5


Translate

28 Φεβ 2020

Τα ωραιότερα καρναβάλια στην Ελλάδα

Τα καρναβάλια είναι μία ευκαιρία για τα παιδιά να ξεφαντώσουν μασκαρεμένα, τους μεγάλους να αισθανθούν και πάλι παιδιά αλλά και για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Ποια είναι όμως τα ωραιότερα και μεγαλύτερα καρναβάλια στη χώρα μας;
Καρναβάλι της Πάτρας

Το καρναβάλι της Πάτρας είναι το δημοφιλέστερο, και μεγαλυτερο, της Ελλάδας και σίγουρα υπάρχει λόγος. Μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης μασκαρεμένοι δημιουργώντας ένα αποκριάτικο πάρτι στους δρόμους για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Η κορύφωση του πάρτι είναι αδιαμφισβήτητα το Σαββατόβραδο αλλά και η Κυριακή όπου γίνεται η παρέλαση αρμάτων και  καταλήγει στο καθιερωμένο κάψιμο του Καρνάβαλου στο μόλο του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι.
Καρναβάλι στο Ρέθυμνο

Το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι κλείνει έναν αιώνα «ζωής» και όποιος παρευρεθεί θα καταλάβει πώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτό της Πάτρας. Τσικουδιές, αποκριάτικα πάρτι, κρητικές καντάδες, ντόπια παιχνίδια και αλευρομουντζουρώματα πρόκειται να κάνουν το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι το αγαπημένο σας!
Καρναβάλια στη Βόρεια Ελλάδα

Με παραδοσιακά δρώμενα που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα γιορτάζει η Νάουσα το καρναβάλι της ενώ τα τοπικά εδέσματα που θα σας ξετρελάνουν συνοδεύονται με Ξινόμαυρο κρασί, σημαία της μακεδονικής πόλης.
Το καρναβάλι της Ξάνθης είναι το μεγαλύτερο στην Βόρεια Ελλάδα προσελκύοντας επισκέπτες από τα περίχωρα αλλά και τα Βαλκάνια. Χορέψτε ξέφρενα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και απολαύστε το τελευταίο διήμερο της Αποκριάς.
Μεγάλες φωτιές στις πλατείες της πόλης και στα γύρω χωριά ανάβουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην Καστοριά, ενώ μπορείτε να απολαύσετε ντόπια εδέσματα, κρασί και ζωντανή μουσική μέχρι αυτές να σβήσουν.
Τη Μεγάλη Παρέλαση θα παρακολουθήσετε εάν επιλέξετε να διασκεδάσετε στο καρναβάλι της Κοζάνης όπου εκτός από τα πολύχρωμα άρματα, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα περίφημα χάλκινα πνευστά.
Καρναβάλι στον Τύρναβο
Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα με δημοτικά τραγούδια με χάλκινα πνευστά γύρω από το «Μπουράνι», το παραδοσιακό είδος σπανακόρυζου της περιοχής.
Καρναβάλι στην Άμφισσα

Τη «Νύχτα των Στοιχειών» θα παρακολουθήσετε στην Άμφισσα το τελευταίο Σαββατόβραδο της Αποκριάς. Νεράιδες, μάγισσες και ξωτικά συμπληρώνουν το ατμοσφαιρικό σκηνικό στην πάλη των στοιχειών για να υπερισχύσει το δυνατότερο, αυτό της Χάρμαινας. Μετά την «πάλη» γίνεται λαϊκό γλέντι με φωτιές και παραδοσιακά τραγούδια ενώ σε όλους τους επισκέπτες μοιράζονται ντόπιες λιχουδιές, τσίπουρο και κόκκινο κρασί.
Καρναβάλια στο Αιγαίο
Το καρναβάλι της Σκύρου αξίζει να επισκεφθείτε για να ζήσετε το σατιρικό έθιμο της Τράτας που γίνεται την Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα. Μασκαρεμένοι ερασιτέχνες ποιητές και ηθοποιοί στήνουν αυτοσχέδιες υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις σατιρίζοντας όσα συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε στο νησί.
Το καρναβάλι της Νάξου ξεκινά από το Κάστρο και καταλήγει στο λιμάνι ενώ το κέφι χτυπάει κόκκινο την Κυριακή της αποκριάτικης παρέλασης.
Καρναβάλια στο Ιόνιο
Στο καρναβάλι της Κέρκυρας ή Κορφιάτικο καρναβάλι θα γιορτάσετε έθιμα και παραδόσεις 450 χρόνων αλλά και την έναρξη της κερκυραϊκής μασκαράτας με βενετσιάνικο αέρα.
Στο καρναβάλι της Ζακύνθου θα ζήσετε τις Απόκριες με Μεσαιωνικό «χρώμα» λόγω των δρώμενων, της Μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης αλλά και την «κηδεία του Βασιλιά Καρνάβαλου».
Με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου ολοκληρώνεται και η μεγάλη παρέλαση στο Αργοστόλι στην Κεφαλονιά αφού πρώτα έχουν προηγηθεί γλέντια με κέφι, άρωμα ιστορίας και φιλαρμονικές.
Καρναβάλι στη Χαλκίδα

Ένα διαφορετικό καρναβάλι μπορείτε να ζήσετε στη Χαλκίδα, το «θαλασσινό καρναβάλι» το οποίο κορυφώνεται την Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα με ένα ιδιαίτερο θαλάσσιο δρώμενο. Ο Ευβοϊκός κόλπος μετατρέπεται σε μία υδάτινη θεατρική σκηνή όπου κυριαρχούν η φωτιά, το νερό, τα πυροτεχνήματα και τα μεγάλα αυτοσχέδια σκηνικά. Το διαφορετικό αυτό καρναβάλι δίνει μία άλλη δυναμική στην πόλη τοποθετώντας την ανάμεσα στους αποκριάτικους προορισμούς της χώρας.
πηγη newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου