγχρονου» ΚΥ που είχε εγκαινιάσει το 2009 ο Αβραμόπουλος.
Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ σε μία από τις πολλές καταγγελίες της προς τη σημερινή κυβέρνηση είχε ζητήσει η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να είχε ξεκινήσει από τα Κέντρα Υγείας, ανάμεσά τους και το «ΚΥ – Φάντασμα των Καμένων Βούρλων», για το οποίο τόνιζε «Με τη λειτουργία του θα εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες, επισκέπτες που τώρα είναι αναγκασμένοι να διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Κινδυνεύει η ζωή των εκτάκτων περιστατικών λόγω καθυστερήσεων στις διακομιδές».
Εξίσου δραματική ήταν και η έκκληση πριν από μερικές ημέρες του πρώην υφυπουργού Υγείας Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος ήλπιζε «ότι κάποιοι υπεύθυνοι θα συγκινηθούν για να δώσουν λύσεις» θεωρώντας «τραγικό το ΚΥ Καμένων Βούρλων να είναι ερμητικά κλειστό».
lamiareport.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου