5


Translate

9 Αυγ 2018

Κουβέλης για πυρκαγιές: Αντιλαμβάνομαι ότι έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά βγαίνουμε από τα μνημόνια

«Έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου» 
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη ο οποίος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές, αυτό ωστόσο δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης τοποθετήθηκε στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με αφορμή την πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 91 ανθρώπους, λέγοντας: «Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;».
Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα». 
Συνεχίζοντας είπε: «Εγώ αντιλαμβάνομαι απόλυτα, έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι. Αλλά, ειλικρινά, δεν επιχειρώ να συμψηφίσω ή να αντιρροπήσω κάτι. Εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη των 8 μνημονιακών ετών εξέρχεται. (...) Όλα αυτά δεν είναι δυνατό ούτε κανείς να τα αποσιωπά ούτε να τα βάζει στο περιθώριο και να εκμεταλλεύεται -πάλι ο λόγος μου για την αντιπολίτευση- πολλές φορές με έναν απαράδεκτο έως χυδαίο τρόπο».
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει. 
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε: «Εξέλιξη για τους 2 έλληνες στρατιωτικούς δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειές μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν, αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική». 
πηγη athensvoice.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου