Οι Τούρκοι δημοσίευσαν πριν λίγο την λίστα των Αμερικανών στρατιωτικών, συνταγματαρχών και Στρατηγών,που πρέπει να συλληφθούν! Η τουρκική λίστα περιλαμβάνει τους συνταγματάρχες John C. Walker,  Michael H. Manion, David Eaglen, David Trucksa, Timothy J. Cook, Mack R. Coker, Sgt . Thomas S. Cooper, Sgt. Ο Vegas M. Clark και άλλους . Ολοι υπηρετούν
στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Ανάμεσα τους βρίσκετε και ο Στρατηγός Joseph Votel, διοικητής της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ, ο Στρατηγός ε.α. John F. Campbell και ο Rick Boutwell, γενικός διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων.
 Μια ομάδα από ερντογανικούς δικηγόρους έχει υποβάλει αίτηση στο Γενικό Εισαγγελέα της Adana για τη σύλληψη μελών του αμερικανικού στρατού στην αεροπορική Βάση Ίντσιιλικ στην Αδάνα για την υποτιθέμενη συνεργασία τους με το κίνημα Γκιουλέν.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι δικηγόροι που εργάζονται για την Ένωση Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Βοήθειας (Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği στα Τούρκικα ή TAY-DER), μια ΜΚΟ που δημιουργήθηκε στις 15 Ιουνίου 2016 και εγγράφηκε επίσημα ένα μήνα αργότερα με την υποστήριξη υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, υπέβαλλαν αίτηση για σύλληψη Αμερικανών στρατιωτών στο Ίντριλικ για την προσπάθεια να καταστρέψουν τη συνταγματική τάξη προσπαθώντας να εμποδίσουν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου την τουρκική κυβέρνηση να ασκήσει την εξουσία της και έθεσανσε κίνδυνο την κυριαρχία του τουρκικού κράτους «από τις δραστηριότητές τους με το κίνημα Γκιουλέν.
Οι δικηγόροι ζήτησαν επίσης τη «σύλληψη των διοικητών της Αεροπορίας των ΗΠΑ, οι οποίοι είναι οι προϊστάμενοι των στρατιωτών που εδρεύουν στο Ιντσιρλίκ και είχαν κάποιο ρόλο στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.


Η καταγγελία αποσκοπεί όχι μόνο στην κράτηση των αμερικανικών στρατευμάτων, αλλά και στην έκδοση ενταλμάτων έρευνας και κατάσχεσης στην βάση Ιντσιρλίκ για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων και την παύση όλων των εξερχόμενων αμερικανικών πτήσεων από τη βάση.
Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το κίνημα του Γκιουλέν για την »ενορχήστρωση» του αποτυχημένου πραξικοπήματος, αν και το κίνημα αρνείται έντονα οποιαδήποτε συμμετοχή.
Η επιθετική αυτή κίνηση των δικηγόρων ήρθε λίγες μέρες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σουλου και στον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχάμιτ Γκιλ για το ρόλο τους στην κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ομιλία του ανέφερε πως οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν τα λάθη των ευρωπαϊκών χωρών και δεν έχουν ιδέα περί τουρκικής ιστορίας και κουλτούρας.

«Η κυβέρνηση μου δεν θα κάνει πίσω, δεν θα υποχωρήσει στην πίεση και την απειλή», πρόσθεσε.
Αμέσως έστειλε τους υποστηρικτές του, σε ένα κύμα αντιαμερικανισμού να πολιορκήσουν την Αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
«Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές θα καταρρεύσουν σίγουρα» ζητωκραυγάζει το πλήθος.








 
pentapostagma.gr