5


Translate

24 Οκτ 2018

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του (Βιντεο)

Προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου - Δεν κατάφεραν να πείσουν ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους είναι νόμιμα χρήματα - Έφυγαν από την πίσω πόρτα της Κτιρίου 6 της Ευελπίδων με χειροπέδες - «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται» δήλωσε ο πρώην υπουργός 


Έπειτα από 16 ώρες απολογίας, ο πρώην υπουργός Άμυνας και Οικονομικών και η σύζυγος του πήραν το δρόμο για τις φυλακές, με τη Δικαιοσύνη να καταλογίζει στον Γ. Παπαντωνίου πως το συγκεκριμένο ποσό του δόθηκε ως δωρο για να προτιμήσει συγκεκριμένη εταιρεία για την αναβάθμιση έξι φρεγατών του 2003, έναντι άλλων.
Το ίδιο είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2012 με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον πρώτο υπουργό που είχε οδηγηθεί στη φυλακή για διακίνηση μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά.
Της απόφασης για προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του είχε προηγηθεί η μαραθώνια απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου -διήρκησε 16 ώρες- στους δυο ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου, αλλά και της Στ. Κουράκου. Οι ανακριτές τους υπέβαλαν «βροχή» ερωτήσεων για την προέλευση των χρημάτων, αλλά και για τη σύμβαση για την αναβάθμιση των φρεγατών.
Πρόκειται για τη σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και του υπουργείου Εθνική Άμυνας. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο πρώην υπουργός έλαβε ως δώρο τα χρήματα για να δώσει την σύμβαση στην γαλλική εταιρεία THALES, καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.
Μάλιστα, οι ανακριτές θεωρούν τα 2, 8 εκατ. ελβετικά φράγκα μέρος ενός ποσού ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που διατέθηκε για να προτιμηθεί ο συγκεκριμένος υποκατασκευαστής έναντι άλλων. Η ζημία για το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ.
Στο πλαίσιο της ανάκρισης έχουν εντοπιστεί επτά λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες και δεκάδες υπολογαριασμοί, μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα χρήματα, με σκοπό κατά τη Δικαιοσύνη να σβηστούν τα ίχνη τους. Μάλιστα, συνδικαιούχος σε κάποιους από αυτούς τους λογαριασμούς είναι και η Σταύρουλα Κουράκου, η οποία και γι' αυτό το λόγο βρέθηκε κατηγορούμενη.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του έφυγαν από την πίσω πόρτα της Κτιρίου 6 της Ευελπίδων φορώντας χειροπέδες. Μπήκαν σε κλούβα της Αστυνομίας και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου εν συνεχεία να οδηγηθούν στις φυλακές (του Κορυδαλλού, κατά πάσα πιθανότητα).
Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε: «Η εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά».


papantoniou2
papantoniou1
.
πηγη protothema.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου