5


Translate

23 Δεκ 2018

Η γυναίκα που ζει απομονωμένη εδώ και δεκαετίες στη Σιβηρία ζητά βοήθεια (Βιντεο)

Το 1978, μία ομάδα γεωλόγων ανακάλυψε την οικογένεια της Λίκοβα, η οποία ζούσε σε πλήρη απομόνωση βαθιά στην ρωσική τάιγκα, στα όρη Σαγιάν. Ήταν μέλη της αίρεσης των «Παλαιών Πιστών» και είχαν καταφύγει στο δασος αυτό από το 1936.
Η Αγκάφια Λίκοβα, η 74χρονη ερημίτισσα και τελευταία επιζήσασα της οικογένειάς της, των «Παλαιών Πιστών», που ζει
σε απόλυτη απομόνωση βαθιά στη σιβηρική τάιγκα, κάλεσε για βοήθεια καθώς τα τρόφιμα και οι προμήθειές της εξαντλήθηκαν.
Η Λίκοβα χρησιμοποίησε το δορυφορικό τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο Αντρέι Γκρίσακοφ και να του πει ότι «της τελείωσαν όλα».
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κέμεροβο, Σεργκέι Τσίβιλεφ, καθώς και αξιωματούχοι από το ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, έφτασαν με ελικόπτερο στη Λίκοβα και της πήγαν φάρμακα, σανό και φαγητό.
Η Λίκοβα ζει στην απόλυτη απομόνωση στο Εθνικό Πάρκο στα δυτικά όρη Σαγιάν, βαθιά στη σιβηρική τάιγκα. Η 74χρονη παραπονιέται ότι δεν μπορεί να σηκώσει τα χέρια της, ωστόσο δεν ζητά ιατρική βοήθεια.
Το 1978, μία ομάδα γεωλόγων ανακάλυψε την οικογένεια της Λίκοβα, η οποία ζούσε σε πλήρη απομόνωση βαθιά στην ρωσική τάιγκα. Από τότε οι Λίκοφς έχουν δεχτεί επισκέψεις από δημοσιογράφους, ακτιβιστές καθώς και επιθεωρητές του Εθνικού Πάρκου.
Γεννημένη το 1944, για τα πρώτα 35 χρόνια της ζωής της, η Λίκοβα δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με κάποιον εκτός της οικογένειάς της.
Η Αγκάφια έγινε εθνικό φαινόμενο όταν πληροφορίες και στοιχεία για τη ζωή της έγιναν γνωστά στον κόσμο μέσω βιβλίων και ντοκιμαντέρ αφιερωμένων στο τελευταίο μέλος της οικογένειας αυτής.
Ο πατέρας της οικογένειας, Καρπ Λίκοφ, ήταν μέλος της αίρεσης «Παλαιών Πιστών», τα μέλη της οποίας υπέστησαν διωγμούς όταν οι μπολσεβίκοι ανέλαβαν την εξουσία.
Όταν ο αδερφός του σκοτώθηκε από μία περίπολο το 1936, ο Καρπ Λίκοφ αποφάσισε να καταφύγει στα βουνά της σιβηρικής τάιγκα μαζί με τη σύζυγό του Ακουλίνα και τα δύο τους παιδιά, τον εννιάχρονο τότε Σαβίν και την δύο ετών Ναταλία.
Με τα λιγοστά υπάρχοντά τους, αποτραβήχτηκαν στο απομονωμένο σημείο που βρέθηκαν χρόνια αργότερα από την ομάδα των γεωλόγων. Η οικογένεια απέκτησε δύο ακόμη μέλη, τον Ντμίτρι το 1940 και την Αγκάφια το 1943.
Τα παιδιά δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή με άλλον άνθρωπο εκτός από την οικογένειά τους. Η γνώση τους για τον κόσμο ήταν αυτή που μάθαιναν από τις διηγήσεις των γονιών τους, ενώ οι συνθήκες ζωής τους ήταν πολύ σκληρές.
Η μητέρα πέθανε από ασιτία το 1961 ενώ τα τρία παιδιά το φθινόπωρο του 1981. Ο Καρπ Λικόφ, πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου του 1988.
Η Αγκάφα, η τελευταία απόγονος των Λίκοφ συνεχίζει να ζει μόνη της στο σπίτι της οικογένειας στην παγωμένη τούνδρα, αρνούμενη να εγκαταλείψει το σπίτι της.
.
πηγη  sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου