5


Translate

29 Μαρ 2020

Πέθανε μόνη και φτωχή και όμως ήταν… εκατομμυριούχος

Όταν η Ραφαέλα Ντονβιτο έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 78 ετών, ουδείς συγγενής της εμφανίστηκε στην κηδεία, τα έξοδα της οποίας βάρυναν τον Δήμο του Μιλάνου. Οκτώ μήνες μετά το θάνατο της αποκαλύφθηκε ότι η Ραφαέλα ήταν εκατομμυριούχος.
«Ζούσε εδώ και δεκαετίες μόνη της και στα τελευταία της δεν είχε σχέσεις σχεδόν με κανέναν», λένε οι συγκάτοικοι της Ραφαέλα στην πολυκατοικία στη Via Lulli. «Ενώ ήθελε να γνωρίζει τα πάντα για τους άλλους, ήταν γυναίκα με μεγάλη καρδιά αλλά ποτέ δεν είπε τίποτα για τον εαυτό της και πρόσφατα είχε αποσυρθεί σε ένα από τα δύο διαμερίσματα της.»
Ουδείς περίμενε ότι η 78χρονη γυναίκα που είχε έρθει από την Τρίπολη της Λιβύης στην Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ήταν η κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας, γράφει η Corriere Della Sera.
Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1940 και η γυναίκα πέθανε φαινομενικά φτωχή στις 25 Απριλίου. Ουδείς συγγενής ήρθε για να αναλάβει την κηδεία της με αποτέλεσμα η σορός της να παραμείνει περισσότερο από ένα μήνα στο νεκροτομείο: δεδομένης της απουσίας συγγενών, ο Δήμος του Μιλάνου αποφάσισε να τελέσει την κηδεία με δικά του έξοδα.
Όταν πέθανε η Ραφαέλα, ενεργοποιήθηκαν οι ίδιοι γείτονες για να αναζητήσουν πιθανούς συγγενείς ή κληρονόμους της, αλλά μάταια.
«Πιθανότατα η Ραφαέλα υπέφερε από έναν όγκο, αλλά ποτέ δεν ήθελε να δει έναν γιατρό: πάντα αρνιόταν», είπε ένας γέιτονάς της.
Ξαφνικά, παραμονές της νέας χρονιάς δύο εταιρείες ακινήτων ανακοίνωσαν ότι η Ραφαέλα είχε απίστευτη ακίνητη περιουσία στο Μιλάνο, το Μπέργκαμο, το Κόμο και στη Μάντοβα.
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες η Ραφαέλα ενδεχομένως να ήταν και «η μυστηριώδης ευεργέτης» που πριν από λίγους μήνες είχε κληροδοτήσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ σε έναν οίκο ευγηρίας.
πηγη newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου