5


Translate

9 Σεπ 2018

«Σείστηκε» η Θεσσαλονίκη χθες: Πάνω από 100.000 Ελληνες έδωσαν το παρών – «Υπηρχαν παρακρατικοί, απείλησαν ανθρώπινες ζωές»

Παρά τις προσπάθειες υποβάθμισης του συλλαλητηρίου από τον Αλέξη Τσίπρα και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά και του στιγματισμού των διαδηλωτών ως «ακραίους» ή «ακροδεξιούς», εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία δηλώνει πως πάνω από 100.000 κόσμου έδωσε χθες το παρόν.
Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου Μιχαήλ Πατσίκας, μιλώντας στο Ria Novosti, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την χθεσινή προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο, κάνοντας λόγο για επιτυχία.
«Ο κόσμος ήρθε, παρά τα μέτρα καταστολής, ο κόσμος πάλι ήρθε. Ήταν γεμάτη η παραλία, δεν μπορείς να φανταστείς. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Αλλά λιγότερο από το χειμώνα, τον Γενάρη» επισημαίνει.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στον κόσμο που ήθελε να συμμετέχει στις διαδηλώσεις.
«Το περιμέναμε ότι θα είναι λιγότεροι, περιμέναμε ότι θα γίνει το θαύμα πάλι αλλά με την τρομοκρατία που είχαν δημιουργήσει ήταν μεγάλη επιτυχία ο όγκος αυτός του κόσμου.», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κάνει λόγο για μηδαμινή κάλυψη του συλλαλητηρίου από το κανάλια, που, όπως υποστηρίζει, δεν ήθελαν να αποτυπώσουν το μέγεθος της συμμετοχής.
«Δεν υπήρχαν ούτε καν κανάλια, μόνο ένα κανάλι, το Βεργίνα, αυτό που είναι μικρό και κανάλια να δείξουν τίποτα. Και υπάρχει η γραμμή να μην δείξουν καθόλου τον όγκο του κόσμου που για άλλη μια φορά ο κόσμος ήταν όρθιος. Ο κόσμος ήρθε, παρά τα μέτρα καταστολής, ο κόσμος πάλι ήρθε.»
Μάλιστα, ο κ. Πατσίκας, κατηγόρησε την αστυνομία για προβοκάτσια και για πράξεις της αστυνομίας που απείλησαν ανθρώπινες ζωές.


«Η διάταξη των ΜΑΤ ήταν όχι αμυντική αλλά επιθετική προς τον κόσμο για πρώτη φορά. Ότι βρεθήκανε οι δικοί τους 100 παρακρατικοί 200 όσοι ήτανε στις 100.000 για να πάνε να προκαλέσουν να αρχίσουν τα χημικά, αυτά είναι γνωστά τα ξέραμε και τα περιμέναμε. Η διάταξη της αστυνομίας ήταν επιθετική, δεν ήταν αμυντική. Τα λεωφορεία των ΜΑΤ, οι κλούβες των ΜΑΤ, μπήκανε σε σημεία που δεν έχουν ξαναμπεί ποτέ και σημαίνει πόσο φοβάται τον καθεστώς του Τσίπρα τον λαό του.», ανέφερε τέλος, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατσίκας.
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου