5


Translate

2 Σεπ 2018

Οι Μακεδόνες δεν ξεχνούν! – «Ανεπιθύμητος» ο Α. Τσίπρας – Πόλεις γεμίζουν με αφίσες εναντίον του – Ανταρσία από 80 μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Βράζουν όλοι οι Ελληνες με τον Α. Τσίπρα. Οι αφίσες με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στην Κατερίνη, δείχνουν το κλίμα που επικρατεί στην πόλη για το Σκοπιανό. Εντείνονται όσο πλησιάζουν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης οι αντιδράσεις ενόψει της επίσκεψης και των εγκαινίων της από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ιδίως από την πλευρά των Μακεδονικών οργανώσεων που σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν
σε δύο σημεία για τη συμφωνία των Πρεσπών. 
Έτσι μετά τη Θεσσαλονίκη  γέμισε και το κέντρο της Κατερίνης με αφίσες του πρωθυπουργού και την φράση «Ανεπιθύμητος». Στην πρωτεύουσα της Πιερίας μάλιστα κυκλοφόρησε και αφίσα που απεικονίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό μαζί με τον Σκοπιανό ομόλογό του αλλά και τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να υπογράφουν τη συμφωνία. Από κάτω οι αμπνευστές της να γράφουν «ΔΕΝ ΞΕΧΝΆΜΕ» καθώς και  «τρικάκια» που καλούν τους πολίτες στη συγκέντρωση έξω από συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 19.00.
Μεταξύ άλλων στις αφίσες διαβάζουμε: «Αλέξη Τσίπρα πρόδωσες την ιστορία και την ταυτότητά μας, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ».
Οι αφίσες με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κατερίνη
  
Πυρετός ενόψει ΔΕΘ στην αστυνομία
Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις συγκεντρώσεις, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα βρεθούν στη συμπρωτεύουσα 3.600 αστυνομικοί, περίπου 15% αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως το γεγονός ότι φέτος είναι «τιμώμενη» η χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι ένας παράγοντας «ανησυχίας και φόβου για έκτροπα».
Φυσικά, πηγές του Αρχηγείου της Κατεχάκη δεν μπορούν να παραβλέψουν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βόρεια Ελλάδα για τη συμφωνία για τη Μακεδονία. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές – υπό τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο– αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους.
Την ίδια ώρα, οι συσκέψεις στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης για την προστασία του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής κουστωδίας είναι απανωτές. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει παράλληλα να διαχειριστεί και τους Αμερικανούς αξιωματούχους που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη το ίδιο διάστημα, καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ. Και όλοι γνωρίζουν πόσο αυστηρά μέτρα ασφάλειας απαιτούν οι ΗΠΑ. Ηδη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει νοικιάσει εκατοντάδες δωμάτια σε ξενοδοχεία περιμετρικά της Θεσσαλονίκης για τους αστυνομικούς.
Δύσκολη η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Μυστικές συναντήσεις, φραξιονισµοί, ίντριγκες, υπόγειες συγκρούσεις και ατέλειωτα εσωκοµµατικά µαχαιρώµατα περιελάµβανε η διαδικασία που οδήγησε στην επιλογή του νέου γραµµατέα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πέρασε από αρκετά κύµατα έως ότου καταλήξει ο κ. Τσίπρας στον κ. Σκουρλέτη.
Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός βρέθηκε προ τετελεσµένων γεγονότων, µε την έννοια ότι ο κ. Σκουρλέτης επιβλήθηκε από τη συµµαχία των «53+» µε τη λεγόµενη «τρόικα» του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτελείται από τους Νίκο Βούτση, Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη, αναφέρουν τα parapolitika.gr
Από τις αρχές του καλοκαιριού ο κ. Τσίπρας είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Ρήγα, εκτιµώντας ότι το κόµµα είναι σε ύπνωση και ο µόνος τρόπος να «ξυπνήσει» είναι η τοποθέτηση ενός στελέχους πρώτης γραµµής. Στο πλαίσιο αυτό, έπεσαν στο τραπέζι τα ονόµατα των δύο πιο στενών συνεργατών του, του Νίκου Παππά και του ∆ηµήτρη Τζανακόπουλου.
Η πραγµατικότητα, ωστόσο, είναι πως οι δυο τους αλληλοεξοντώθηκαν, λόγω της πολύ κακής σχέσης τους, αλλά και των (νέων) συσχετισµών που επικρατούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ουσιαστικά, οι δύο αυτές υποψηφιότητες προσέκρουσαν στις µαζικές αντιδράσεις της µεγάλης πλειονότητας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδίως των ιστορικών στελεχών του κόµµατος.
πηγη pentapostagma.gr
μονταζ  eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου