5


Translate

18 Ιαν 2019

Το ΒΙΝΤΕΟ που ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να ξαναδει πριν ψηφίσει για την Συμφωνία των Πρεσπών – Είναι δικό του

Στο Ποτάμι υιοθετούν την… «σολομώντεια», όπως την αποκαλούν, λύση «ψήφο κατά συνείδηση».
Το πολιτικό «παζάρι» για την επόμενη ημέρα έγινε!
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις πάρθηκαν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την συνεδρίαση στην Σεβαστουπόλεως, δεν επετεύχθη κοινή γραμμή των μελών της Κ.Ο. του Ποταμιού.Αποφάσισαν όμως να μην αποχωρήσει κανείς, ώστε να δοθεί παράταση ζωής στο κοινοβουλευτικό βίο του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίσουν, εκτός απροόπτου, οι κ.κ Θεοδωράκης και Μαυρωτάς, «όχι» οι κ.κ. Αμυράς και Ψαριανός, ενώ αναμένεται σήμερα η απόφαση του Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος προσανατολίζεται προς την αποχή.
Η απόφαση του Ποταμιού έχει ρόλο ρυθμιστή για την κυβέρνηση, που έχει βάλει το πήχη στους 151 ψήφους για την κύρωση της Συμφωνίας, για πολιτικούς λόγους.
Επομένως, με τα τωρινά δεδομένα η κυβέρνηση φέρεται να συγκεντρώνει πέραν των 145 ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ: την στήριξη και από την Έλενα Κουντουρά, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, την Κατερίνα Παπακώστα, τον Σπύρο Δανέλλη, των δύο από το Ποτάμι, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για την στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, που ανήκει στο ΚΙΝΑΛ.
Άρα τουλάχιστον 151 ψήφοι στο «τσεπάκι».
«Με την στήριξή μας στην Συμφωνία των Πρεσπών δεν στηρίζουμε τον Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ, μεταξύ άλλων, και συνεχίζει: «Το Ποτάμι στηρίζει μόνο τα συμφέροντα των Ελλήνων».
Άραγε τα συμφέροντα των Ελλήνων είναι η αναγνώριση ύπαρξης «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» και «μακεδονικού λαού»;
Μήπως ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να θυμηθεί το παρακάτω ρεπορτάζ που εκείνος είχε γυρίσει;
.
πηγη el.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου