5


Translate

24 Οκτ 2018

Σε εξέλιξη το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία» – Παράνομη διακίνηση 6 εκατ. όπλων στα δυτικά Βαλκάνια – Η Σερβία αγοράζει το κινέζικο σύστημα FK-3

Περίπλοκα και κυρίως επικίνδυνα πράγματα λαμβάνουν χώρα αρκετά χιλιόμετρα από τα βόρεια ελληνικά σύνορα σε Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, αλλά και την ομόδοξη μας Σερβία που ετοιμάζεται να αγοράσει κινεζικούς πυραύλους΄ανάλογους με τους ρωσικούς S-300, μετά τις δηλώσεις για ένωση Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου και την δημιουργία τακτικού στρατού στην Πρίστινα.


Το σκηνικό όμως ξεκινά αρχικά με έρευνα που αφορά όλον τον παράνομο οπλισμό που διακινείται σε μια άκρως ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή των δυτικών Βαλκανίων.
Σύμφωνα με την DW και τον Γερμανό ειδικό Marcus Bleinroth, στα δυτικά Βαλκάνια αυτήν την περίοδο έχουμε την διακίνηση 4 έως 6 εκατομμυρίων παράνομων αυτόματων όπλων όλων των διαμετρημάτων.
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το Γραφείο ελέγχου φορητών όπλων και ελαφρού οπλισμού στη Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη, SEESAC.
Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων έκανε λόγο για σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια της περιοχής αυτής, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει ακόμη και εθνοτικές συγκρούσεις.
Η Αλβανία, ήταν μεταξύ των έξι χωρών με το μεγαλύτερο ποσοστό λαθραίων αυτομάτων όπλων. Υπολογίζεται ότι το απόθεμα των όπλων που έπεσε στα χέρια Αλβανών πολιτών το 1997 (έτος αναταραχής) δεν είναι ακόμη σαφές.
Η αλβανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να είναι 200-300 χιλιάδες τεμάχια, η Βοσνία διαθέτει 800 χιλιάδες παράνομα όπλα, πολύ περισσότερο από την Αλβανία, ενώ σε πολλές χιλιάδες υπολογίζονται τα παράνομα όπλα και στην ΠΓΔΜ.
Η ουσία, σύμφωνα με ειδικούς, είναι το που θα χρησιμοποιηθούν όλα αυτά τα παράνομα αυτόματα όπλα και για ποιόν σκοπό.
Εδώ και μήνες όμως ετοιμάζεται ως γνωστό, το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία», το οποίο θα ξεκινήσει με την «αθόρυβη» τελωνειακή ένωση Κοσόβου και Αλβανίας, ενώ έπεται και συνέχεια.
Η αδήριτη επιθυμία των Αλβανών των Βαλκανίων να ενωθούν σε μία χώρα θα φέρει εξελίξεις και προς την σερβική πλευρά λόγω του Πρέσεβο, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου σε μια  μεγάλη σε εύρος περιοχή.
Η Σερβία για αυτόν τον λόγο παίρνει τα μέτρα της και συζητά την απόκτηση κινεζικών αντιαεροπορικών πυραύλων αντίστοιχων των ρωσικών S-300, με την κωδική ονομασία FK-3, δίνοντας μια συγκεκριμένη απάντηση για το σχηματισμό του «Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» με τις ευλογίες των ΗΠΑ!
Ο ίδιος ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping ενέκρινε την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς με την μορφή διακρατικής συμφωνίας.
Η ιδέα της αγοράς κινεζικών πυραύλων FK-3 αναφέρθηκε για πρώτη φορά κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Σέρβου προέδρου Aleksandar Vucic στο Πεκίνο.
«Η απόκτηση των πυραύλων FK-3 μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης να υποστηρίξουν την παράνομη δημιουργία του «Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» και τα επιθετικά σχέδια της Αλβανίας είναι επιβεβλημένη», δηλώνει ανώνυμη σερβική πηγή στο ΥΠΑΜ.
«Ο Πρόεδρος Βούτσιτς κατανόησε απόλυτα το μήνυμα που έστειλε η Δύση ΜΕ την άδεια σχηματισμού ενός στρατού Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο. Το Βελιγράδι θα ενεργήσει αναλόγως» ανέφερε πηγή από την προεδρία της Σερβίας και υπενθύμισε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση πριν από ένα μήνα ο Κινέζος Πρόεδρος δήλωσε στον Σέρβο ομόλογο του ότι όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, θα βοηθήσουν την Σερβία στον αγώνα της για διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας.
Ο Κινέζος ηγέτης ήταν πρόθυμος να προσφέρει με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος FK-3.
Οι πύραυλοι αυτοί χαρακτηρίζονται ως οι «κινεζικοί  S-300» και θεωρούνται ως ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα α/α στον κόσμο. Εγκλωβίζουν τουλάχιστον έξι στόχους με 12 πυραύλους και φτάνουν σε ύψος τα 100 χιλιόμετρα!
Ποιο είναι όμως το διακύβευμα όλων αυτών των κινήσεων από την Δύση;
Δύση και ΗΠΑ υλοποιούν το σχέδιο της ένωσης όλων των Αλβανόφωνων με στόχο των εξωβελισμό της Ρωσίας από την περιοχή των Βαλκανίων, η οποία όμως έχει ερείσματα ιστορικά και θρησκευτικά.
Όμως αυτή η πιθανή ένωση όλων των Αλβανών θα πυροδοτήσει την άγρια αντίδραση των Σλάβων των Βαλκανίων, δημιουργώντας συνθήκες ενός νέου πιθανού πολέμου χωρίς όριο, σύμφωνα και με το πρόσφατο παρελθόν, σε μια χερσόνησο που δεν «ησυχάζει» ποτέ.
Μήπως όμως αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο της Ουάσιγκτον που θέλει να διαλύσει την ΕΕ, αρχίζοντας από τα Βαλκάνια που αποτελούν ως γνωστόν την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης;
Οι ΗΠΑ θέλουν τον κατακερματισμό της Ευρώπης, η οποία τους δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα λόγω γερμανικής πολιτικής και ευρώ, το οποίο «σχηματοποιεί» το τεράστιο αμερικανικό χρέος σε ευρωπαϊκό νόμισμα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
,
 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου