5


Translate

13 Απρ 2019

Ένα θλιβερό ημερολόγιο...

Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί το μισό 2016 
«Πραξικόπημα» στην Τουρκία, μακελειό στη Νίκαια, Brexit, βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη με 300 νεκρούς… 
Τα πάνω κάτω. Η φράση «σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας, Νίκο Ευαγγελάτε» πιο επίκαιρη από ποτέ. Αλλά τι φταίει; Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά – τα οποία παρεμπιπτόντως είχε προβλέψει ο γέροντας Παΐσιος; 
Είναι η πανσέληνος; Είναι οι πλανήτες που δεν ευθυγραμμίζονται; Μήπως, τελικά, μας ψεκάζουν; Όχι, όχι και όχι. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ο… θάνατος του Ντέιβιντ Μπάουι «ευθύνεται» για όλα τα δεινά που έχουν βρει την ανθρωπότητα. 


Το λέει η τελευταία – ενδιαφέρουσα – θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στους χρήστες των social media και επιχειρεί να «απαντήσει» στο γιατί το 2016, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχει πάει κατά διαόλου.

Μην κοροϊδεύετε! Από τις 10 Ιανουαρίου του 2016, όταν ο θρύλος της ροκ μουσικής άφησε την τελευταία του πνοή, ύστερα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο, η ανθρωπότητα πήρε την κατηφόρα.

1. Οι θάνατοι διασημοτήτων ήταν συνεχείς. Muhammad Ali, Alan Rickman, Terry Wogan, Ronnie Corbett, Victoria Wood, Prince και Caroline Aherne ενδεικτικά.

2. Η Βόρεια Κορέα πάτησε το κουμπί και αποφάσισε να εκτοξεύσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς παραβιάζοντας τις συνθήκες των Ηνωμένων Εθνών.

3. Τζιχαντιστές «χτύπησαν» στις Βρυξέλλες. Σκόρπισαν τον θάνατο σκοτώνοντας 32 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

4. Περισσότεροι από 70 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη του Πακιστάν.

5. Ακολούθησε το σκάνδαλο των Panama Papers και πολλοί έχασαν τον ύπνο τους.

6. Συνετρίβη αεροσκάφος της Egypt Air πάνω από τη Μεσόγειο με 66 θύματα.

7. Οι Βρετανοί είπαν «ναι» στην έξοδό τους από την Ε.Ε. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε Brexit.

8. Στο Euro του 2016 Άγγλοι και Ρώσοι χούλιγκαν απέδειξαν πόσο ανεγκέφαλοι μπορούν να γίνουν οι οπαδοί.

9. Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατική επίθεση σε καφετέρια στην Ντάκα του Μπανγκλαντές.

10. Βομβιστική επίθεση σε εμπορική περιοχή της Βαγδάτης, στο Ιράκ, που σκότωσε 300 ανθρώπους.

11. Οι εορτασμοί για τη Μέρα της Βαστίλλης βουτήχτηκαν στο αίμα. Ογδόντα τέσσερις άνθρωποι χάθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από το φορτηγό του Μοχάμεντ Λαχουαέζ που σκόπιμα «κόλλησε» το πόδι του στο γκάζι. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

12. «Μερίδα στρατιωτικών» επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση στην Τουρκία.

13. Δεν υπήρχε στο σενάριο, αλλά συνέβη και μάλλον ο θάνατος του Μπάουι ευθύνεται και για αυτό: 17χρονος επιτέθηκε με τσεκούρι σε επιβάτες τρένου στη Γερμανία. Οι τραυματίες ξεπέρασαν τους είκοσι. Στο δωμάτιό του οι Αρχές βρήκαν αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.
Γκολ και κάτω...

Η θεωρία συνωμοσίας, την οποία ασπάζονται και γνωστοί ηθοποιοί – όπως οι ίδιοι ομολογούν στους λογαριασμούς τους στα social media – σαν τον Paul Bettany, σταματάει εδώ. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον…

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη και την αποκαλύπτουμε στο «Π». Ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπάουι; Μα φυσικά ο Άαρον Ράμσεϊ. Αν ισχύει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός, ότι «σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση», τότε από αυτόν ξεκίνησαν όλα.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Ντέιβιντ Μπάουι είναι το 8ο θύμα της «κατάρας» του μεσοεπιθετικού της Άρσεναλ, που κάθε φορά που σκοράρει κάνει τους οπαδούς να παγώνουν περιμένοντας τον επόμενο επώνυμο που θα αποδημήσει εις Κύριον, τότε το πράγμα… μιλάει από μόνο του.

Οσάμα Μπιν Λάντεν, Γουίτνεϊ Χιούστον, Πολ Γουόκερ, Μουαμάρ Καντάφι, Στιβ Τζομπς, Ρόμπιν Γουίλιαμς... είναι μόνο μερικοί από όσους έχει «ξεπαστρέψει» ο Άαρον Ράμσεϊ.

Αφήστε τον να δηλώνει ότι «η φήμη ότι, κάθε φορά που σκοράρει, κάποιος πεθαίνει είναι ό,τι πιο γελοίο υπάρχει».

Κάθε γκολ και θάνατος:

  • Την 1η Μαΐου του 2011, ο (τότε) 20άχρονος Ράμσεϊ έβαλε γκολ στη Μάντσεστερ. Ένα 24ωρο αργότερα, οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εντόπισαν τον υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενό τους, Οσάμα Μπιν Λάντεν, στο Πακιστάν και τον εκτέλεσαν.
  • Στις 2 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο Ράμσεϊ σκόραρε ξανά απέναντι στην Τότεναμ. Μέσα σε 72 ώρες η κατάρα του Άαρον «χτύπησε» και πάλι. Ο Steve Jobs (CEO της Apple) πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.
  • Το γκολ που κάρφωσε στα δίχτυα της Μαρσέιγ – λίγες εβδομάδες αργότερα – κατά τη διάρκεια του Τσάμπιονς Λιγκ «έφαγε», 24 ώρες αργότερα, τον Μουαμάρ αλ Καντάφι.
  • Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Ράμσεϊ σκόραρε πέναλντι στη Σάδερλαντ. Ώρες αργότερα η Whitney Houston βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο του «Beverly Hilton Hotel», στο Λος Άντζελες.
  • Τον Νοέμβρη του 2013, ο (τότε) 23χρονος ποδοσφαιριστής έβαλε δύο γκολ κόντρα στο Κάρντιφ. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ηθοποιός Πολ Γουόκερ, γνωστός από τις ταινίες «Fast and Furious», σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.
  • Στις 10 Αυγούστου του 2014, το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Μάντσεστερ «ξέκανε» τον αγαπημένο ηθοποιό Ρόμπιν Γουίλιαμς. Την επόμενη μέρα, στις 11 Αυγούστου, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Είχε κρεμαστεί με τη ζώνη του.
  • Στις 23 Αυγούστου του 2014, ξανασκόραρε. Αυτήν τη φορά απέναντι στην Έβερτον. Η είδηση του θανάτου του Βρετανού ηθοποιού σερ Ρίτσαρντ Ατένμπορο – ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει, μεταξύ άλλων, και στις ταινίες «Jurassic Park» – γινόταν γνωστή.
  • Ο θάνατος του Ντέιβιντ Μπάουι ήταν ο 8ος. O 25χρονος Ράμσεϊ είχε σκοράρει στο παιχνίδι του κυπέλλου ενάντια στη Σάδερλαντ. Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 το γκολ, δύο μέρες μετά πεθαίνει από καρκίνο στα 69 του χρόνια ο Βρετανός θρύλος της ροκ μουσικής.
  • Το επόμενο γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ συνέπεσε με τον θάνατο, επίσης από καρκίνο, του 69χρονου Άλαν Ρικμαν, του γνωστού καθηγητή Σνέιπ στις ταινίες του Χάρι Πότερ.
Ύστερα από όλα αυτά; Ο Θεός να μας φυλάει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου