r

Translate

16 Ιαν 2019

Απίστευτο έγγραφο: Λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Βουλή – Συναγερμός στο Μαξίμου για την Συμφωνία των Πρεσπών (Βιντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μ. Μαξίμου. Το κύριο ζήτημα που προβληματίζει τον Τσίπρα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Πρωθυπουργός άλλα περίμενε και είχε υποσχεθεί στη Δύση, όμως μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, όλα είναι στον αέρα.


Βέβαια πολλά αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, οπότε καλό είναι να αναμένουμε. Πάντως η… καυτή πατάτα βρίσκεται στα χέρια του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Αλήθεια, εκεί στην Σεβαστουπόλεως, τι έχουν να πουν για τον Ντιμιτρόφ που παει Τουρκία;
Το κύριο επιχείρημα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ήταν ότι ψηφίζουμε την Συμφωνία των Πρεσπών, για να διώξουμε την Τουρκία από το γειτονικό κράτος. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ
Η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο μέχρι και στον … Εθνικό Κήπο.
Ανάμεσα σε αυτά προβλέπεται να κυκλοφορούν αστυνομικοί με πολιτικά, να τοποθετηθούν επιπλέον διμοιρίες των ΥΜΕΤ, αλλά και να υπάρχει μονίμως πυροσβεστικό όχημα στο προαύλιο της Βουλής.
Όμως παραμένει άγνωστο αν αυτή η γενική επιφυλακή της ΕΛ.ΑΣ. για την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης βασίζεται σε συγκεκριμένες πληροφορίες κι ύστερα από απειλητικά μηνύματα που στάλθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα ή γίνεται για προληπτικούς λόγους αλλά και στα πλαίσια δημιουργίας εντυπώσεων, αναφέρει το ΒΗΜΑ και ο Β. Λαμπρόπουλος
Η σχετική εντολή για την επιφυλακή της ΕΛΑΣ δόθηκε με έγγραφο της 14ης Ιανουαρίου 2019 με το οποίο, όπως αναφέρεται, «αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας κι αστυνόμευσης πέριξ των Προεδρικού Μεγάρου, Μεγάρου Μαξίμου και Μεγάρου Βουλής των Ελλήνων σε υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας κι εν όψει της επικείμενης συζήτησης ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Γι αυτό τον λόγο παρακαλούμε όπως προβείτε στην εκδήλωση των ενεργειών αρμοδιότητας επί 24ωρου βάσης προς ενίσχυση των μέτρων Προστασίας της Βουλής των Ελλήνων»
Δείτε το έγγραφο:

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑ
Αυτή τη στιγμή οι αριθμοί που απαιτούνται για να εγκριθεί δεν βγαίνουν!
Το ζήτημα προκύπτει καθώς η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας απαρτίζεται από 55 μέλη, εκ των οποίων αυτή τη στιγμή 27 προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και 28 είναι βουλευτές της αντιπολίτευσης, των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητοι.
Σε αυτή μετείχε και ο Σπύρος Δανέλλης εκπροσωπώντας το Ποτάμι, από το οποίο πλέον διαγράφηκε και θα πρέπει να αντικατασταθεί.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λείπει τουλάχιστον μία ψήφος για να μπορέσει να εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή.
Ακόμη και στην περίπτωση που ο κ. Δανέλλης αντικατασταθεί από κάποιο βουλευτή του Ποταμιού ο οποίος θα δηλώσει «παρών», το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Επιτροπή θα είναι η ισοψηφία.
Προς ώρας ως διέξοδος μοιάζει το ενδεχόμενο να πάρει ο Σπύρος Δανέλλης μέσω κλήρωσης τη μία θέση του ανεξάρτητου βουλευτή στην Επιτροπή αντί του ανεξάρτητου Δημήτρη Καμμένου, που την κατέχει αυτή τη στιγμή ή να παραμείνουν και οι δύο και φυσικά να αυξηθούν τα μέλη της Επιτροπής γενικότερα με την προσθήκη 1 ή 2 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποφασισμένος να επιμείνει μέχρι τέλους ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα είναι ισχυρή μόνο εφόσον πάρει 151 ψήφους εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την στιγμή που σε διεθνές επίπεδο μαίνεται με σφοδρότητα διπλωματικός πόλεμος γι αυτό το θέμα.
Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία θα μπορούσε να περάσει με τις ψήφους των παρόντων ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει τον πήχη και βάζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέναντι στις ευθύνες τους. Τα καθιστά υπεύθυνα απέναντι στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ ενώ αφήνει ένα παραθυράκι για την επόμενη ημέρα καθώς δεν αποκλείεται εάν δεν έχει 151 ψήφους η συμφωνία να αμφισβητηθεί από βουλευτές που θα ζητήσουν από τον επόμενο πρωθυπουργό να την ακυρώσει.
Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι το μήνυμα που εκπέμπει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό έγινε αποδεκτό τόσο από τα στελέχη της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ τα οποία μάλιστα εμφανίζονται να λένε στο περιστύλιο της Βουλής ότι η συμφωνία θα είναι ισχυρή ακόμα και με 149 ψήφους. Βασικός αποδέκτης ωστόσο είναι και ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα εμφανίστηκε να ξανασκέφτεται το εάν θα δώσει θετική ψήφο στην συμφωνία των Πρεσπών ή θα απέχει από την ψηφοφορία.
Το τι θα γίνει, θα το δούμε τις επόμενες ώρες!
ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
H διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης ολοκληρώνεται σήμερα και αμέσως μετά ξεκινάει ο αγώνας για το πραγματικό πρόβλημα της χώρας που είναι η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με βάση την οποία θα εκχωρηθούν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Για τον λόγο αυτό χιλιάδες Ελλήνων δηλώνουν πρόθυμοι να κατακλύσουν το Σύνταγμα την Κυριακή και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Από όλη την Ελλάδα οργανώνονται λεωφορεία που θα μεταφέρουν πολίτες μπροστά από την ελληνική Βουλή για φωνάξουν ένα πράγμα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική». Ενεργή συμμετοχή υπάρχει και από την Εκκλησία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει εκφράσει τις ανησυχίες της και την αντίθεσή της για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στο ζενίθ οι προετοιμασίες για το μεγάλο -όπως φιλοδοξούν οι διοργανωτές- συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της πρόθεσης της κυβέρνησης να την επικυρώσει, κόντρα στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα χιλιάδες άτομα από όλες τις γωνιές της Ελληνικής επικρατείας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να παραβρεθούν την Κυριακή στην πρωτεύουσα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά με την παρουσία τους, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά της Συμφωνίας.
Ήδη μέσω των social media, έχουν ανακοινωθεί τα λεωφορεία που θα δρομολογηθούν για τη μεταφορά των διαδηλωτών στην Αθήνα, ενώ όσο περνούν οι ώρες οι αιτήσεις των πολιτών είναι όλο και περισσότερες. Η λίστα μάλιστα έχει κοινοποιηθεί στο σελίδα με τίτλο « Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» στο Facebook, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή αισιοδοξεί ότι το πλήθος που θα βρεθεί στις 20 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του προηγούμενου συλλαλητηρίου.
Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αναφέρει ότι δεν θα δοθεί καμία συνέντευξη προ συλλαλητηρίου κι ότι θα εκδίδονται μόνο δελτία τύπου που θα προωθούνται επίσημα από τα μέσα επικοινωνία της Επιτροπής.
Ανακοίνωση της Επιτροπής
Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αφού πρώτα ευχαριστήσει θερμά όλα τα ψηφιακά μέσα και τις σελίδες-ομάδες, κυρίως στο Facebook, οι οποίες, πάντοτε εθελοντικά, αναπαράγουν τις ειδήσεις και τα οργανωτικά θέματα για το Συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου στο Σύνταγμα (όπως ανακοινώσεις, ναυλώσεις λεωφορείων κλπ), κοινοποιεί εκ νέου τις επίσημες διαδικτυακές σελίδες:
Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
https://www.facebook.com/macedoniarally/
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία
https://www.facebook.com/events/894948934193226/

Δείτε βίντεο:
.
 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου