5


Translate

10 Φεβ 2019

Πρωτάθλημα στον Πύργο τον Λευκό! Κατάπιε ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό!

ΜΕ ΓΚΕΡΕΡΟ ΚΑΙ ΧΑΣΑΝ....ΔΕΝ ΠΑΝ - ΔΕΝ ΠΑΝ.....
ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ......
Πάρτι... τίτλου στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ ήταν “φωτιά” στην επίθεση και γονάτισε τον Ολυμπιακό (3-1).
Στο +9 πλέον οι Θεσσαλονικείς από τους “ερυθρόλευκους”, ετοιμάζονται να σηκώσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 1985.
Σε... τρικυμία βρέθηκε η άμυνα των Πειραιωτών, που σε καμία στιγμή δεν μπόρεσε
να αντιδράσει κόντρα στους ταχύτατους παίκτες του “δικέφαλου του Βορρά”. 
«Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές», λοιπόν! Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πέτυχε νίκη-τίτλου στο ντέρμπι με τον δεύτερο Ολυμπιακό, αλλά φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο καλύτερη ομάδα κόντρα σε μια ομάδα που τελικά πρέπει να πει και ευχαριστώ που έφυγε μόλις τρία γκολ στις αποσκευές της.
Η προσήλωση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στην εκτέλεση του πλάνου ήταν άκρως υποδειγματική. Κι αυτή έφερε τον θρίαμβο! Η Τούμπα έβαλε τα γιορτινά της και πανηγύρισε τον θρίαμβο που φέρνει το «Δικέφαλο» αγκαλιά με τον τίτλο ύστερα από 34 ολόκληρα χρόνια, αφού πλέον με +9, ουσιαστικά +10, από τον 2ο Ολυμπιακό αυτός το πρωτάθλημα δεν χάνεται!  
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε σχήμα και πρόσωπα επιμένοντας στην γνωστή συνταγή του 4-2-3-1, με τον Σάκχοφ να είναι στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Μαουρίσιο.
Στα μετόπισθεν η γνωστή πεντάδα των Πασχαλάκη, Μάτος, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, ενώ μπροστά οι επιλογές ήταν οι αναμενόμενες, με τους Ζαμπά και Ελ Καντουρί στα δύο άκρα, τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Ακπόμ στην κορυφή της «ασπρόμαυρης» επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά ο Μάρτινς παρέταξε τον Ολυμπιακό με Σα κάτω από τα δοκάρια, Κούτρη, Τοροσίδη, Σισέ και Βούκοβιτς στην άμυνα, Γκιγιέρμε και Νάτχο εσωτερικοί μέσοι και επιτελικό τον Φορτούνη, στα άκρα Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλο, ενώ μπροστά τους ήταν ο Γκερέρο.
Το ντέρμπι άρχισε με τον Χριστοδουλόπουλο να απειλεί από μακριά τον Πασχαλάκη, αλλά τον Αντρέ Βιεϊρίνια να βάζει από πολύ νωρίς φωτιά στην Τούμπα. Ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου» κοντρόλαρε έξω από την περιοχή και με σουτ που κόντραρε και στον Νάτχο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σα γράφοντας στο 3ο λεπτό του ντέρμπι το 1-0.
Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο επιδιώκοντας, κυρίως μέσα από στημένες μπάλες, να πατήσει στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» ρίσκαραν, άφηναν κενούς χώρους και το πλήρωσαν με το χρονόμετρο να δείχνει το 19ο λεπτό. Ο Ζαμπά έκανε την σέντρα στον Ακπόμ, αυτός γύρισε με το κεφάλι στον Μπίσεσβαρ που μόνος του πλάσαρε σε κενό τέρμα κι έκανε το 2-0!
Το τρομερό εικοσάλεπτο του ΠΑΟΚ και το πλάνο του Λουτσέσκου, που πόνταρε στις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού, είχε φέρει αποτέλεσμα, με τους παθιασμένους παίκτες του να έχουν τον τρόπο να κοντρολάρουν το παιχνίδι, που είχε έρθει στα μέτρα τους. Κι αν η μπάλα από το σουτ του ανενόχλητου Σάκχοφ δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι του Σα, το ταμπλό θα είχε γράψει 3-0 πριν από την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου!
Η επόμενη μεγάλη στιγμή του ντέρμπι (34’) ανήκε και αυτή στον ΠΑΟΚ, με τον Ζαμπά να εκμεταλλεύεται το λάθος του Γκιγιέρμε, να κάνει το γύρισμα, αλλά το πλασέ του Μπίσεσβαρ με την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα απομάκρυνε με υπερένταση ο Σα.
Τα κενά των «ερυθρόλευκων» στη μεσαία γραμμή ήταν εμφανή δια γυμνού οφθαλμού και ο Μάρτινς δεν είχε άλλη επιλογή. Έτσι, και με το ξεκίνημα του β’ μέρους ανακάτεψε την τράπουλα βγάζοντας από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού τους κάκιστους Νάτχο και Χριστοδουλόπουλο και περνώντας στο γήπεδο τους Καμαρά και Ντίας.
. Για τους Πειραιώτες δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να πιέσουν για το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο ματς. Στο 48ο λεπτό ο Γκερέρο δεν πρόλαβε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη από το γύρισμα του Ντίας, αλλά από τότε και για πολύ ώρα οι Πειραιώτες δεν απείλησαν ξανά. 
Η απάντηση του Λουτσέσκου ήταν η είσοδος του Σέρτζιο Ολιβέιρα, αντί του «κιτρινισμένου» Σάκχοφ, που χάρη στην... επιείκια του Ισπανού διαιτητή γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη, θέλοντας να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και το χρόνο να κυλάει υπέρ της ομάδας του.
Στο 83’ ο Ακπόμ έγραψε τον επίλογο του ντέρμπι βάζοντας φαρδιά την υπογραφή του εκτελώντας τον Σα για το 3-0 και δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στις κερκίδες της Τούμπας, που δεν κόπασαν ούτε όταν ο Ποντένσε στο 88’ από κοντά μείωσε σε 3-1 μετά την απόκρουση του Πασχαλάκη στο σουτ του Χασάν.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80’ Γιαννούλης), Σάκχοφ (53’ Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (84’ Πέλκας), Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Ακπόμ.
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο (46’ Καμαρά), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (46’ Ντίας), Γκερέρο, Φορτούνης (76’ Χασάν).
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου