5


Translate

30 Απρ 2021

Όσο μίσησε ολόκληρη η ανθρωπότητα τον Αδόλφο Χίτλερ, τόσο τον αγάπησε η Εύα Μπράουν Η ερωμένη του Διαβόλου

Αδόλφος Χίτλερ διατηρούσε ήδη δεσμό με την Γκέλι Ράουμπαλ όταν πρωτογνώρισε την Εύα. Λέγεται ότι την ερωτεύτηκε αμέσως, αλλά προσπάθησε αρχικά να το καταπιέσει. Στη συνέχεια, ενώ την έβλεπε όλο και πιο συχνά, συνέχισε να έχει κάποια άλλη επίσημη σχέση
αυτή τη φορά με την Ρενάτε Μίλερ.
Κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε στο μυαλό του Χίτλερ και ενώ ήταν ερωτευμένος με την Εύα, είχε δεσμούς με άλλες γυναίκες παράλληλα. Κάποιοι υπέθεσαν πως η Εύα του προξενούσε μια αμηχανία και τον έκανε να νιώθει ευάλωτος και προσπαθούσε να καλύψει αυτό το αίσθημα μειονεξίας κάνοντας παράλληλα σχέση με άλλες γυναίκες που τον ενδιέφεραν λιγότερο και τόνωναν το Εγώ του.
Η Εύα περίμενε και υπέμενε παρόλο που τον λάτρευε και πονούσε πολύ μέσα της. Μετά την λήξη της σχέσης του με την Μίλερ, ο Χίτλερ κατάλαβε πως η Εύα ήταν η μία και μοναδική, όσο κι αν τον εξόργιζαν διάφορα «πολύ φιλελεύθερα» στοιχεία του χαρακτήρα της κι έτσι πέρασαν δεκατρία ολόκληρα χρόνια μαζί ως εραστές και κάτι περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο ως σύζυγοι ώσπου αυτοκτόνησαν μαζί στις 30 Απριλίου 1945.
Φήμες ήθελαν την Εύα Μπράουν-Χίτλερ να είναι έγκυος στο παιδί του Αδόλφου όταν έδωσαν τέλος στη ζωή τους, εκείνη πίνοντας δηλητήριο κι εκείνος πυροβολώντας μέσα στο στόμα του με το όπλο του. Λέγεται ότι η Εύα ήταν πανέμορφη φορώντας ένα μαύρο μεταξένιο φόρεμα κατά την τέλεση του πολιτικού της γάμου με τον Χίτλερ μέσα στο καταφύγιο της Καγκελαρίας. Όταν έδωσε τέλος στη ζωή της δίπλα του ήταν 33 ετών.


circa 1940: Eva Braun (1910 – 1945) mistress of Adolf Hitler and later his presumed wife. (Photo by Keystone/Getty Images)
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Ποια ήταν η Εύα που πήρε τα μυαλά και έκλεψε την καρδιά ενός άνδρα που αργότερα αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος και πιο απάνθρωπος πολιτικός μιας πολιτισμένης χώρας, που με όραμα του την εξίψωση της Γερμανίας σε κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη, εξόντωσε όσους δεν συμμερίζονταν αυτή του τη σκέψη;
Δε θα μπορούσε καταρχήν να μην είναι μια καθαρόαιμη Γερμανίδα. Ο Χίτλερ δε θα μπορούσε παρά να θέλει να έχει στο πλευρό του μια ομοεθνή του. Αγάπησε παράφορα τον Χίτλερ, με τέτοιο πάθος που απλά έδωσε ακόμη και τη ζωή της ως αντίτιμο, μένοντας στην ιστορία ως η «ερωμένη του διαβόλου». Κάτι που ο ίδιος ο Αδόλφος έστω και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να αλλάξει, κάνοντάς την γυναίκα του. Πριν το τέλος, την έκανε από ερωμένη, κυρία. Λίγοι στάθηκαν σε αυτό.
Η Εύα Μπράουν, γεννήθηκε το 1912, στο Μόναχο. Φοίτησε σε λύκειο αλλά και ένα χρόνο σε σχολή επιχειρήσεων, κι έπειτα έπιασε αμέσως δουλειά ως γραμματέας σε ιατρείο ενώ παράλληλα και λόγω της μοναδικής για την εποχή ομορφιάς της, έγινε το μοντέλο του φωτογράφου Heinrich Hoffmann, ο οποίος ήταν και ο επίσημος φωτογράφος των Ναζί. Και από εκεί άρχισαν όλα.
Η Εύα ήταν ξανθιά , ψηλή κι αδύνατη. Εκτός όμως από πανέμορφη, ήταν και πολλά παραπάνω από αυτό. Ήταν ένα παράξενο και ιδιαίτερο κορίτσι. Ιδιόρρυθμο και ξεχωριστό με το δικό της τρόπο.Η Εύα απολάμβανε συνήθειες και χόμπυ που ο Χίτλερ, αποδοκίμαζε σθεναρά, όπως το κάπνισμα, το μακιγιάζ ,τη γυμνή ηλιοθεραπεία και το μπάνιο χωρίς μαγιό . Η αγαπηµένη του Χίτλερ δεν δίσταζε να φωτογραφίζεται ηµίγυµνη ή ακόµη να μεταμφιέζεται σε µαύρο τραγουδιστή!


Eva Braun (1912 – 1945) exercising in her bathing suit at Konigssee, Berchtesgaden, Germany, 1942. Eva Braun liked to go swimming at the lake, which is only 4 miles from Adolf Hitler’s Berghof, where she lived with the Nazi dictator. (Photo by Galerie Bilderwelt/Getty Images)
Για εκείνη δεν ίσχυαν οι περιορισμοί που είχε θέσει ο δικτάτορας για όλους τους υπόλοιπους. Ο Αδόλφος της είχε απίστευτη αδυναμία, η οποία κορυφώθηκε μάλιστα ύστερα από τις δυο απόπειρες αυτοκτονίας που έκανε η Εύα η οποία βρισκόταν στα δίχτυα της κατάθλιψης. Της είχε παραχωρήσει ένα αυτοκίνητο Mercedes με προσωπικό οδηγό. Ενώ οι Γερμανοί πολίτες ετοιμάζονταν για τον πόλεμο, η ίδια έκανε μία πολυτελή ζωή, ντυμένη με ακριβά ρούχα και κοσμήματα και διέμενε σε υπερπολυτελή σπίτια. Γυμνάζονταν σχεδόν κάθε μέρα και διάβαζε αισθηματικά μυθιστορήματα. Μεγάλη της αγάπη όμως ήταν η ανάγνωση Αμερικάνικων περιοδικών, απαγορευμένων για όλους τους υπόλοιπους Γερμανούς. Είχε πάντα μαζί της τα δύο μικρόσωμα σκυλάκια της, που μάλιστα δεν άφηνε ποτέ να τα πλησιάσει ο γερμανικός ποιμενικός που είχε ο Χίτλερ.


Eva Braun (1912 – 1945) and Adolf Hitler (1889 – 1945) with Braun’s Scottish terriers Negus and Katuschka at Berchtesgaden, Germany, 1942. Katuschka was also nicknamed Stasi. Eva Braun had a dislike for Hitler?s German shepherd Blondi who occasionally shared the bedroom with him. (Photo by Galerie Bilderwelt/Getty Images)
Εγκατέλειψε οικειοθελώς ό,τι θα μπορούσε να ονειρευτεί για τη ζωή της, για να γίνει ”μια παραγνωρισμένη σκιά” πίσω από έναν σημαντικό αλλά ταυτόχρονα απεχθή άντρα.
Ήταν η πιο ένθερμη υποστηρικτής των ρατσιστικών και εθνικοσοσιαλιστικών ιδεοληψιών του εραστή της, και μάλιστα μέχρι θανάτου!  Όταν ο Κόκκινος Στρατός μπήκε στο Βερολίνο, δήλωσε πως θα αγωνιστεί μέχρι τέλους και πως θα πεθάνει όπως ακριβώς έχει ζήσει. Το μοναδικό πράγμα που η ίδια δεν άντεχε στον Χίτλερ ήταν απλά η χορτοφαγία του. Σε όλα τα υπόλοιπα, στις μεγαλομανείς και μεσσιανικές του βλέψεις, υπήρξε η πιο πιστή οπαδός του.
Φημολογείται, πως την καλούσε συχνά ο Χίτλερ στο γραφείο του για κονιάκ και σοκολατάκια. Συζητούσαν ατελείωτες ώρες για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Οι τρυφερές και ερωτικές στιγμές των δύο, λέγεται πως ήταν σπάνιες, πράγμα για το οποίο η Μπράουν παραπονιόταν συχνά μιας και δεν το άντεχε.Η επιθυμία της να βρίσκεται ερωτικά μαζί του ήταν τέτοια , που συχνά έκανε παράπονα για τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών. Ο Χίτλερ ήταν εξαιρετικά πολυάσχολος, αυτό όμως εκείνη πίστευε πως δεν ήταν λόγος από το να μην κάνουν έρωτα συχνότερα.
Η Ευα Μπράουν-Χίτλερ αφού αυτοκτόνησε δίπλα στον σύζυγό της πλέον Αδόλφο, αποτεφρώθηκε μαζί με τον «διάβολο» και οι στάχτες τους διασκορπίστηκαν στον ποταμό Έλβα.
πηγη marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου