5


Translate

25 Φεβ 2020

Σπετσες: το κοσμοπολιτικο νησι του Αργοσαρωνικου

Είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και ιδανικό για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο. Οι Σπέτσες συνδυάζουν την αρχοντιά των παλιών παραδοσιακών σπιτιών και το ρομαντισμό με τις βόλτες στο παλιό λιμάνι. Να μοιραστείς τη γοητεία
της Ντάπιας, τη μυρωδιά από τις ανθισμένες βουκαμβίλιες και να περιπλανηθείς στα καλντερίμια με τα άσπρα αρχοντικά να σε περιτριγυρίζουν.

spetses-to-kosmopolitiko-nhsi-tou-argosarwnikou-savoir ville2
Ξεκινώντας το ταξίδι σας, προγραμματίστε τη διαμονή σας σε έναν από τους αρχοντικούς ξενώνες του νησιού όπως το Orloff  Resort στο παλιό λιμάνι ή το Villa Nika στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Για πιο οικονομικές επιλογές το Armata Boutique Hotel, το Guesthouse Niriides ή το Mimoza είναι οι ιδανικές value for money επιλογές. Αν,όμως, επιλέξετε να ζήσετε την αίγλη του νησιού στο έπακρο, προτιμήστε ένα από τα δωμάτια του Posidonion Grand Hotel, σημείο κατατεθέν του νησιού με μοναδική αρχιτεκτονική. Για πάνω από 100 χρόνια δεσπόζει στο λιμάνι.
Για το φαγητό σας:
•    Ταρσανάς, οικογενειακή ψαροταβένα με φρέσκα ψάρια από το καίκι τους. Κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.
•   Νερό της αγάπης, μοναδική η αίσθηση από τα τραπέζια στον εξώστη. Δοκιμάσε τις μακαρονάδες με τα θαλασσινά
•    Thalassamou, μεσογειακές συνταγές και αέρας κυκλάδων στην πλακόστρωτη αυλή.
•    Λιοτρίβι, στεγασμένο σε ένα παλιό αναπαλαιωμένο λιοτρίβι με μεσογιακή κουζίνα και πολλά μουσικά event


spetses-to-kosmopolitiko-nhsi-tou-argosarwnikou-savoir ville3  
Για το ποτό σας:
Πολλές και καλές επιλογές για να περάσουμε χαλαρωτικά αλλά και ξέφρενα βράδια μας δίνει το νησί των Σπετσών. Μερικές από αυτές είναι το γνωστό σε όλους μας throubi, αφού μετά τη μεγάλη του επιτυχία άνοιξε και στην Αθήνα. Το bikini προσφέρει εξαιρετικά cocktail στο παλιό λιμάνι και το adore δυνατά πάρτυ στην νησιώτικη αυλή του. Τέλος, μπορείτε να πάτε στο Spetsa Bar για τρελές βραδιές 60s-70s, ενώ εάν κυνηγάτε την ανατολή του ηλίου κλείστε τραπέζι στο Guzel.
Για τη βουτιά σας:
Εκτός από τις παραλίες στην μπροστινή μεριά του νησιού όπως είναι το Καΐκι, ο Βρέλος και η Αγία Μαρίνα, θα μπορούσατε να επισκεφτείτε και τις παραλίες από την πίσω μεριά του νησιού Αγία Παρασκευή ή Αγίους Αναργύρους  είτε με λεωφορείο είτε με το καϊκάκι με το οποίο μπορείτε να κάνετε και τον γύρο του νησιού.
Live it like a local. Ρωτήσαμε και μάθαμε!


spetses-to-kosmopolitiko-nhsi-tou-argosarwnikou-savoir ville4
Ο Μάνος μας προτείνει να μην χάσουμε τα πολλά και ξεχωριστά event (εαρινό ράλλι κλασικών αυτοκινήτων (Αντίκες ανεκτίμητης αξίας ξεκινάνε από τον Ισθμό της Κορίνθου με προορισμό τις Σπέτσες κάθε Μάρτιο), Σπέτσαθλων (Ο μεγαλύτερος αγώνας τριάθλου λαμβάνει χώρα κάθε Απρίλιο), αλλά και το πολιτιστικό φεστιβάλ στο μουσείο Μπουμπουλίνας (Ένα μεγάλο φάσμα πολιτιστικών εκδηλώσεων).  Ακόμα ποτείνει να διασχίσουμε το μονοπάτι στους Αγίους Αναργύρους ] και να βρεθούμε στην σπηλιά του Μπεκίρη, εκεί που η Τζένη Καρέζη είχε βουτήξει με τον Αντρέα Μπάρκουλη στο Τζένη Τζένη. Για φαγητό να πάτε στην ταβέρνα του Πατράλη για φρέσκα ψάρια και ντόπιες παραδοσιακές συνταγές. Τέλος, μην ξεχάσετε να νοικιάσετε ποδήλατε να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της πόλης και έπειτα από το παλιό λιμάνι μέχρι τον φάρο. 
πηγη  savoirville

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου