5


Translate

28 Οκτ 2018

Τραγικό δυστύχημα στο Λέστερ (Φωτο)

Εικόνες σοκ καταγράφηκαν έξω από το γήπεδο της Λέστερ το βράδυ του Σαββάτου (27/10). Tο ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της ομάδας, Βικάι Σριβανταναπράμπα, συνετρίβη εκτός γηπέδου, στον χώρο του πάρκινγκ, λίγη ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Γουέστ Χαμ.
Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας μόλις είχε επιβιβαστεί από το κέντρο του αγωνιστικού χώρου του «King Power Stadium» και μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της συντριβής.
Να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν πως στο ελικόπτερο επέβαιναν εκτός από τον ιδιοκτήτη, μέλη της οικογένειάς του, ενώ άλλες πληροφορίες σημειώνουν ότι εντός του σκάφους βρισκόταν και ο Γάλλος προπονητής Κλοντ Πιέλ.
Η εταιρεία του Ταϊλανδού δισεκατομμυριούχου επιβεβαίωσε πως ο Ταϊλανδός βρισκόταν στην πτήση, που είχε προορισμό το Λονδίνο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπεν Τζέικομπς, που επικοινώνησε με την «King Power International Group» η συντριβή οφείλεται σε μηχανικό πρόβλημα.
Ο Τζέικομπς έγραψε στο Twitter: «Μίλησα με την King Power, η οποία θα δημοσιεύσει επίσημη δήλωση αύριο (σ.σ. την Κυριακή). Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, Βικάι Σριβανταναπράμπα βρισκόταν στο οκταθέσιο ελικόπτερο που θα κατευθυνόταν προς το Λονδίνο. Ένα μηχανικό πρόβλημα αμέσως μετά την απογείωση προκάλεσε φωτιά πριν τη συντριβή στο πάρκινγκ».
Εν τω μεταξύ το Sky αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος Αϊγιαβάτ Τοπ Σριβανταναπράμπα και ο διευθυντής ποδοσφαίρου Τζον Ράντκιν δεν επιβιβάστηκαν στην πτήση.
H κινητοποίηση είναι μεγάλη, ωστόσο ούτε η αστυνομία ούτε η πυροσβεστική έχουν γνωστοποιήσει ακόμη για το αν υπάρχουν επιζώντες ή νεκροί. Σύμφωνα με τις πρώτες τοποθετήσεις των αυτόπτων μαρτύρων το ελικόπτερο αντιμετώπισε πρόβλημα στον πίσω έλικα, καθώς πριν συντριβή άρχισε να στροβιλίζει. Πάντως, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι σταμάτησε ο κινητήρας και άρχισε να παράγει θόρυβο πριν τελικά συμβεί το μοιραίο.
Το ελικόπτερο λίγο πριν απογειωθεί για την μοιραία πτήση
Το ελικόπτερο λίγο πριν απογειωθεί για την μοιραία πτήση
Ο 60χρονος Ταϊλανδός επιχειρηματίας αγόρασε τη Λέστερ τον Αύγουστο του 2010 και έξι χρόνια αργότερα, υπό τις οδηγίες του Κλάουντιο Ρανιέρι, οι «αλεπούδες» έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ. Το βράδυ του Σαββάτου ο Σριβανταναπράμπα παρακολούθησε το ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Γουέστ Χαμ.
Οι προσευχές του Βάρντι και του Μαγκουάιρ και τα δάκρυα του Σμάιχελ
Προσευχές μέσω των λογαριασμών τους στο Twitter «ανέβασαν» ο φορ της ομάδας Τζέιμι Βάρντι, αλλά και ο διεθνής Άγγλος αμυντικός Χάρι Μαγκουάιρ. Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει ο «Guardian» ο Δανός τερματοφύλακας Κάσπερ Σμάιχελ, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ξέσπασε σε κλάματα!


Η ανακοίνωση της Λέστερ
Λίγη ώρα μετά το τραγικό γεγονός η Λέστερ εξέδωσε ανακοίνωση. Αναλυτικά η τοποθέτηση:
«Βοηθάμε την Αστυνομία τoυ Λέστερ και τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό περιστατικό στο King Power Stadium. Ο σύλλογος θα εκδώσει μια πιο λεπτομερή ανακοίνωση όταν θα έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες».
Sunday Times: «Η φλεγόμενη μπάλα του Λέστερ»
Η είδηση της συντριβής έχει συγκλονίσει το Νησί – και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της Sunday Times που κυκλοφορεί με μία μεγάλη φωτογραφία με το ελικόπτερο να φλέγεται και γράφει: «Η φλεγόμενη μπάλα του Λέστερ. «Το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ συνετρίβη και τυλίχτηκε στις φλόγες».



πηγη  zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου