5


Translate

9 Φεβ 2020

Νοοτροπίες επιβίωσης

και tips μέσα από τα ρούχα τους.
-Ζητιάνος
Νοοτροπία: Η επιβίωσή του εξαρτάται αποκλειστικά από την ελεημοσύνη των άλλων και την δική του πειστικότητα. Θυμίζει τους κυνηγούς επιδομάτων της σύγχρονης εποχής.
Δεν μιλάω για κάποιον που προσπαθεί να βρει μια δουλειά και βρίσκει κλειστές πόρτες αλλά
για κάποιον που δεν προσπαθεί και περιμένει την ελεημοσύνη ως μάννα εξ ουρανού. Στην κατάρρευση που όλα θα μηδενίσουν, λόγω της εμπειρίας του στο να φτιάχνει ένα πρόχειρο καταφύγιο, να προφυλάγεται από το κρύο, να βρίσκει νερό και να ζει με λιγοστά τρόφιμα, θα έχει πλεονέκτημα σε σχέση με τους καλοβολεμένους και καλοαναθρεμμένους εκτός κι αν η κατάρρευση τον βρει ήδη σε βαριά ασιτία ή αρρώστιες.
Tips: Χρησιμοποιούν πολλαπλές στρώσεις ρούχων για μόνωση στο κρύο. Ακόμα και κομμάτια χαρτί, φύλλα ή άχυρα μπορούν να επιστρατευθούν ανάμεσα στα στρώματα αυτά για να προσφέρουν επιπλέον μόνωση
φέρει κοντάρι ως βοήθημα στήριξης και μέσο αυτοάμυνας
υφάσματα που καλύπτουν τη μύτη και το στόμα προστατεύουν από τη μετάδοση ασθενειών
Τα υπάρχοντά του είναι με σκοινί δεμένα στα χέρια του για να μην του πέσουν ή του τα κλέψουν
ακόμα και απλό τύλιγμα υφασμάτων γύρω από τα πόδια είναι προτιμότερο από τα γυμνά πόδια που κινδυνεύουν από κρυοπαγήματα και πληγές που δύνανται να μολυνθούν
ένα τελάρο ή καρότσι του σούπερ μάρκετ χρησιμοποιείται αντί σακιδίου
-Πλιατσικολόγος
Νοοτροπία: Η νοοτροπία του είναι φροντίζω για την πάρτη μου αρπάζοντας το βιός των άλλων. Δεν προνόησε καθόλου πριν την κρίση και έτσι θα στραφεί στη βία προκειμένου να πετύχει την επιβίωσή του χωρίς ενδοιασμούς. Ενώ επιδεικνύει ενεργητικότητα σε σχέση με τον παθητικό ζητιάνο, ουσιαστικά η ενεργητικότητα αυτή περιορίζεται μόνο στην καταστροφή και την βία. Νοοτροπία σκιάς δε νομίζετε; Αγαπάει και νοιάζεται για τα μέλη της φυλής του, τους δικούς του ‘’πλησίον’’, ενώ οι άλλοι είναι εχθροί ή υποψήφιοι προς εκμετάλλευση όπως διδάσκονται οι εβραίοι στην παλιά διαθήκη να θεωρούν πλησίον μόνο τον πλησίον εβραίο και τους υπόλοιπους γκοΐμ, δηλαδή καταναλώσιμους… Δρα πάντα σε ομάδες- συμμορίες αφού η δύναμη είναι στους αριθμούς και τη δύναμη πυρός. Φέρει συσσωρευμένη οργή εναντίον της ‘’κακούργας’’ κοινωνίας που του προπαγάνδισαν ότι τον αδίκησε και μίσος εναντίον των βολεμένων που νομίζει ότι τον εκμεταλλεύτηκαν.
Tips: Κρύβει την ταυτότητα του και προκαλεί φόβο με την μάσκα. Η πρόκληση φόβου μην ξεχνάτε ότι είναι το πρώτο βήμα για να υποτάξεις τον άλλο.
Φέρει θώρακα, καλαμίδες και κράνος εν είδει πανοπλίας.
Το κοντάρι του με λάσο, θυμίζει το εργαλείο του μπόγια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να χτυπήσει αλλά και για να συλλάβει.
Δεν φέρει καθόλου σακίδιο με προμήθειες και εργαλεία αφού απλά αρπάζει ό,τι επιθυμήσει.
Τα ενισχυμένα γάντια προσφέρουν περισσότερη προστασία και δυνατότερα χτυπήματα όπως και οι ενισχυμένες με μέταλλο μπότες
Έχει μεγάλη δύναμη πυρός, κοντάρι, μαστίγιο, κλομπ και όπλο που το κρατάει για επικινδυνότερους αντιπάλους.
-Prepper
Νοοτροπία: Η νοοτροπία εδώ έγκειται στη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων προμηθειών πριν την κατάρρευση, ταμπούρωμα στο καταφύγιο και διασφάλισή τους. Το ταμπούρωμα σε ένα σταθερό μέρος έστω και με πολλά πυρομαχικά τον καθιστά έναν στατικό στόχο που απλά περιμένει πότε θα τον χτυπήσουν οι εχθροί. Αυτό όμως θα τον γεμίσει με ένα συνεχές άγχος για το βιός του, για αυτά που προσφέρει το Μάτριξ κοινώς. Αργά ή γρήγορα θα γίνει αντιληπτό ότι έχει στοκ προμηθειών (δεν ακολουθεί την ρουτίνα αναζήτησης των άλλων, δεν πάει σε συσσίτια, δεν χάνει βάρος ενώ όλοι οι άλλοι χάνουν αφού δεν τρέφονται επαρκώς, δεν βρωμοκοπάει όπως οι υπόλοιποι) και στην κατάλληλη στιγμή απροσεξίας ή ελαττωμένης επαγρύπνησης από τον ίδιο ή κάποιο μέλος της ομάδας κάποια εχθρική ομάδα θα του επιτεθεί για να του πάρει τα εφόδια. Κακά τα ψέματα βέβαια οι περισσότεροι άνθρωποι στην αρχή της επιβίωσης κάπως έτσι θα σκεφτούν γιατί το δέσιμο με το Μάτριξ και η ρουτίνα είναι πολύ έντονα. Αν χρειαστεί να εγκαταλείψει το καταφύγιό του, με πόνο καρδιάς θα αφήσει πίσω του μεγάλο μέρος των προμηθειών του αφού δεν είναι δυνατόν να τις κουβαλήσει όλες μαζί του.
Tips: Ανάλογα με το μέγεθος του στοκ, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα είδη προμηθειών όπως τρόφιμα, νερό, φάρμακα, εργαλεία, συσκευές και κυρίως όπλα… Έχει εφόδια για να ανταπεξέλθει ακόμα και σε ασυνήθιστες απειλές όπως πυροσβεστήρες ή μάσκες χημικού πολέμου που δεν φέρουν προφανώς πάνω τους οι άλλες κατηγορίες που είδαμε ή θα δούμε.
Βασίζεται στα πολλά πυρομαχικά… Αυτό είναι και το σύνηθες λάθος αυτής της κατηγορίας, τα δυσανάλογα πολλά πυρομαχικά σε σχέση με άλλες προμήθειες και η νοοτροπία ‘’Ράμπο’’.
-Ημι-άγριες και άγριες φυλές
Νοοτροπία: Για να επιβιώσει στηρίζεται στο κυνήγι και σ’ αυτά που θα συλλέξει από το δάσος. Δεν φέρει μαζί της πολλά εφόδια και εργαλεία παρά μόνο τις δεξιότητές της και ό,τι χωράει στις μικρές της τσάντες. Παλεύει για την καθημερινή της επιβίωση. Μπορεί βέβαια να έχει κάποια εφόδια στον καταυλισμό της αλλά σίγουρα λιγότερα από τον survivalist και εξυπακούεται από τον prepper που φέρει και τα περισσότερα. Ο ορισμός του travel light (ταξιδεύω ελαφρά χωρίς πολλά εφόδια) και του live by day (ζήσε μέρα με τη μέρα). Για να επιβιώσει τον χειμώνα πρέπει να έχει γνώσεις κατασκευής γουνών από ζώα, κατασκευής καταφυγίου και ανάμματος φωτιάς.
Tips: Στο χέρι έχει τυλιγμένες παραπανίσιες χορδές τόξου.
Η κουκούλα προστατεύει από τον άνεμο, την βροχή και την αντηλιά και αν είναι χοντρή και από το κρύο.
Ο κεφαλόδεσμος απορροφά τον ιδρώτα, εμποδίζει τα μαλλιά να πέσουν μέσα στα μάτια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σαν κασκόλ ή μάσκα για την σκόνη.
Το φλασκί από δέρμα όταν είναι άδειο καταλαμβάνει μικρότερο χώρο και όγκο από ένα μη- πτυσσόμενο δοχείο.
το αντίκυρτο τόξο είναι ελαφρύ και αθόρυβο ενώ δεν δημιουργεί λάμψη όπως ένα όπλο
Συνδετήρες, δεσμά, σκοινιά, κορδόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που χάλασε το φερμουάρ, το καρφί ή το κούμπωμα του παπουτσιού.
-Survivalist
Νοοτροπία: Έχει τη νοοτροπία της δημιουργίας. Θα φτιάξει καταφύγιο, παγίδες, εργαλεία, σύστημα συναγερμού. Κατά προτίμηση θα μετακινείται συνεχώς αλλά μπορεί να μπει στον πειρασμό να φτιάξει και πιο μόνιμες εγκαταστάσεις προσπαθώντας να επανακτήσει μια ρουτίνα ή κάποιου βαθμού ‘’βόλεμα’’ στο περιβάλλον γύρω του το οποίο όμως θα τον καταστήσει στατικό στόχο και μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή. Αντί για μεγάλες ποσότητες προμηθειών, κουβαλάει γνώση και πολυχρηστικά εργαλεία ώστε αυτοσχεδιάζοντας να λύσει τα προβλήματά του. Ταξιδεύει με τα απαραίτητα- χρήσιμα (travel light επίσης) και κάποιες παραπάνω προμήθειες έχοντας προνοήσει πριν την κρίση. Μάλλον η προτιμότερη κατηγορία με τις περισσότερες δυνατότητες.
Tips: Το πλατύ καπέλο με γείσο θα τον καλύψει από τη βροχή και την αντηλιά αλλά όχι και από τον αέρα όπως η κουκούλα.
Στη στολή του έχει προσαρμόσει φυτά της τοπικής βλάστησης ενισχύοντας το καμουφλάζ του
ο λιγότερο σημαντικός εξοπλισμός του είναι στο σακίδιο το οποίο μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει ενώ ο απολύτως απαραίτητος στις τσέπες και τη ζώνη του. Μας συμφέρουν οι πολλές τσέπες που κλείνουν καλά στα ρούχα μας.
το μαντήλι στο λαιμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προστατευτική μάσκα για την σκόνη, κασκόλ, κεφαλόδεσμος για τον ιδρώτα ή επίδεσμος
κουβαλάει νερό σε πολλαπλά παγούρια σε περίπτωση που κάποιο του πέσει ή κλαπεί και ταυτόχρονα έχοντας μεγαλύτερο απόθεμα από ένα μόνο φλασκί.
ο υπνόσακος είναι μέσα σε αδιάβροχη θήκη γιατί αν βραχεί θα είναι δύσκολο να στεγνώσει και θα ‘ναι ακατάλληλος για να κοιμηθεί μέσα του.
διατηρεί τα αντικείμενα που πρέπει να μείνουν καθαρά και στεγνά- όπως οι αναπτήρες και το προσάναμμα- σε μεταλλικά ή πλαστικά κουτάκια για ώρα ανάγκης όπως άναμμα φωτιάς υπό βροχή ή χιόνι.
το τουφέκι κινητού ουραίου είναι ένα στιβαρό και αξιόπιστο όπλο αλλά μην ξεχνάμε ότι προκαλεί ήχο και λάμψη κατά την εκπυρσοκρότηση ενώ τα πυρομαχικά του εξαιρετικά δύσκολα αναπληρώνονται.
θα φροντίσει να ξανακολλήσει τις σόλες των παπουτσιών του όταν χαλάσουν
οι γκέτες παρέχουν επιπλέον προστασία από τσιμπήματα εντόμων, φιδιών και αραχνών
Το ντύσιμο κάποιου μπορεί γενικά να παραπέμπει σε μια νοοτροπία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει στα στεγανά όρια αυτής της νοοτροπίας και δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο όσο εξελίσσεται η επιβίωση. Ούτε για τον ίδιο μας τον εαυτό δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι καθώς κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς ποια διλήμματα και ποιες καταστάσεις θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην επιβίωση.
Ζητήστε την φώτιση του Θεού να επιλέγετε σωστά.
Ασκληπιός
photo pexels
πηγη  el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου