5


Translate

25 Φεβ 2020

Πήγαν για ψάρεμα και έπιασαν ένα αλλόκοτο τέρας (Φωτο)

Το γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι φωτογραφίες ενός πλάσματος, που αν και ζει στη θάλασσα δε θυμίζει καθόλου ψάρι. Το παράξενο αυτό πλάσμα πιάστηκε από έναν ψαρά σε απομονωμένο ποτάμι στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.
"Είχε πολύ περίεργο κεφάλι αλλά το σώμα του ήταν σαν χέλι και δεν έκανε κάποια κίνηση. Ήταν σαν να ήταν αναίσθητο" δήλωσε ο ψαράς στο ABC News. Το περίεργο πλάσμα, με μήκος 15 εκατοστά, φαίνεται σαν να μην έχει μάτια και έχει χρώμα καφέ και έντονο ροζ.
Το "μυστήριο" λύθηκε από έναν ειδικό στην αναγνώριση ψαριών, ο οποίος εξήγησε ότι το εν λόγω ψάρι ανήκει στην ομάδα των σκουληκιών γκόμπι. "Αυτά τα ψάρια βρίσκονται σε νέες και υφάλμυρες εκβολές ποταμών και παράκτια νερά στον δυτικό Ειρηνικό και στον Ινδικό ωκεανό" επεσήμανε ο ειδικός.

Και πρόσθεσε: "Έχουν μη ανεπτυγμένα ολοκληρωτικά μάτια, τα οποία συχνά είναι καλυμμένα από δέρμα επειδή ζουν σε θολό νερό και βασίζονται στην αφή και όχι στην όραση για να πιάσουν το θήραμά τους. Γι' αυτό και έχουν τόσο κοφτερά δόντια. Όταν βρουν το γεύμα του, δεν θέλουν να το αφήσουν να φύγει".
πηγη stroumfaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου