5


Translate

23 Ιαν 2019

Έτσι «βγαίνουν» οι παίκτες

Η σκέψη του Μαρτίνς για Μασούρα στο βασικό σχήμα. Η εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού στον νεαρό εξτρέμ και οι δοκιμές για τον παρτενέρ του Γκιγιέρμε. Η επιλογή του Χασάν και ο… παλιός ρόλος του Φορτούνη
 Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί σήμερα 19:30 COSMOTE SPORT 1 HD  με την Ξάνθη στη ρεβάνς των δύο ομάδων για την φάση των 16
του Κυπέλλου και το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο για τους ερυθρόλευκους. Το πρώτο ματς έληξε ισόπαλο (0-0) και στο μεγάλο λιμάνι γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πρέπει να δώσουν το 100% για να πάρουν την πρόκριση.
Το ξέρει καλά και ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Πέδρο Μαρτίνς και το επισήμανε άλλωστε στους παίκτες του, ζητώντας να δώσουν μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι. Εδώ λοιπόν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθούμε σε ορισμένες σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού για τον σημερινό αγώνα με την ομάδα της Θράκης.
Μια από αυτές αφορά την χρησιμοποίηση του Γιώργου Μασούρα στην βασική εντεκάδα της ομάδας του λιμανιού, στα άκρα της επίθεσης. Αυτό φαίνεται να έχει αποφασίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού, αφήνοντας στον πάγκο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Σκέφτεται ο προπονητής των πειραιωτών και τα ματς που ακολουθούν για το πρωτάθλημα κι αυτό φάνηκε και από τις επιλογές στην αποστολή.
Ο Μαρτίνς λοιπόν επιλέγει τον Μασούρα για το αρχικό σχήμα και δείχνει εμπιστοσύνη στον νεαρό μεσοεπιθετικό, ο οποίος δεν έχει συμπληρώσει μήνα στο Ρέντη. Αυτή όμως είναι η φιλοσοφία του Πορτογάλου κι αυτή είναι η σωστή ποδοσφαιρική τακτική. Έτσι «βγαίνουν» οι παίκτες, με αυτό τον τρόπο αποκτούν αυτοπεποίθηση και δυναμική.
Και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εμπιστοσύνη στον Μασούρα και αυτή την εμπιστοσύνη την δείχνει με πράξεις του. Του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σαν αλλαγή και τώρα ετοιμάζεται να τον χρησιμοποιήσει και βασικό. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους. Έχει την δυναμική και το δείχνει. Και τέτοιου είδους παιχνίδια είναι οι μεγάλες ευκαιρίες για έναν νέο παίκτη στον Ολυμπιακό.
Πάμε όμως να δούμε και τι άλλο έχει σχεδιάσει ο 48χρονος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά για το παιχνίδι. Ο Μαρτίνς «γεμίζει» την περιοχή του με την χρησιμοποίηση του Χασάν, γιατί θέλει από την ομάδα του να πιέσει την άμυνα της Ξάνθης και χρειάζεται ένα ψηλό κορμί μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.
Σε ότι αφορά τον Κώστα Φορτούνη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα είναι στο βασικό σχήμα αλλά επιστρέφοντας στον… παλιό του ρόλο, παίζοντας πιο πίσω από τον Χασάν. Ο διεθνής μέσος της ομάδας του Πειραιά είναι αυτός που θα σηκώσει μεγάλο «βάρος» στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και ο Μαρτίνς περιμένει πολλά από τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης άλλωστε είναι σε πολύ καλή φόρμα και το δείχνει και στα παιχνίδια μετά τις γιορτές.
Τέλος ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον έχει να κάνει με το ποιος θα παίξει δίπλα στον Γκιγιέρμε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αν δηλαδή θα χρησιμοποιήσει τον Μπουχαλάκη ή τον Νάτχο. Ο Ισραηλινός έχει πολλές πιθανότητες και ίσως να κερδίσει την θέση του βασικού. 
πηγη to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου