5


Translate

31 Αυγ 2018

Προς πολεμική αναμέτρηση Ουκρανία – Ρωσία: Κίεβο και ΝΑΤΟ σκότωσαν τον ηγέτη της Λ.Δ. Ντονέτσκ – Έρχονται συνέπειες για το Κίεβο – Οργή Κρεμλίνου

«Φωτιά» βάζει η δύση στην Ανατολική Ουκρανία με την επαγγελματική εκτέλεση εν ψυχρώ του ηγέτη των φιλορωσικών δυνάμεων Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε καφέ του Ντονέτσκ όπου έγινε η έκρηξη, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti .
«Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε σε έκρηξη στο Separ cafe. Ο υπουργός Οικονομικών, Τιμοφέεβ, τραυματίστηκε στην έκρηξη»,
ανέφερε η πηγή.
Είναι καιρό τώρα που  είχαμε σποραδικά πολεμικές  αψιμαχίες στην περιοχή που συνορεύουν ουκρανικές και φιλορωσικές δυνάμεις, αλλά η δολοφονία του ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών ήταν το κερασάκι στην τούρτα, πυροδοτώντας ένταση και κυρίως αντίποινα από την πλευρά της Μόσχας.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη δολοφονία του Α. Ζαχάρτσενκο και κατηγορεί το Κίεβο για πράξεις τρομοκρατίας και σκόπιμες ενέργειες κατά της Μόσχας.
Αυτό που αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί σήμερα είναι η κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, λόγω της μεγάλης διακλαδικής άσκησης, ενώ ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν ασκήσεις και στην Υπερδνειστερία που συνορεύει με την Ν.Ουκρανία , και στην οποία και εκεί αναμένονται εξελίξεις.
Στις στρατιωτικές ασκήσεις εμπλέκονται οι ένοπλες δυνάμεις της ρωσόφωνης περιοχής της Μολδαβίας και  μέλη των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων  στην περιοχή (περίπου 200 άτομα) οι οποίες πραγματοποιούνται σε χώρο του πεδίου βολής στην πόλη Tiraspol, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.
Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας της Υπερδνειστερίας, πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή μονάδων πυροβολικού «με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφόρων ενόπλων δυνάμεων”.
Λίγες μέρες νωρίτερα, παρόμοιες στρατιωτικές ασκήσεις έγιναν στον ποταμό Δνείστερο στην περιοχή της Ζώνης Ασφαλείας .
Η Δημοκρατία της Μολδαβίας είχε επανειλημμένα δηλώσει την ανάγκη για πλήρη και άνευ όρων απόσυρση της επιχειρησιακής δύναμης των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή, κάτι που φυσικά το αρνούνται κατηγορηματικά οι Ρώσοι.
Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας θεωρεί ότι η ρωσική παρουσία στην Υπερδνειστερία αποτελεί απειλή όχι μόνο για τη Μολδαβία αλλά και για τις νότιες περιοχές της Ουκρανίας.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού ανακοίνωσε πριν δύο ημέρες τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις από το 1981, στις οποίες θα συμμετάσχουν περίπου 300.000 στρατιώτες και 36.000 συστήματα. Οι ασκήσεις που ονομάζονται «Δύση 2018” θα πραγματοποιηθούν στις 11-15 Σεπτεμβρίου.
Όλα δείχνουν ότι ετοιμαζόμαστε να ξαναζήσουμε τα γεγονότα του 2014, με τις σφοδρές εχθροπραξίες μεταξύ Ρώσων, Ουκρανών και μισθοφόρων στην πολύπαθη Ουκρανία με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.
 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου