5


Translate

8 Σεπ 2018

Πόλη-«οχυρό» η Θεσσαλονίκη: Αστυνομοκρατούμενη ενόψει της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ – Επί ποδός FBI, CIA και χιλιάδες Έλληνες αστυνομικοί

Οργή λαού επικρατεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ, για το Σκοπιανό και την επαίσχυντη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας, και της πολιτικής που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε εθνικά θέματα. Πορείες διαμαρτυρίας και ένταση θα είναι τα βασικά δρώμενα κατά της διάρκεια της ΔΕΘ. 
Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε μια πόλη-οχυρό για την προστασία πολιτικών και Αμερικανών αξιωματούχων,
καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα.
Αστυνομοκρατούμενη είναι η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ, καθώς υπό το φόβο των εντάσεων στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί έχουν ακροβολιστεί στη συμπρωτεύουσα δεκάδες αστυνομικοί, ακόμη και πράκτορες του FBI και της CIA. 
Μέρες των πρώτων μνημονιακών χρόνων θα θυμίσει η Θεσσαλονίκη με την ισχυρότατη αστυνομική παρουσία που βρίσκεται στην πόλη για τις μεγάλες διαδηλώσεις του Σαββάτου αλλά και για την προστασία του αμερικανικού κλιμακίου, καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα.
Μια «πολύ δύσκολη Έκθεση» περιμένουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με τις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας τις τελευταίες μέρες να είναι πυρετώδεις και καθημερινές.  Πάνω από 4.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 1.000 άτομα σε σχέση με τα περσινά μέτρα ασφαλείας, φτάνοντας στα επίπεδα των πρώτων μνημονιακών χρόνων.
Σύμφωνα με έμπειρο αξιωματικό, από τους 5.000 αστυνομικούς που έχει στο δυναμικό της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν περί τους 3.000, ενώ 1.500-2000 από την υπόλοιπη χώρα θα έρθουν να συνδράμουν για την τήρηση της τάξης και για να αποκλείσουν τυχόν έκτροπα.
Σε φρούριο μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει τη φετινή ΔΕΘ.
Στην ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι λόγω του αυξημένου αριθμού διαδηλωτών αλλά και κυβερνητικών κλιμακίων και επισήμων, θα πρέπει τα όποια τυχόν επεισόδια να λήξουν εν τη γενέσει τους. Που σημαίνει ότι στην πράξη έχει δοθεί εντολή να μη δείξουν καμία ανοχή, ώστε να μην υπάρξουν έκτροπα. Επίσης στους δρόμους αναμένεται να ριχθούν πάνω 60 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.
Τον σχεδιασμό της αστυνομίας περιπλέκει ο συνδυασμός των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με αυτές για το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Ένας ακόμη παράγοντας που λαμβάνουν υπ’ όψιν οι αστυνομικοί είναι ότι φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Αμερική, κάτι που σημαίνει στην ουσία διπλά μέτρα ασφαλείας.
Στη Θεσσαλονίκη μαζί με την αμερικανική κυβερνητική αποστολή βρίσκονται και αξιωματούχοι του FBI και της CIA, οι οποίοι φέρεται ότι όχι μόνο συμμετείχαν στις συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και απέκτησαν πρόσβαση σε κάμερες και συστήματα ασφαλείας.
Στο πλαίσιο του σχεδίου των αμερικανικών μυστικών αρχών είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Σε φρούριο μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει τη φετινή ΔΕΘ.
Για την υλοποίηση του σχεδίου έχουν δραστηριοποιηθεί ειδικές ομάδες της κρατικής ασφάλειας ενώ σε επιφυλακή είναι και η Αντιτρομοκρατική. Για την αποφυγή συγκρούσεων έχει δημιουργηθεί ειδικό σχέδιο.
Διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι πορείες διαμαρτυρίες.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της λειτουργίας της 83ης Διεθνούς Έκθεσης και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ομιλιών, συγκεντρώσεων και πορειών.
Οι διαμαρτυρίες:
Στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΕΔΟΘ.
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει προγραμματισθεί την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Στις 17.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Στις 19:00 το απόγευμα έχει δοθεί το «ραντεβού» για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, , στο οποίο οι πολίτες θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το Βελλίδειο, όπως είχαν αποφασίσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία.
 πηγη pentapostagma.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου